Til toppen

Forbuden fukt

- den lille havfruen Arild

mann bøyer seg over en havfrue i fjæra

MED:

Julie Bjørnebye
Lukk

Julie Bjørnebye

Julie er en del av Teater Innlandets faste ensemble, etter at hun mellom 2020 og 2022 var en del av talentprogrammet TI Ung. Hun er utdannet ved The New School of Drama i New York og ved Norsk skuespillerinstitutt.

I 2019 var hun med i monologforestillingen Jeg reiser alene, både på scenen og som manusforfatter. Hun hadde hovedrollen i The Exploration of the Everchanging ved The New School Main Stage i New York, og har også medvirket i flere musikkvideoer og kortfilmer. Julie har jobbet som manusforfatter, PR-sjef og skuespiller i Kompani K20.

For Teater Innlandet har hun spilt i TI Ung-produksjonene Oksesult og Kjøkkenheisen. Julie spilte også i monologforestillingen Åsta Holths VOLVA, som hun skrev sammen med Jørgen Strickert. Vinteren 2022 ble Julie nominert til Heddaprisen for Beste kvinnelige skuespiller for sin tolkning av karakteren Maja i forestillingen Karons sandkasse, som vant prisen for Beste barneforestilling. Høsten 2022 spilte hun i TI Lab-produksjonen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild, og i Jonas Corell Petersens Nytt land!

I 2023 spilte hun i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, basert på Sigrid Undsets første bok med middelaldertema, og Daria Glenters Få bomme en, før hun selv skrev, regisserte og spilte i den kritikerroste Fuckgirl. Hun har også en rolle i familieforestillingen Solsnu, av Ellen Jerstad.

Vinteren 2024 er hun aktuell i rollen som Agathon i Drikkegildet.

 

Sofie Huijs
Lukk

Sofie Huijs

Sofie er en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst; TI Ung. Hun er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen og ved NTNU i musikkteater og musikkvitenskap.

Hun har gjort flere teaterproduksjoner med kompaniet Ask Scenekunst, blant annet rollen som Ylva i Julegaven som ble borte og som danser i Karius og Baktus. Sofie dubber TV-serier, blant annet for NRK Super, og har også jobbet som steppdanser, både utøvende og som pedagog. Avgangsforestillingen hennes ved Musikkteaterhøyskolen var Shockheaded Peter, i regi av Lars Erik Holter. Tidligere i år var Sofie også med på EuroISHion – en fullverdig Eurovision-finale laget på ett døgn, som var et samarbeidsprosjekt mellom Døgnfluer og En Gjeng Med Idioter.

For Teater Innlandet har hun spilt i TI Ung-produksjonene Oksesult og Kjøkkenheisen. Hun har også spilt i Fuglefesten, den heddaprivinnende familieforestillingen Karons sandkasse og TI Lab-produksjonen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Høsten 2022 er hun aktuell i forestillingen Nytt land!

 

Portrettfoto kvinne
Stian Isaksen-Gihle
Lukk

Stian Isaksen-Gihle

Stian er utdannet fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har vært ansatt ved blant annet Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Teater Ibsen. I tillegg har han vært tilknyttet Jo Strømgren Kompani og Elvekompaniet. Han har også gitt stemme til lydbøker og radioteater og medvirket i TV-serier. I 2017 hadde han regi på forestillingen Eg ringer mine brør ved Hordaland Teater, en forestilling som ble heddaprisnominert i kategorien Beste forestilling for ungdom. Våren 2020 hadde han sin debut hos Teater Innlandet i Koronamonologene. Han har spilt i TI Lab-produksjonene Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Stian har også spilt i familieforestillingene Fuglefesten og den heddaprisvinnende Karons sandkasse. I 2020 til 2022 sto han på scenen som Brutus i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie). Høsten 2022 er han aktuell i forestillingen Nytt land!
Stian er en del av av Teater Innlandets faste ensemble. 

Portrettfoto mann
Tom Styve
Lukk

Tom Styve

Tom er utdannet fra skuespillerlinjen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo, og er en del av Teater Innlandets faste ensemble.

For Teater Innlandet har Tom spilt i Koronamonologene, Utlendingen, KORPS, Fire forsøk på å gjøre en forskjell, Jeg er Robin Hood, The 39 Steps, Bukkene Bruse vender tilbake, Dikterhøvdingen, Det året det var så bratt, Pippi Langstrømpe og Skaff meg en synder. Han har hatt hovedrollen i Den enfoldige morderen, Bør Børson jr., Om mus og menn og Jeppe på Bjerget. Tom har også spilt i og var en del av det kunstneriske teamet bak barneforestillingen Se! Jeg fant!. I 2017 spilte han i Hva for en klovn er jeg, en hyllestforestilling til Rolf Just Nilsen, som han har skrevet selv.

Tom driver også med stand-up og improvisasjonsteater, og er medlem i Humornieu. Vinteren 2019 spilte han Mattis i Riksteatrets oppsetning av Fuglane. Han spilte også i Teater Innlandets TI Lab-produksjoner Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Fra 2020 til 2022 hadde han rollen som Cassius i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie). I 2022 spilte han også i den heddaprisvinnende Karons sandkasse, og i forestillingen Nytt land!

I 2023 har Tom spilt i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, etter Sigrid Undsets første middelalderroman, i Daria Glenters Få bomme en, og i den kritikerroste Fuckgirl. Han spilte også i familieforestillingen Solsnu. I 2024 er han aktuell i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium». Han er også aktuell i to dramatiseringer av romaner; i familieforestillingen Pinocchio og i Salamanderkrigen.

Siden 2019 har han også vært delaktig i flere roller under Peer Gynt-spelet på Gålå.

Portrettfoto mann
Anne Guri Tvedt
Lukk

Anne Guri Tvedt

Anne Guri er utdannet fra Statens Balletthøgskole og The Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York, og er en del av Teater Innlandets faste ensemble.

Hun har tidligere jobbet ved en rekke av Norges scener.  Anne Guri har spilt i Chicago og Rock’n Roll Wolf ved Trøndelag Teater og i Rockeulven og Alice i Vidunderland ved Nationaltheatret. Hun har medvirket i tre ulike oppsetninger av Cabaret; ved Hålogaland Teater, Trøndelag Teater og ved Oslo Nye Teater hvor hun også har spilt i Rettsstridig Forføyning. I tillegg har hun medvirket i musikkvideoer, kortfilmer og reklamer for TV og radio.

For Teater Innlandet stod hun i 2010 på scenen som moren i forestillingen The Knots, og siden har hun spilt i blant annet Utlendingen, Koronamonologene og Fuglefesten, den heddaprisvinnende familieforestillingen Karons sandkasse og TI Lab-produksjonene Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. I 2020 til 2022 spilte hun tittelrollen i Sheakespeare-stykket Julius Cæsar (Brutus’ tragedie).

I 2023 har Anne Guri spilt i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, etter Sigrid Undsets første middelalderroman, og i Daria Glenters Få bomme en. Hun hadde også en rolle i familieforestillingen Solsnu. Vinteren 2024 er hun aktuell som Eryximakos i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium» og i familieforestillingen Pinocchio.

 

 

Portrettfoto kvinne

På havets absolutte bunn ligger et fuktig, dekadent, umoralsk, slimete og erotisk forkvakla undervannsrike. Her lever havfruene, nå bare stygge skygger av sine vakre selv, fanget i en tarvelig tralt av begjær, umiddelbar behovstilfredsstillelse og dårlige ordspill.

Men den lille havfruen Arild bærer på en voldsom lengsel. Han aner ikke hvem hun er, hen bare driver med strømmen med en sterk følelse av at noe er grunnleggende feil. Arild må prøve noe umulig, for hva ellers skal man prøve?

Når du tilsynelatende har all verdens muligheter og privilegier, er det jævlig vanskelig å ikke tenke at det er deg selv det er noe galt med når du likevel føler at det er noe ubeskrivelig viktig som mangler.

Velkommen ned på det klamme dypet til en visuell, lunefull og uskikkelig – og dum forestilling!

Vi gjør oppmerksom på at det brukes strobelys i forestillingen.

Det er ingen pause underveis, men publikum er frie til å gå ut når de trenger det. Baren holdes åpen under forestilling.

TI Lab er et kreativt kokeri hvor alt kan skje! TI Lab, Teater Innlandet laboratorium, ble etablert som et konsept for å utvikle nye sceniske prosjekter og vil være en viktig del av teatrets kunstneriske utvikling. TI Lab-forestillinger skal tråkke opp nye stier og gi publikum møter med uttrykk og innhold som kanskje ellers ikke hadde blitt presentert i et ordinært program. Når en forestilling får merkelappen TI Lab så er det for å signalisere at vi ønsker å utfordre oss selv og vårt publikum både i form og innhold, og også gjennom de metodene vi benytter.

I Forbuden fukt – den lille havfruen Arild ønsker ensemblet å utforske det vare, taktile og sanselige. Vi ønsker å forske i kontraster i det fysiske uttrykket, det sensuelle mot det groteske, og hvordan legemliggjøre skikkelser med andre fysiske og emosjonelle forutsetninger enn oss mennesker. Som utgangspunkt for arbeidet tar vi for oss temaet havfruer – de mytiske skikkelsene som i litteraturhistorien har blitt portrettert som alt fra avskyelige sjømonstre til de glansede havfruene vi kjenner fra Walt Disneys verden.

Les mer
Regissør, Dramatiker: Ivar Furre Aam
Lukk

Ivar Furre Aam

Ivar er regissør og skuespiller. Han ble utdannet regissør fra Teaterhøgskolen og Kunsthøgskolen i Oslos regilinje i 2021 og debuterte ved Det Norske Teatret som regissør høsten 2021. I tillegg er han utdannet skuespiller ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad og Stockholm University of the Arts.

Gjennom sin karriere har han jobbet som skuespiller, danser, regissør og medskaper ved forskjellige teaterinstitusjoner og i det frie feltet i Norge og utlandet. Ivar har blant annet skrevet og regissert forestillingene Stammen og The Expressions of the Emotions som har blitt spilt ved Teaterhuset Avant Garden i Trondheim og Black Box teater i Oslo. For Teater Innlandet spilte Ivar i De elendige i 2018, en co-produksjon mellom Artilleriet produksjoner og Teater Innlandet.

Nå er Ivar tilbake på Teater Innlandet, og er aktuell som regissør for Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

Scenograf, Kostymedesigner: Helena Schaber
Lukk

Helena Schaber

Helena er en østerriksk kunstner og scenograf med base i Berlin. Hun gjorde sin første teatererfaring i verksteder på teatre og operahus i Østerrike. Nå er hun under utdanning ved Universität der Künste Berlin. I sine konsepter begynner Helena ofte med tverrfaglige tilnærminger og jobber med ulike profesjoner utenfor teater og film, som har inkludert geologi, matematikk, politisk vitenskap og kunsthistorie. Helenas kunstneriske arbeid er inspirert av organiske former, farger og teksturer man kan fifinne i naturen, men også eventyrlige og mystiske fortellinger og fusjoner mellom det vitenskapelige og det mystiske. Som del av kollektivt koordinerte grupper har Helena bidratt i flere prosjekter, blant annet til Claim Your Space, en neon-gul skattkiste og omreisende scene, og til design av foajeen og auditoriet i HAU Berlin i 2020/21. Soloprosjekter inkluderer romlige installasjoner, skulptur og video som vises i utstillinger i Berlin og Aachen. Høsten 2022 har hun scenografi og kostymedesign på TI Lab-forestillingen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

Portrettbilde
Lysdesigner: Markus Tarasenko Fadum
Lukk

Markus Tarasenko Fadum

Markus er utdannet ved Rose Bruford College of Theatre & Performance i London, England. Han har vært lysdesigner og visuelt ansvarlig på en rekke produksjoner i Norge og i utlandet, blant andre Umwelt ved Rosegården Teater og Kjøkkenheisen ved Teateret med Kanon Produksjon. Han har også vært ansvarlig for Golden Room av Julie Rasmussen ved Ravnedans 2020. I London jobbet han med 12:40 ved National Opera Studios, Triple Bill: Wound, Human Marvels & In Between og Blackout ved The Hope Theatre. Han var i flere år ansatt ved Kilden Teater i Kristiansand, der han var lysdesigner på blant annet Samhold Søkes, Tingenes Tilstand, Skilpadder hele vegen ned, Orpheus – The Myth Of Dungeness og Jeg vil vaske verden ren. For Teater Innlandet har Markus hatt lysdesign på MEGAMEGA,  Forbuden fukt – den lille havfruen Arild og Nytt land!

Profilfoto mann
Lyddesigner : Michael Dahlen
Lukk

Michael Dahlen

Michael er lyddesigner som startet sin karriere som frivillig på Chateau Neuf i 2004. Han fikk sin første erfaring som tekniker i teatersammenheng med Maridalsspelet i 2010. Frem til han ble ansatt på Teater Innlandet jobbet han på mange konsertscener, samt på alt fra små arrangementer til større idrettsarrangementer og festivaler. Han har i flere år jobbet med Putti Plutti Pott og Kristinspelet på Sel. Hans første produksjon for Teater Innlandet var Jungelboken i 2019, etterfulgt av Den enfoldige morderen. Michael var også med på teatrets aller første TI Lab-produksjon Skjæra tå seg hue. Tidligere i år jobbet han med Teater Innlandets co-produksjon med the Krumple; MEGAMEGA. Høsten 2022 har han lyddesign på TI-Lab-forestillingen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

Portrettfoto mann
Produsent: Ingrid Hundsal
Lukk

Ingrid Hundsal

Ingrid Hundsal er produsent og en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst – TI Ung. Hun er utdannet innen drama og teaterkommunikasjon ved OsloMet, og fullfører denne våren et årsstudium i kulturledelse ved samme institusjon. I 2018 etablerte hun figurteaterkompaniet Tellus Teater, som gjorde forestillingen Himmelen bak huset, ved Sentralen i Oslo. Ingrid har også vært produsent for Barnas Verksted ved Sentralen, og har jobbet med Værsågod Festivalen ved Nordic Black Theatre i Oslo. På Teater Innlandet var hun i 2021 produsent for TI Ung-produksjonen Oksesult. Vinteren 2021/22 var hun produsent under Harold Pinters Kjøkkenheisen. Nå er hun aktuell som produsent på forestillingen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

 

Portrettfoto ung kvinne

VARIGHET: 2,5 timer

PASSER FOR: Ungdom og voksne

Quote ikoner

Anmeldelser fra 2022

Lekent laboratorium

«Det som imponerer er hvordan ensemblet på fem holder koken og engasjementet og kaster seg helhjertet inn i alle utfordringer og irrganger. De gjør godt skuespillerarbeid. Slik blir dette et reelt teaterlaboratorium. Og som det er dette verdifullt teaterarbeid.»

«En havfrue ved navn Arild skal lyde komisk, men det er noe fint og sårt i karakteren som jakter på sin identitet og prøver å finne sin plass i livet og driftslivet.»

«Når man først kjører strobelys kan man da like gjerne la det stå på. For mye av en god ting skal visstnok være vidunderlig.»

Andreas Wiese, scenekunst.no

Fabulerande og leikent

«Fabulerande og leikent om lengt og leiting.»

«…ei fascinerande, underhaldane og ikkje minst velspela framsyning – og absolutt til ettertanke.»

«…full av innfall, brot, ulike scener og leik med teaterkonvensjonar.»

«Dei fem på scena leverer formidabelt ensemblespel, og det er openbart at dette ikkje berre er noko dei er fortrulege med, men også har fullt eigarskap til og står inne for.»

Amund Grimstad, Klassekampen

Forestillingen ble spilt i 2022

sted STEDER:
Hamar kulturhus

Kalender PERIODEN:  25. august-17. september 2022

Lukk

Hamar kulturhus

ADRESSE: Torggata 100, 2317 HAMAR

TELEFON: 62 56 18 50

PARKERING: Hamar kulturhus har ikke egne parkeringsplasser, men det finnes plasser i nærheten. Parkeringshuset på Vestre Torg ligger nært opptil, og du kan også parkere ved Skibladnerbrygga eller på åttemetersplanet, retning Hamar stasjon. Parkering i Hamar er mot avgift. Se oppslag på den enkelte parkeringsplass for priser og betingelser.

SERVERINGSTILBUD: Restauranten Satelitten ligger i bygget, og har en stor meny. Det er også salg av kioskvarer på forestillingene.

ANNEN INFORMASJON: Hamar kulturhus ligger i Hamar sentrum ved Stortorget, ca 8 minutters gange fra Hamar jernbanestasjon og ca 10 minutters gange fra Hamar skysstasjon.

Besøk Hamar kulturhus sin nettside
Hamar kulturhus

Kommende forestillinger

torsdag

20. feb.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

stjerne URPREMIERE
klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

lørdag

22. feb.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

søndag

23. feb.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

lørdag

1. mar.

2025

FORESTILLING

Stille inn

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

søndag

2. mar.

2025

FORESTILLING

Stille inn

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

torsdag

6. mar.

2025

FORESTILLING

Stille inn

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

fredag

7. mar.

2025

FORESTILLING

Stille inn

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

lørdag

8. mar.

2025

FORESTILLING

Stille inn

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

søndag

9. mar.

2025

FORESTILLING

Stille inn

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

onsdag

12. mar.

2025

FORESTILLING

Lysistrata

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

torsdag

27. mar.

2025

FORESTILLING

David og Jonatan

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

tirsdag

1. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

onsdag

2. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

torsdag

3. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

fredag

4. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

lørdag

5. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

tirsdag

8. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

onsdag

9. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

torsdag

10. apr.

2025

FORESTILLING

Arve Leksnes

klokke 19:00
sted Hamar kulturhus,  Teater Innlandet scene

Siste forestillinger

Bilde ikoner

Bildegalleri

Bilde ikoner

Filmer

Bilde ikoner

Filmer

Ta et dypdykk

Havfruhens virkelighetsfukt

av Maren Fuchsia Celius-Blix

Les mer
Arrangørweb