MED:
Det er ikke noe nytt. Også denne gang dør Cæsar. Noen har en annen visjon for rikets framtid. Sviket har sin pris, og maktkampen fortsetter.
Shakespeares Julius Cæsar forteller en historie fra en alvorlig tid hvor et mektig rike står i fare for å falle i grus. Parallellene til nåtiden er slående. Derfor har vi latt oss engasjere av denne episke tragedien.
Kom og se vår storslåtte og frekke versjon av denne historien om politisk og menneskelig svik!
Julius Cæsar er et av Shakespeares mest kjente skuespill og det ble for første gang framført i 1599. Sist gang forestillingen ble spilt i Norge var på Nationaltheatret i1947.
Vi gleder oss til å vise dere vår versjon, og mens du venter kan du:
Høre regissør Angelina Stojčevska i samtale med Kari Slaatsveen, i podkasten Teaterfolk HER
Lese intervju med Erik Bystad HER
Lese en kronikk av dramaturg Jørgen Strickert HER
Se intervju med Angelina Stojčevska og en tøff visning av stykkets kostymer i filmen HER (fra 17:26 minutter)
Se intervju med scenograf og kostymedesigner Mads Dinesen HER
Vi ønsker alle hjertelig velkommen til forestilling. Forestillingene våre går som planlagt og vi følger regler fra myndighetene om antallsbegrensninger, munnbind og avstand i salen. Det er hånddesinfeksjon tilgjengelig i kulturhusene.
Du må holde deg hjemme hvis du har symptomer på COVID-19 eller er i karantene. Ta kontakt med oss på billett@teaterinnlandet.no for refusjon eller bytte dersom du av smittevernårsaker ikke kan benytte deg av billettene dine. Les mer her.
VARIGHET: Cirka 1 time og 45 minutter
PASSER FOR: Ungdom og voksen
Heftig maktkamp
«…dette var heftig så det holdt. Det må være rimelig sjelden en opplever maken?»
«forestillingen er både utfordrende og grensesprengende, inkludert den heftige råskapen i regissør Angelina Stojčevskas stilige og pågående framstilling. Sannsynligvis vil også mange glede seg over stykkets tøffe kostymer.«
Maktspill blir ikke morsommere enn dette
«Teater Innlandets versjon av Shakespeares «Julius Cæsar» får deg til å le hele veien til Kapitol.»
«Dette er nemlig en hysterisk morsom versjon av tragedien.»
«Det er en lek med poesien som faktisk får Shakespeares ord frem. Stojčevska skiller seg ut blant alle regissørene som dekonstruerer klassikere. Her har nemlig alle påfunn en funksjon: De skal gjøre historien lettere å forstå. De skal få frem maktspillets komiske gru. Eller bygge opp intrigene som er gjemt i originalen»
«Fra denne anmelder er oppfordringen klar: Vask hendene fri for blod og virus, og håp på et snarlig felttog mot Hamar.»
En annerledes «illustrert klassiker»
«Teater Innlandets oppsetning av «Julius Cæsar» er en medrivende og underfundig oppsetning av et stykke som bare er SÅ aktuelt!»
«I Norge er Julius Cæsar lite spilt, og derfor er det ekstra prisverdig at Teater Innlandet setter det opp, og at det gjør det nå, med det amerikanske valget som bakteppe.»
«En av de viktigste forutsetningene for at forestillingen lykkes i å holde en balanse mellom det crazy-komiske og (nesten) uforpliktende, er Mads Dinesens scenografi.»
Rar og fin. Fandenivoldsk og karnevalesk
«…det er ikke noe standardisert postdramatisk A4-verk vi her har med å gjøre. Regissør og ensemble tar hele paletten i bruk»
«Det hele er akkompagnert av et forførende lydarbeid og en sann hitparade i Quentin Tarantinos ånd»
«…her setter mangfoldet oss fri til å ta til oss teksten med senka skuldre»
«Det var utrolig fint å oppleve en ekte teaterforestilling igjen. Hvem sier at man må gjøre det i Oslo? Togene og bussene går fremdeles.»
Blodig maktspill med mye tøys og humor
«…skuespillerensemblet på fem, som for øvrig gestalter langt flere enn fem roller, forteller historien om herskeren og den like kjente Brutus, svært lekende, dog uten å gjemme verken satiren eller scenen(e) når blodet spruter. Det siste er gjort like smart som egentlig bare er mulig når teatermanesjen viser sitt fortrinn.»
«Angelina Stojčevska…har valgt en leken, humorspekket og fri tolkning av Shakespeare.»
«Skuespillerne er høyt og lavt. De spiller utadvendt og energisk.»
«Tenker du å gir deg selv, en venn eller din kjære en passende førjulsgave, hvorfor ikke en teaterbillett?»
PERIODEN: 20. november 2020-22. januar 2022
Erik Bystad har gjendiktet William Shakespeares Julius Cæsar.
Del med en venn