MED:
SKUESPILLERE:
Anne Guri TvedtAnne Guri er utdannet fra Statens Balletthøgskole og The Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York, og er en del av Teater Innlandets faste ensemble.
Hun har tidligere jobbet ved en rekke av Norges scener. Anne Guri har spilt i Chicago og Rock’n Roll Wolf ved Trøndelag Teater og i Rockeulven og Alice i Vidunderland ved Nationaltheatret. Hun har medvirket i tre ulike oppsetninger av Cabaret; ved Hålogaland Teater, Trøndelag Teater og ved Oslo Nye Teater hvor hun også har spilt i Rettsstridig Forføyning. I tillegg har hun medvirket i musikkvideoer, kortfilmer og reklamer for TV og radio.
For Teater Innlandet stod hun i 2010 på scenen som moren i forestillingen The Knots, og siden har hun spilt i blant annet Utlendingen, Koronamonologene og Fuglefesten, den heddaprisvinnende familieforestillingen Karons sandkasse og TI Lab-produksjonene Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. I 2020 til 2022 spilte hun tittelrollen i Sheakespeare-stykket Julius Cæsar (Brutus’ tragedie).
I 2023 har Anne Guri spilt i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, etter Sigrid Undsets første middelalderroman, og i Daria Glenters Få bomme en. Hun hadde også en rolle i familieforestillingen Solsnu. Vinteren 2024 er hun aktuell som Eryximakos i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium» og i familieforestillingen Pinocchio.
Stian er utdannet fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har vært ansatt ved blant annet Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Teater Ibsen. I tillegg har han vært tilknyttet Jo Strømgren Kompani og Elvekompaniet. Han har også gitt stemme til lydbøker og radioteater og medvirket i TV-serier. I 2017 hadde han regi på forestillingen Eg ringer mine brør ved Hordaland Teater, en forestilling som ble heddaprisnominert i kategorien Beste forestilling for ungdom. Våren 2020 hadde han sin debut hos Teater Innlandet i Koronamonologene. Han har spilt i TI Lab-produksjonene Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Stian har også spilt i familieforestillingene Fuglefesten og den heddaprisvinnende Karons sandkasse. I 2020 til 2022 sto han på scenen som Brutus i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie). Høsten 2022 er han aktuell i forestillingen Nytt land!
Stian er en del av av Teater Innlandets faste ensemble.
Sofie er en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst; TI Ung. Hun er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen og ved NTNU i musikkteater og musikkvitenskap.
Hun har gjort flere teaterproduksjoner med kompaniet Ask Scenekunst, blant annet rollen som Ylva i Julegaven som ble borte og som danser i Karius og Baktus. Sofie dubber TV-serier, blant annet for NRK Super, og har også jobbet som steppdanser, både utøvende og som pedagog. Avgangsforestillingen hennes ved Musikkteaterhøyskolen var Shockheaded Peter, i regi av Lars Erik Holter. Tidligere i år var Sofie også med på EuroISHion – en fullverdig Eurovision-finale laget på ett døgn, som var et samarbeidsprosjekt mellom Døgnfluer og En Gjeng Med Idioter.
For Teater Innlandet har hun spilt i TI Ung-produksjonene Oksesult og Kjøkkenheisen. Hun har også spilt i Fuglefesten, den heddaprivinnende familieforestillingen Karons sandkasse og TI Lab-produksjonen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Høsten 2022 er hun aktuell i forestillingen Nytt land!
Sunniva er utdannet ved Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har i tillegg studert musikkteater ved Romerike Folkehøgskole og Musikkteaterhøyskolen i Oslo. I forbindelse med utdannelsen har hun hatt ulike roller i skolens teateroppsetninger og kortfilmer. Hun har også stått på scenen på Nationaltheatret som Gaupa i forestillingen Ulven, hun har spilt Sara i Sett bagen fra deg ved Brageteatret og høsten 2019 spilte hun Henne i Sørsiden på Den Nationale Scene. Sunniva har også vært å se i TVNorge-serien Hvite gutter og hun har jobbet i NRK Radioteatret. Sunniva debuterte for Teater Innlandet i 2020 i Larry Shues Utlendingen. Hun har også spilt i Koronamonologene og teatrets aller første TI Lab-produksjon Skjæra tå seg hue. I 2020 og 2021 spilte hun i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie), og i barneforestillingen Fuglefesten. Vinteren og våren 2022 er hun aktuell i familieforestillingen Karons sandkasse. Sunniva er en av fem skuespillere i Teater Innlandets ensemble i perioden 2020-2023.
Tom er utdannet fra skuespillerlinjen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo, og er en del av Teater Innlandets faste ensemble.
For Teater Innlandet har Tom spilt i Koronamonologene, Utlendingen, KORPS, Fire forsøk på å gjøre en forskjell, Jeg er Robin Hood, The 39 Steps, Bukkene Bruse vender tilbake, Dikterhøvdingen, Det året det var så bratt, Pippi Langstrømpe og Skaff meg en synder. Han har hatt hovedrollen i Den enfoldige morderen, Bør Børson jr., Om mus og menn og Jeppe på Bjerget. Tom har også spilt i og var en del av det kunstneriske teamet bak barneforestillingen Se! Jeg fant!. I 2017 spilte han i Hva for en klovn er jeg, en hyllestforestilling til Rolf Just Nilsen, som han har skrevet selv.
Tom driver også med stand-up og improvisasjonsteater, og er medlem i Humornieu. Vinteren 2019 spilte han Mattis i Riksteatrets oppsetning av Fuglane. Han spilte også i Teater Innlandets TI Lab-produksjoner Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Fra 2020 til 2022 hadde han rollen som Cassius i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie). I 2022 spilte han også i den heddaprisvinnende Karons sandkasse, og i forestillingen Nytt land!
I 2023 har Tom spilt i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, etter Sigrid Undsets første middelalderroman, i Daria Glenters Få bomme en, og i den kritikerroste Fuckgirl. Han spilte også i familieforestillingen Solsnu. I 2024 er han aktuell i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium». Han er også aktuell i to dramatiseringer av romaner; i familieforestillingen Pinocchio og i Salamanderkrigen.
Siden 2019 har han også vært delaktig i flere roller under Peer Gynt-spelet på Gålå.
MUSIKERE:
Hans Marius IndahlHans Marius Indahl er utdannet trommeslager fra Westerdals og jobber som frilanser for band og artister i tillegg til å undervise. Han spiller i flere band, og har samarbeidet med artister som Arif, Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Jørn Hoel og Karpe Diem for å nevne noen. I 2019/2020 turnerte han internasjonalt som bandleder og trommeslager for Anna of the North, og bidrar på plateutgivelser sammen med band og artister som Halva Priset, Morgan Sulele og Mimmi Tamba. Hans Marius har tidligere medvirket som musiker på Peer Gynt og Hakkebakkeskogen ved Nationaltheatret og er nå aktuell som musiker på Teater Innlandets familieforestilling Fuglefesten.
Flaggermusen Flapps og meitemarken Mark er bestevenner.
De er outsidere og har sin egen greie på gang. De er ikke i den kule gjengen. Den kule gjengen er de vakre og fancy fuglene, og nå arrangerer en av dem en stor bursdagsfest!
Festfuglen inviterer bare Mark og ikke Flapps. Flapps fortviler og finner på noe som gir han innpass på festen likevel.
Hvor langt vil vi strekke oss for å henge med de kule og populære?
Vårens familieforestilling blir en fest for både store og små – bli med på en fargesprakende og morsom opplevelse!
Av Alice Lima de Faria
Dramatisert av Ida Høy i samarbeid med ensemblet
Peter Baden er musiker, komponist og musikkprodusent. Han har jobbet med artister som Nils Petter Molvær, Mari Boine, Bugge Wesseltoft, Hanne Hukkelberg og Thea Hjelmeland m.fl. Han har også samarbeidet med forskjellige aktører i kunstfeltet som Ultimafestivalen, Berliner Kammersymphonie og KORK. Han har produsert plater for andre artister, komponert musikk for de fleste store teatrene i Norge, samt produsert musikk for TV, film, dans og radio. I 2015 satte han opp sin egen teaterforestilling Rytmer fra verdensrommet på Det Norske Teatret, der han bidro med både manus, video og musikk, og var utøver. I tillegg har han hatt ansvaret for store internasjonale produksjoner som The Viking Planet og Nasjonalmuseets audioguide, og han komponerte i samarbeid med Teater Innlandet musikken til Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.
I 2021 var han komponist for Teater Innlandets familieforestilling Fuglefesten. Vinteren og våren 2022 er han igjen aktuell som komponist for en familieforestilling, denne gangen Karons sandkasse.
Ida Høy er teaterregissør og manusforfatter, utdannet ved Universitetet i Oslo. Ida har virket som regissør i det frie feltet i mange år. I 2013 hadde hun regi på barneforestillingen Øye i Øye som ble utviklet og spilt på Munchsenteret i Løten, med teaterkompaniet Teater Tinghuset. I 2018 etablerte hun Ibsenkompaniet Lerkefugl produksjoner sammen med Hadle Reisæter, og i 2019 hadde de premiere på den kritikerroste forestillingen Peer På Pub som Ida bearbeidet manus til og regisserte. Hun har også laget Peer Gynt Escape Room på Henrik Ibsen Museum i Skien, og hatt regi på spelene Anna i Ødemarka og Marispelet ved Rjukanfossen. I 2016 bearbeidet og regisserte Ida Ibsens Brand for Teater Ibsen, fremført i kirker. Våren 2021 er hun aktuell for Teater Innlandet med familieforestillingen Fuglefesten.
Olav er teknisk sjef ved Teater Innlandet. Han var ansatt ved Hedmark Teater fra 1999 til 2010. Olav har vært lysdesigner på mange av oppsetningene til Teater Innlandet, som for eksempel Skogsmatrosen, The 39 Steps, Grisebondens kunst, Willie Nelson kjente mor mi, Inntrengerne, Pippi Langstrømpe, !KYSS – en scenisk hyllest til Munch, Bivrfrost, Mens vi ventar på Godot, Vid din sida, Jeppe på Bjerget, Bør Børson jr, danseforestillingen HELLO – en co-produksjon med Therese Slob Produksjoner, De elendige som var en co-produksjon med Artilleriet Produksjone og En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. Han var del av det kunstneriske teamet som vant Heddapris for Beste audiovisuelle design i 2017 for forestillingen Rekyl. I 2020 gjorde han lysdesign på blant annet Utlendingen og Møt meg ved morgengry, en co-produksjon i samarbeid med Nationaltheatret, og i 2021 på Julius Cæsar (Brutus’ tragedie) og familieforestillingen Fuglefesten. Mot slutten av 2021 og vinteren/våren 2022 har han lysdesign på TI Ung-produksjonen Kjøkkenheisen og familieforestillingen Karons sandkasse. Våren 2025 har han lysdesign på grendehusforestillingen Stille inn.
Gjøril Bjercke Sæther har hovedfag i kostymedesign fra Kunsthøskolen i Oslo, og har siden designet kostymer for mer enn 50 ulike produksjoner både i Norge og utlandet. Hun har samarbeidet over lang tid med flere av de mest kjente kompaniene innen fri scenekunst, som Grusomhetens Teater, De Utvalgte og Wee/Francesco Scavetta. Av andre prosjekter kan nevnes kostymedesign for Min Briljante Venninne på Oslo Nye Teater i 2019, Over Ævne II på SND, Det Slovakiske Nasjonalteatret i 2018 og Brand på Teater Ibsen i 2016. Våren 2021 er hun aktuell for Teater Innlandet med familieforestillingen Fuglefesten.
VARIGHET: ca 1 time
PASSER FOR: Barn fra 4 år | Barnefamilier
Kvitrende fargeprakt
«Fuglefesten» kom på et utmerket tidspunkt. For et herlig påfyll …!»
«Flapps og Mark er akkurat passe barnslige»
«Tiden flyr, og plutselig er det over. Men godfølelsen varer heldigvis»
«De fargerike kostymene er noe helt for seg selv»
«Her er det mye å hente, og som garantert vil føre til en god og lang samtale for hele familien rundt kveldsbordet.»
Når fuglene har fest
«Teater Innlandet har laget en intim og gøyal oppsetning med mye humor og kreative grep og fortellermåter.»
«…du verden som Bursdagsfuglen, Fuglefrans, Fugledama og Fuglemannen briljerer. Like så er lillehamringen Tom Styve i rollen som Flapps, og Stian Isaksen som Mark, gledelig lekende i sine roller»
«Derfor er det bare for store og små i by og dal, bygd og grend, å bli med på feiringen. For nå er det atter barna sin tur til å gå på teater og se et stykke som egentlig er like moro for oss voksne.»
En nydelig fargeklatt av en forestilling er akkurat det vi trenger nå
«…hvor langt vil vi strekke oss for å henge med de kule og populære, og er det verdt det? (Fuglefesten) gir oss i salen litt av hvert og tenke på, godt akkompagnert av en alltid glimrende Tom Styve med den livate Stian Isaksen som makker»
«Kristin Bengtson har latt skuespillerne få boltre seg i en fargerik og passe glam og MGP-aktig scenografi, mens Gøril Bjercke Sæther tydeligvis har hatt noen helt fantastiske dager på jobb som stykkets kostymedesigner.»
««Fuglefesten» fortjener å treffe publikum. Like mye som publikum i tida vi er i, fortjener å belønne seg selv med å tilbringe en time i den fargerike og morsomme gjengens selskap.»
Moralske dilemma i bråkete innpakning
««Fuglefesten» er fargesprakende og fartsfylt teater.»
«Mark (Stian Isaksen) og Flapps (Tom Styve) er en fin duo som møter barna i foajeen og tar seg god tid sammen med dem.
«Kostymene og scenografien er fin, det er oppfinnsomt, rikt og fint gjort.»
«Forestillingen heier på det frie rabagast-livet. Tilgivelse, trøst og å stille opp når det virkelig gjelder står igjen som de ubestridte verdiene.»
PERIODEN: 23. september-8. oktober 2021
torsdag
6. mar.
2025
ADRESSE: Bunesveien 19, 2120 SAGSTUA
TELEFON: 62 59 87 20
PARKERING: Mulighet for parkering utenfor kulturhuset.
ANNEN INFORMASJON: Kulturhuset bærer navnet Milepelen kulturhus. Navnet er en del av tittelen på romanen "Møte ved milepelen" av Sigurd Hoel. Navnevalget ble dermed en hyllest av bygdas store dikter. Utsmykningen i flere av kulturhusets rom er inspirert av Hoels forfatterskap.
Besøk Milepelen kulturhus, Nord-Odal sin nettsidesøndag
23. mar.
2025
ADRESSE: Skolelia 3, 2750 GRAN
TELEFON: 61 33 84 00
PARKERING: Parkering for gjester til Kultursalen ligger på Gran ungdomsskole og idrettspark.
SERVERINGSTILBUD: Det er ofte servering i forbindelse med arrangementer.
Besøk Hadeland kultursal sin nettsideonsdag
26. mar.
2025
ADRESSE: Teatergata 2, 2225 KONGSVINGER
TELEFON: 62 87 40 00 (mandag - fredag kl. 08:00-15:30) | 62 87 40 69 (alle dager: 16:00-21:15, fredag kl. 17:30-22:30)
PARKERING: Mulighet for parkering mot betaling ved teatret.
Besøk Rådhus-Teatret, Kongsvinger sin nettsidelørdag
22. mar.
2025
ADRESSE: Storvegen 5, 2420 Trysil
PARKERING: Muligheter for parkering utenfor kulturhuset.
SERVERINGSTILBUD: I vestibylen er det kafé som har åpent på dagtid samt på kveldstid når det er arrangementer i kulturhuset.
Besøk Kulturhuset Hagelund, Trysil sin nettsidetorsdag
27. feb.
2025
fredag
28. feb.
2025
ADRESSE: Ol-Klemmetsaveien 50, 7374 RØROS
TELEFON: 72 41 95 01
PARKERING: Stor gratis parkeringsplass utenfor bygget.
Besøk Storstuggu, Røros sin nettsideADRESSE: Storgata 28,, 2882 DOKKA
TELEFON: 61 11 61 30
PARKERING: Parkeringsplass og parkeringstjeneste
Besøk Sentrum Kino, Dokka sin nettsidetorsdag
27. mar.
2025
ADRESSE: Elvegata 2, 2815 GJØVIK
TELEFON: 61 18 95 00
PARKERING: Huntonstranda : Gratis i helg og mellom 15.00 og 08.00 på hverdager. Parkgata parkeringshus Q-park: Døgnåpen med flere betalings alternativer.
Besøk Gjøvik Kino & Scene sin nettsidesøndag
9. mar.
2025
fredag
28. mar.
2025
ADRESSE: Storgata 18, 2418 ELVERUM
TELEFON: 62 43 33 33
PARKERING: Det er parkering i båkgården til rådhuset og ellers i sentrum. Elverum har mange gratis parkeringsplasser, men på dagtid på hverdager trengs parkeringsskive.
SERVERINGSTILBUD: Kulturhuset har en kiosk med et stort utvalg av varer som brus, popcorn og smågodt. I tillegg finnes det en kulturhuskafé hvor du kan sitte og slappe av mens du venter på innslipp til forestillingen. På enkelte forestillinger har de større utvalg i kafeen.
Besøk Elverum kulturhus sin nettsidetorsdag
20. mar.
2025
ADRESSE: Bergomsvegen 41, 2686 LOM
TELEFON: Bergomsvegen 41
PARKERING: Mulighet for parkering utenfor kulturhuset.
Besøk Utgard fleirbrukshus, Lom sin nettsidefredag
7. mar.
2025
ADRESSE: Kirkevegen 8, 2830 RAUFOSS
TELEFON: 61 15 34 10
PARKERING: Muligheter for parkering utenfor kulturhuset.
Besøk Fyrverkeriet kulturhus, Raufoss sin nettsidesøndag
30. mar.
2025
ADRESSE: Storgata 122, 2480 KOPPANG
TELEFON: 62 46 46 00
PARKERING: Muligheter for parkering utenfor bygget.
Besøk Storstua, Koppang sin nettsideonsdag
12. mar.
2025
ADRESSE: Torget 1, 2450 RENA
TELEFON: 62 43 40 00
PARKERING: Mulighet for korttidsparkering på inntil 2 timer ved torget i sentrum.
SERVERINGSTILBUD: Hos Kafé Sandbeck frister de med varme vafler, rundstykker og diverse andre lunsjretter. Kaketilbudet deres er blitt noe helt spesielt, da de har egen konditor!
ANNEN INFORMASJON: Lokalisert midt i Rena sentrum - på torget, er Åmot kulturhus et fint og naturlig valg for avkobling og inspirasjon.
Besøk Åmot kulturhus sin nettsideonsdag
19. mar.
2025
ADRESSE: Rådhusgata 1, 2270 FLISA
TELEFON: 62 95 66 18
PARKERING: Parkeringsplass utenfor bygningen.
Besøk Rådhuskinoen, Flisa sin nettsidefredag
21. mar.
2025
ADRESSE: Hovsbakken 1, 2860 HOV
TELEFON: 61 12 66 46
PARKERING: Parkeringsplass utenfor bygningen.
Besøk Søndre Land kultursal sin nettsidelørdag
29. mar.
2025
ADRESSE: Maihaugvegen 1, 2609 LILLEHAMMER
TELEFON: 61 28 89 00
PARKERING: På Maihaugen har vi en stor parkeringsplass. Der er det tilrettelagt for at du kan parkere på anviste plasser som er skiltet med HC-parkering. Fra parkeringsplassen er det asfaltert vei uten trapper hele veien inn til hovedbygningen.
SERVERINGSTILBUD: Frich's Spiseri Maihaugen serverer et variert utvalg av drikkevarer og snacks i forbindelse med forestillinger. Du kan også kjøpe drikke og snacks og ta med inn i salen.
ANNEN INFORMASJON: Maihaugsalen er en av landets beste konsertsaler, og et godt valg for konserter, teaterforestillinger, stand-up show, festivaler og konferanser.
Besøk Maihaugsalen, Lillehammer sin nettsideonsdag
5. mar.
2025
ADRESSE: Torvgata 1, 2500 TYNSET
TELEFON: 62 48 52 02
PARKERING: Parkering i gate og andre parkering-tjenester
SERVERINGSTILBUD: Kulturkaféen er det sentrale møtepunktet i kulturhuset, og samtidig kantine for de ansatte i rådhuset og Tynset kommune. Den utgjør en del av Nystua.
ANNEN INFORMASJON: Tynset kulturhus er regionens kulturelle storstue! Det rommer et mangfold av kunst- og kulturaktiviteter, og er en viktig kulturell møteplass.
Besøk Tynset kulturhus sin nettsidetorsdag
13. mar.
2025
ADRESSE: Torggata 100, 2317 HAMAR
TELEFON: 62 56 18 50
PARKERING: Hamar kulturhus har ikke egne parkeringsplasser, men det finnes plasser i nærheten. Parkeringshuset på Vestre Torg ligger nært opptil, og du kan også parkere ved Skibladnerbrygga eller på åttemetersplanet, retning Hamar stasjon. Parkering i Hamar er mot avgift. Se oppslag på den enkelte parkeringsplass for priser og betingelser.
SERVERINGSTILBUD: Restauranten Satelitten ligger i bygget, og har en stor meny. Det er også salg av kioskvarer på forestillingene.
ANNEN INFORMASJON: Hamar kulturhus ligger i Hamar sentrum ved Stortorget, ca 8 minutters gange fra Hamar jernbanestasjon og ca 10 minutters gange fra Hamar skysstasjon.
Besøk Hamar kulturhus sin nettsidetorsdag
20. feb.
2025
lørdag
22. feb.
2025
søndag
23. feb.
2025
lørdag
1. mar.
2025
søndag
2. mar.
2025
torsdag
6. mar.
2025
fredag
7. mar.
2025
lørdag
8. mar.
2025
søndag
9. mar.
2025
onsdag
12. mar.
2025
torsdag
27. mar.
2025
tirsdag
1. apr.
2025
onsdag
2. apr.
2025
torsdag
3. apr.
2025
fredag
4. apr.
2025
lørdag
5. apr.
2025
tirsdag
8. apr.
2025
onsdag
9. apr.
2025
torsdag
10. apr.
2025
ADRESSE: Skolevegen 11, 2390 MOELV
søndag
16. mar.
2025
ADRESSE: Furusethgata 12, 2050 JESSHEIM
TELEFON: 66 10 80 00
ANNEN INFORMASJON: Kulturhuset er bygget som et moderne flerbrukshus som i tillegg til å romme scener for artister i alle sjangre også rommer bibliotek og kino. Ullensaker Kulturhus fått status som et regionalt kulturhus som skal ha betydning for hele øvre Romerike. Kulturhuset holder en teknisk god standard og kan tilby gode fasiliteter både for artister og gjester.
Besøk Ullensaker kulturhus, Jessheim sin nettsideFoto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Foto: Atle Auran
Del med en venn