Til toppen
Ikon - stjerne

Kunstnere

Portrett av mann
Adrian Sveløkken Ødegård

Lysdesigner | Arve Leksnes

Portrettfoto kvinne
Anne Guri Tvedt

Skuespiller

Portrett av mann
Arne Nøst

Scenograf | Arve Leksnes

Portrett av mann
Cato Skimten Storengen

Skuespiller | Arve Leksnes

Portrett mann
Joachim Joachimsen

Skuespiller

Portrettfoto mann
Jørgen Strickert

Dramaturg

Portrett av kvinne
Katrin Bombe

Scenograf og kostymedesigner | Stille inn

Portrett av kvinne
Kjersti Haugen

Regissør og dramatiker | Stille inn

Portrettfoto av mann
Knut Nærum

Dramatiker | Arve Leksnes

Portrett av Lise Søraune
Lise Søraune

Kostymedesigner

Portrett av Marit Synnøve Berg
Marit Synnøve Berg

Skuespiller | Arve Leksnes

Portrett av mann
Martin Smidt

Komponist | Stille inn

Portrettfoto mann
Olav Nordhagen

Lysdesigner

Portrettfoto mann
Tom Styve

Skuespiller

Portrett kvinne
Tone Oline Knivsflå

Skuespiller

Portrett av mann
Yngve Sundvor

Regissør | Arve Leksnes

Lukk

Adrian Sveløkken Ødegård

Adrian Sveløkken Ødegård er tekniker på Teater Innlandet. Han er utdannet som lys- og scenetekniker fra NISS i 2011. Ødegård har erfaring med arbeid med lys på blant annet konserter, Ringsakeroperaen, kulturskolen og har tidligere turnert for Hedmark Teater. Våren 2025 debuterer han som lysdesigner i komedien Arve Leksnes av Knut Nærum.
Portrett av mann

Aktuell i

Lukk

Anne Guri Tvedt

Anne Guri er utdannet fra Statens Balletthøgskole og The Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York, og er en del av Teater Innlandets faste ensemble.

Hun har tidligere jobbet ved en rekke av Norges scener.  Anne Guri har spilt i Chicago og Rock’n Roll Wolf ved Trøndelag Teater og i Rockeulven og Alice i Vidunderland ved Nationaltheatret. Hun har medvirket i tre ulike oppsetninger av Cabaret; ved Hålogaland Teater, Trøndelag Teater og ved Oslo Nye Teater hvor hun også har spilt i Rettsstridig Forføyning. I tillegg har hun medvirket i musikkvideoer, kortfilmer og reklamer for TV og radio.

For Teater Innlandet stod hun i 2010 på scenen som moren i forestillingen The Knots, og siden har hun spilt i blant annet Utlendingen, Koronamonologene og Fuglefesten, den heddaprisvinnende familieforestillingen Karons sandkasse og TI Lab-produksjonene Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. I 2020 til 2022 spilte hun tittelrollen i Sheakespeare-stykket Julius Cæsar (Brutus’ tragedie).

I 2023 har Anne Guri spilt i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, etter Sigrid Undsets første middelalderroman, og i Daria Glenters Få bomme en. Hun hadde også en rolle i familieforestillingen Solsnu. Vinteren 2024 er hun aktuell som Eryximakos i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium» og i familieforestillingen Pinocchio.

 

 

Portrettfoto kvinne

Aktuell i

Lukk

Arne Nøst

Arne Nøst er utdannet billedkunstner ved Statens Kunstakademi i Oslo og har arbeidet med ulike teknikker som tegning, maleri, skulpturer og video-installasjoner. Denne erfaringen har han tatt med seg inn i scenekunsten som scenograf i mange forskjellige teaterforestillinger i en årrekke.

Han har også hatt regi på flere produksjoner, blant andre The Mute, der han som regissør og scenograf, fikk Heddaprisen for beste scenografi i 2019. Samme året fikk The Mute også Heddaprisen Årets forestilling.

Arne Nøst har scenografien på Peer Gynt på Gålå i 2024 og 2025. Som scenograf kombinerer han ofte kjente realistiske elementer med abstraherte motiver.

Nøst har også vært teatersjef ved Rogaland Teater (2009-2018) og på Riksteatret (2020-2025).

Våren 2025 er han på Teater Innlandet aktuell som scenograf i Knut Nærums komedie Arve Leksnes.

Portrett av mann

Aktuell i

Lukk

Cato Skimten Storengen

Cato Skimten Storengen gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 2004. Han jobbet som fast ansatt ved Rogaland Teater frem til 2010 da han var med å stiftet Statsteatret med Kim Sørensen, Gard B.Eidsvold, Per Kjerstad og Yngve Sundvor. Statsteatret mottok i 2022 Heddaprisen for «Særskilt kunstnerisk innsats». I 2007 var han nominert til Heddaprisen for beste mannlige hovedrolle for rollen som Frank N Furter i Rocky Horror Show.
Cato har blant annet medvirket i tv-serier og spillefilmer som Neste SommerHvaler, Dag, RanSide om side, Gulltransporten N0.24 og Wisting.   
I 2019 ble han nominert til Kanonprisen for beste mannlige skuespiller for filmen Vann over ild.
Våren 2025 er han aktuell som skuespiller i komedien Arve Leksnes av Knut Nærum.
Portrett av mann

Aktuell i

Lukk

Joachim Joachimsen

Joachim Joachimsen (født 1989) er skuespiller, med utdannelse fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), hvor han gikk ut i 2022. Tidligere har han også film og TV-utdannelse fra Westerdals Høgskole.

Joachim startet tidlig på teaterscenen i barneteatermiljøet i Sandnes og Stavanger, og var med i flere oppsetninger på Rogaland Teater som ungdom.

Under utdannelsen ved KHiO spilte han blant annet i Shakespeares Hamlet og Terminal av Lars Norén, og etter endt utdannelse har han hatt rollen som Bertelot i Don Juan av Moliere på Trøndelag Teater.

Joachim har også medvirket i kortfilmer, og har en rolle i sesong 3 av TV-serien Lykkeland, som skal vises på NRK høsten 2024.

Fra høsten 2023 er Joachim en del av det toårige talentprogrammet TI Ung, som er et samarbeid mellom Teater Innlandet, Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark.

For Teater Innlandet har han spilt i familieforestillingen Solsnu, og i 2024 er han aktuell i rollen som Aristofanes i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium», og i familieforestillingen Pinocchio.

Portrett mann

Aktuell i

Lukk

Jørgen Strickert

Jørgen Strickert er dramaturg, journalist og radiomaker. Han har arbeidet med radioprogrammer som Salongen, Christine Lavransdatter, Familien Karamasov, Dagens avis, Hallo i uken og P3morgen i NRK. Han har tidligere vært journalist i blant annet Klassekampen, Vårt Land, Arbeidets Rett og Fjell-Ljom, redaktør i Rebell og militærnektermagasinet Balder, samt tøysekopp og forfatter i friteatergruppa Opplysningskontoret.

Portrettfoto mann

Aktuell med

Lukk

Katrin Bombe

Portrett av kvinne

Aktuell i

Lukk

Kjersti Haugen

Kjersti Haugen er utdannet ved École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris, Drama og teater ved NTNU og regilinja på Statens Teaterhøgskole (KHiO).

Kjersti er bosatt i Trondheim og har satt opp en rekke forestillinger ved Trøndelag Teater, blant annet Spring AwakeningFedraJeanne d’ArcDen hemmelige hagen, Romeo og Juliet, Der det finst fuglar, Så som i himmelen, de fire Ibsen-forestillingene Et dukkehjemGjengangereHedda Gabler og Lille Eyolf og Heddaprisvinneren Hundre hemmeligheter. Ved andre teatre har hun regissert blant annet Den lille prinsen (Nationaltheatret), Hunden i høyet (Hålogaland Teater), Verdas mest forelska par (Det Norske Teatret), Askeladden og de gode hjelperne (Den Nationale Scene), Mine venner (Riksteatret), Farfarfortellinger (Turnéteatret i Trøndelag), Klasserommet (Cirka Teater) og Et juleeventyr (Aalborg Teater), Isbjørnpappaen (Rosendal Teater), Tåkefall (Rogaland Teater).

Ved Teater Innlandet er Kjersti aktuell som dramatiker og regissør for Stille inn våren 2025.

Portrett av kvinne

Aktuell med

Lukk

Knut Nærum

Knut Nærum er forfatter, satiriker og tegneserieskaper. Han har medvirket i mange NRK-programmer og er for mange mest kjent som tidligere fast paneldeltaker i Nytt på Nytt. Han har skrevet mange bøker, blant andre Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen, Døde menn går på ski, barnebøkene om Kalle Komet og tre samlinger med parodier på tekstsjangere og norske forfattere, Å, Ø og Æ. I tillegg til å skape sine egne tegneserier, som for eksempel Bloid-serien, har han forfattet flere historier om Donald Duck. Som dramatiker har han skrevet tekster som har blitt satt opp ved Oslo Nye Teater, Hålogaland Teater og NRK Radioteatret. For Teater Innlandet har han skrevet Willie Nelson kjente mor mi og Korps.

Våren 2025 er Knut Nærum aktuell som dramatiker på Arve Leksnes.

Portrettfoto av mann

Aktuell i

Lukk

Lise Søraune

Lise er kostymedesigner og leder for kostymeavdelingen på Teater Innlandet. Hun har vært kostymeansvarlig på de fleste produksjonene til Teater Innlandet, og var blant annet kostymedesigner på forestillingene Skogsmatrosen, Dikterhøvdingen, Storm og Silke, REKYL og dobbeltforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelserog Mistero Buffo. Hun var ansatt ved Hedmark teater fra 2009 til 2010, og var kostymedesigner på Nothing on TV. Våren 2025 er hun aktuell som kostymedesigner på Knut Nærums komedie Arve Leksnes.
Portrett av Lise Søraune

Aktuell med

Lukk

Marit Synnøve Berg

Marit Synnøve er utdannet fra Statens Teaterhøgskole. Hun har vært ansatt ved blant annet Rogaland Teater, Nationaltheatret, Teatret Vårt, Teater Ibsen, Oslo Nye Teater, Agder Teater, Brageteatret, Teater Manu og Riksteatret. I juni 2000 til 2010 spilte hun tittelrollen i musikkspillet Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy i Sunndal. De siste fire årene har hun også medvirket i forestillingen, men i rollen som Mrs Chalmers. Marit Synnøve har spilt i flere av NRK Radioteatrets produksjoner og har også medvirket i Hallo i Uken på NRK P2. Hun har mange roller bak seg innen tv og film, blant annet i Kyss meg for faen i helvete og NRK-seriene Nobel – fred for enhver prisSkamSide om side, og Lykkeland. For Teater Innlandet har hun tidligere medvirket i Jeg er Robin HoodFire forsøk på å gjøre en forskjell, Bør Børson jr.og Den enfoldige morderen og Utlendingen. Våren 2025 er hun aktuell som skuespiller i komedien Arve Leksnes av Knut Nærum.

Portrett av Marit Synnøve Berg

Aktuell i

Lukk

Martin Smidt

Martin Smidt er en komponist og trommeslager fra Trondheim. Han har komponert musikk til totalt 32 teaterforestillinger, blant annet for Cirka Teater, Oslo Nye Teater, Riksteatret, Trøndelag Teater, Turneteatret i Trøndelag, Teater Ibsen, Hålogaland Teater, Maskineriet (Dk), Dekkoart, Petrusjka Teater. Han har også skrevet bestillingsverk for Grunnlovsjubileet, Olavsfest, Nidarosdomen, NTNU, St. Olavs Hospital, og musikk for kammerensembler, jazzensembler og kor. Jobber også ofte tverrkunstnerisk, i samarbeid med dansere, videokunstnere og billedkunst.

Som trommeslager har han gitt ut en rekke album med ensemblene Dadafon, Bárut, Billuca Ensemble og Trilobitt, og har turnert i Skandinavia, Finland, Tyskland, Nederland, Italia, Russland og Estland. Med disse har han mottatt Spellemannsprisen (Åpen Klasse 2011) og Alarmprisen (Beste jazzplate 2003).

Martin jobber også deltid som daglig leder av Norges største kunstnerfellesskap, Rotvoll Kunstnerkollektiv.

Våren 2025 er han på Teater Innlandet aktuell som komponist på Stille inn.

Portrett av mann

Aktuell i

Lukk

Olav Nordhagen

Olav er teknisk sjef ved Teater Innlandet. Han var ansatt ved Hedmark Teater fra 1999 til 2010. Olav har vært lysdesigner på mange av oppsetningene til Teater Innlandet, som for eksempel SkogsmatrosenThe 39 StepsGrisebondens kunstWillie Nelson kjente mor miInntrengernePippi Langstrømpe!KYSS – en scenisk hyllest til MunchBivrfrostMens vi ventar på GodotVid din sida, Jeppe på Bjerget, Bør Børson jr, danseforestillingen HELLO – en co-produksjon med Therese Slob Produksjoner, De elendige som var en co-produksjon med Artilleriet Produksjone og En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. Han var del av det kunstneriske teamet som vant Heddapris for Beste audiovisuelle design i 2017 for forestillingen Rekyl. I 2020 gjorde han lysdesign på blant annet Utlendingen og Møt meg ved morgengry, en co-produksjon i samarbeid med Nationaltheatret, og i 2021 på Julius Cæsar (Brutus’ tragedie) og familieforestillingen Fuglefesten. Mot slutten av 2021 og vinteren/våren 2022 har han lysdesign på TI Ung-produksjonen Kjøkkenheisen og familieforestillingen Karons sandkasse. Våren 2025 har han lysdesign på grendehusforestillingen Stille inn.

Portrettfoto mann

Aktuell med

Lukk

Tom Styve

Tom er utdannet fra skuespillerlinjen ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo, og er en del av Teater Innlandets faste ensemble.

For Teater Innlandet har Tom spilt i Koronamonologene, Utlendingen, KORPS, Fire forsøk på å gjøre en forskjell, Jeg er Robin Hood, The 39 Steps, Bukkene Bruse vender tilbake, Dikterhøvdingen, Det året det var så bratt, Pippi Langstrømpe og Skaff meg en synder. Han har hatt hovedrollen i Den enfoldige morderen, Bør Børson jr., Om mus og menn og Jeppe på Bjerget. Tom har også spilt i og var en del av det kunstneriske teamet bak barneforestillingen Se! Jeg fant!. I 2017 spilte han i Hva for en klovn er jeg, en hyllestforestilling til Rolf Just Nilsen, som han har skrevet selv.

Tom driver også med stand-up og improvisasjonsteater, og er medlem i Humornieu. Vinteren 2019 spilte han Mattis i Riksteatrets oppsetning av Fuglane. Han spilte også i Teater Innlandets TI Lab-produksjoner Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Fra 2020 til 2022 hadde han rollen som Cassius i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie). I 2022 spilte han også i den heddaprisvinnende Karons sandkasse, og i forestillingen Nytt land!

I 2023 har Tom spilt i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, etter Sigrid Undsets første middelalderroman, i Daria Glenters Få bomme en, og i den kritikerroste Fuckgirl. Han spilte også i familieforestillingen Solsnu. I 2024 er han aktuell i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium». Han er også aktuell i to dramatiseringer av romaner; i familieforestillingen Pinocchio og i Salamanderkrigen.

Siden 2019 har han også vært delaktig i flere roller under Peer Gynt-spelet på Gålå.

Portrettfoto mann

Aktuell i

Lukk

Tone Oline Knivsflå

Tone Oline Knivsflå (født 1995) fra Geiranger er skuespiller med utdannelse fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), hvor hun gikk ut våren 2023. Tidligere har hun også gått musikkteaterlinja ved Bårdar Akademiet, og har studert psykologi i to år ved Universitetet i Oslo.

Tones vei til skuespillerfaget startet på dramalinja ved Fagerlia vgs i Ålesund og i barne- og ungdomsteateret Jugendteateret i Ålesund.

Under utdannelsen ved KHiO spilte hun blant annet Hedda i Ibsens Hedda Gabler og Cassio i Othello av Shakespeare.

Hun har også erfaring som sanger og musikalartist innen flere sjangre. Hun har blant annet vært å se i den skandinaviske urpremieren på musikalen Dogfight på Riksscenen, teaterkonserten Sunday in the park with George i Oslo, den klassiske musikkfestivalen Festspela i Geiranger og samtlige konserter over hele Sunnmøre.

Fra høsten 2023 er Tone en del av det toårige talentprogrammet TI Ung, som er et samarbeid mellom Teater Innlandet, Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark.

For Teater Innlandet har hun høsten 2023 spilt i familieforestillingen Solsnu, og i 2024 er hun aktuell i rollen som Sokrates i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium», og i familieforestillingen Pinocchio.

 

Portrett kvinne

Aktuell i

Lukk

Yngve Sundvor

Yngve Sundvor er utdannet ved Det Statlige Russiske Akademiet for Scenekunst i Moskva, med master i regi. Sundvor er kunstnerisk leder for Statsteatret og har også skrevet 10 verk for Statsteatrets prosjekt «Norge 1066 – 2066». Sundvor har skrevet og dramatisert 25 helaftens verk og iscenesatt over 60 teaterproduksjoner. For Den Nationale Scene har han blant annet skrevet Reksten – firmaets mann og Hotel Norge. Sundvor har dramatisert en rekke stykker, blant annet Sult av Knut Hamsun, Nationaltheatret, Mesteren og Margarita av Mikhail Bulgakov, Rogaland Teater og Don Quijote av Miguel de Cervantes, for Riksteatret.

Våren 2025 er Yngve Sundvor aktuell som regissør på Teater Innlandets komedie Arve Leksnes av Knut Nærum.

Portrett av mann

Aktuell i

Kunstnere fra tidligere forestillinger
Portrett kvinne
Agnethe Tellefsen

Scenograf og kostymedesigner | Drikkegildet

Aleksandr mo-lu

Scenograf og kostymedesigner | aka Macbeth

Portrett av Amanda Hedvig Strand
Amanda Hedvig Strand

Skuespiller og produsent

Portrett av Amina Sewali
Amina Sewali

Komponist og musiker

Portrett mann
Amund Ulvestad

Komponist | Pinocchio

Portrett av Anders Kippersund
Anders Kippersund

Skuespiller

Anette L. Waaler

Skuespiller

Portrettfoto kvinne
Angelina Stojčevska

Regissør og scenograf

Profilfoto kvinne
Ann-Christin Kongsness

Koreograf og danser

Anna Dworak

Skuespiller

Anne Bolette Stang Eng

Skuespiller

Portrett av Anne Holck Ekenes
Anne Holck Ekenes

Koreograf

Portrett kvinne
Anne Holtan

Dramaturg | aka Macbeth

Portrett av Arne Kambestad
Arne Kambestad

Lysdesigner

Arvid Ones

Regissør

Portrett av Audny Chris Holsen
Audny Chris Holsen

Regissør og dramatiker

Portrett av Bård Lie Thorbjørnsen
Bård Lie Thorbjørnsen

Scenografi og kostymedesign

Bárður Reinert Poulsen

Musiker

Portrettfoto kvinne
Berit Hedemann

Forfatter og dramatiker

Portrett av Bjarte Våge
Bjarte Våge

Lyddesigner

Portrettfoto kvinne
Borghild Rudjord Unneland

Scenograf og kostymedesigner | Møt meg ved morgengry

Portrett mann
Boya Bøckman

Lysdesigner og videodesigner | aka Macbeth

Portrett kvinne
Bridget Ferrill

Musikk

Portrett mann
Bugge Wesseltoft

Musiker, komponist

Portrett av Camilla Brandt
Camilla Brandt

Skuespiller og produsent

Carl Svensson

Skuespiller | aka Macbeth

Caroline Halvorsen

Maskør

Christine Lohre

Scenograf

Profilfoto kvinne
Claire Gondrexon

Lysdesigner

Portrett av Corentin JPM Leven
Corentin JPM Leven

Scenograf og kostymedesigner

Profilfoto mann
CS Sørensen

Lyddesigner

Portrett av Dagny Drage Kleiva
Dagny Drage Kleiva

Scenograf og Kostymedesigner

Daniel Sarr

Danser

David Tholander

Skuespiller

portrettfoto av kvinne
Dominika Minkacz – Sira

Skuespiller

Profilfoto mann
Dylan Read

Skuespiller

Portrett av Eline Øverby
Eline Øverby

Skuespiller

Elisabeth Maria Lopez Wulfsberg

Musiker

Elisabeth Thorsen

Forfatter

Portrett av Eliza Wills-Crisp
Eliza Wills-Crisp

Skuespiller

Ella Iversen Strømbu

Skuespiller | aka Macbeth

Portrett kvinne
Ellen Jerstad

Regissør, dramaturg, scenograf og kostymedesigner | Solsnu

Ellen Lindblad

Danser

Portrett av Emilie Marie Karlsen
Emilie Marie Karlsen

Danser

Portrett av Emily Kreider
Emily Kreider

Skuespiller og komponist

Esben Esther Pirelli Benestad

Skuespiller

Portrett av Espen Mauno
Espen Mauno

Skuespiller

Portrett av Ester Grenersen
Ester Grenersen

Skuespiller

Portrett mann
Francisco Kalle Navarro

Skuespiller

Francois Lecomte

Skuespiller

Frank Havrøy

Skuespiller og Dramatiker

Portrettfoto mann
Frank Kjosås

Regissør

Portrett mann
Fredrik Longva

Regissør

Portrett av Frode Berntzen
Frode Berntzen

Musiker og musikalsk ansvarlig

Portrett av Gard B. Eidsvold
Gard B. Eidsvold

Regissør

Portrettfoto mann
Gjermund Andresen

Scenograf

Portrettfoto Kvinne
Gjøril Bjercke Sæther

Kostymedesigner

Portrett av Greg Hall
Greg Hall

Musiker og komponist

Gunnar Flagstad

Musiker

Portrett kvinne
Guoste Tamulynaite

Komponist | Solsnu

Portrett kvinne
Guro Skumsnes Moe

Komponist og musiker | Drikkegildet

Håkon Moe

Skuespiller

Portrett av Hallgrim Hansegård
Hallgrim Hansegård

Koreograf og danser

Halvard Bjørkås

Musiker og musikalsk ansvarlig

Hanne Frostad Håkonsen

Medskapende danser

Portrettfoto mann
Hans Marius Indahl

Musiker

Portrettbilde
Helena Schaber

Scenograf

Portrett av Helge Bjørnå
Helge Bjørnå

Maskør

Portrett av Helle Ottesen
Helle Ottesen

Skuespiller

Henriette Hamli

Danser

Portrettbilde mann
Henrik Lødøen

Musiker

Portrett av kvinne
Ida Grimsgaard

Scenograf/kostymedesigner

Ida Holten Worsøe

Skuespiller

Portrettbilde kvinne
Ida Høy

Regissør og manusforfatter

Portrettfoto kvinne
Ine Jansen

Skuespiller | Møt meg ved morgengry

Portrett av Inga-Live Kippersund
Inga-Live Kippersund

Skuespiller

Portrettfoto kvinne
Ingjerd Egeberg

Skuespiller | Møt meg ved morgengry

Ingrid Frivold

Musiker, komponist

Portrettfoto ung kvinne
Ingrid Hundsal

Produsent

Ivar Furre Aam

Regissør

Portrett av Janne Langaas
Janne Langaas

Regissør

Jo Even Bjørke

Skuespiller

Joanna Dahlgren

Skuespiller

Portrett av Johannes Blåsternes
Johannes Blåsternes

Skuespiller

Johannes Skyberg

Musiker

John Ivar Knutzen

Musiker

Portrett mann, svart/hvitt
John Nyutstumo

Skuespiller

Portrettbilde mann
Jon Ludvig Hansen

Musiker

Portrett av mann
Jonas Corell Petersen

Regissør og dramatiker

Jonas Digerud

Koreograf

Portrett av Jørgen Skjulstad
Jørgen Skjulstad

Musiker og komponist

Julia Küster

Skuespiller

Portrett av Julian Spooner
Julian Spooner

Skuespiller

Julie Bjørnebye

Skuespiller

Kari Holtan

Regissør | aka Macbeth

Karstein Solli

Koreograf

Portrett av Kate Edwards
Kate Edwards

Skuespiller

Portrett av Ket Iren Lødemel
Ket Iren Lødemel

Musikalsk ansvarlig

Portrettfoto kvinne
Kjersti Elvik

Skuespiller

Portrett Knut Kippersund Nesdal
Knut Kippersund

Sanger, musiker og skuespiller | Late som jeg lever

Portrettbilde mann
Kristian B. Jacobsen

Musiker

Kristian Berg Jåtten

Skuespiller

Portrettfoto av mann
Kristian Winther

Figurfører og skuespiller

Portrettfoto kvinne
Kristin Bengtson

Scenograf og kostymedesigner

Kristin Fyrand

Musiker

Portrett av mann, svart/hvitt
Lars Erik Holter

Skuespiller | aka Macbeth

Lars Halvor Andreassen

Skuespiller

Lars Henrik Aarnes

Skuespiller

Lars Jacob Holm

Skuespiller

Léna Rondé

Skuespiller

Portrettfoto mann
Lennart Lidström

Dramatiker

Linn Løvvik

Skuespiller

Liv-Ellen Kahrs

Skuespiller

Loan Hà

Medskapende danser

Portrett mann
Mads Dinesen

Scenograf og kostymedesigner

Portrett av Mads Faste Liang Nilsen
Mads Faste Liang Nilsen

Projektormapping

Maja Bekken

Skuespiller

Portrett Mari Amalie Hove
Mari Amalie Hove

Skuespiller | Drikkegildet

Portrettfoto kvinne
Mari Kvien Brunvoll

Komponist | Møt meg ved morgengry

Portrett kvinne
Mari V. Kjeldstadli

Regissør | Drikkegildet

Maria Ferguson

Danser

Portrett av Marianne Stranger
Marianne Stranger

Kostymedesign

Portrett av Marius Leknes Snekkevåg
Marius Leknes Snekkevåg

Dramatiker

Profilfoto kvinne
Marte Reithaug Sterud

Koreograf og danser

Portrettfoto kvinne
Marte Røyeng

Komponist

Marte Stolp

Skuespiller

Portrettbilde mann
Martin Vinje

Musiker

Portrett av Mathias Calmeyer
Mathias Calmeyer

Dramatiker

Portrett av Mathilde Solbakken
Matilde Solbakken

Skuespiller

Mats Moe
Mats Moe

Skuespiller

Portrett av Matthew Wells
Matthew Wells

Skuespiller

Portrettfoto mann
Michael Dahlen

Lyddesigner

Portrett av Mikkel Bugge
Mikkel Bugge

Dramatiker

Profilbilde av kvinne
Miriam Prestøy Lie

Regissør og dramatiker

Portrett av Morten Kjerstad
Morten Kjerstad

Dramaturg

Portrettbilde mann
Morten Myklebust

Musikalsk ansvarlig

Portrett av Morten Rudå
Morten Rudå

Skuespiller

Portrett av Morten Strypet
Morten Strypet

Musiker

Nathaniel Reed

Komponist

Portrettfoto mann
Nils Haagenrud

Lysdesigner

Nils Petter Molvær

Komponist

Portrett kvinne
Nina Wester

Regissør og dramatiker

Nora Hannisdal

Musiker

Portrett av Nora Svenning
Nora Svenning

Danser

Norunn Standal

Scenograf og lysdesigner

Oda Kirkebø Nyfløtt

Skuespiller

Portrett av Oliver Sale
Oliver Sale

Danser

Portrett av Otto Homlung
Otto Homlung

Regissør og dramaturg

Øyvind Åge Berg

Musikalsk leder

Portrett av Peder Opstad
Peder Opstad

Skuespiller og dramatiker

Per Tofte

Skuespiller

Peter Baden

Komponist

Portrett av Petter Næss
Petter Næss

Regissør

Portrett av Philipp Stengele
Philipp Stengele

Regissør og tekniker

Portrett av Pia Holden
Pia Holden

Koreograf

Portrett av Polina Borisova
Polina Borisova

Scenografi

To menn med lyspærer foran ansiktene sine
Quiet ensemble

Scenografi

Portrettfoto av kvinne
Ragni Halle

Figurfører og skuespiller

Portrett av Robert Skjærstad
Robert Skjærstad

Skuespiller

Portrett mann
Roger Opdal Paulsen

Skuespiller

Portrett av Ronny Ødegaard
Ronny Ødegaard

Musiker

Portrett kvinne sort/hvitt
Sabina Jacobsson

Scenograf/videodesigner

Sebastian Myers

Skuespiller

Sergio Junior Benvindo de Souza

Danser

Profilfoto mann
Simen Formo Hay

Regissør

Portrettfoto kvinne
Sofie Huijs

Skuespiller

Portrett kvinne
Solveig Holthe Bygdnes

Kostymedesigner

Portrett av Solveig Laland Mohn
Solveig Laland Mohn

Skuespiller

Steffen Mulder

Skuespiller

Portrettfoto mann
Stian Isaksen-Gihle

Skuespiller

Portrett av Sudesh Adhana
Sudesh Adhana

Koreograf og danser

Portrettfoto kvinne
Sunniva Du Mond Nordal

Skuespiller

Portrettfoto mann
Sveinung Rudjord Unneland

Scenograf og kostymedesigner | Møt meg ved morgengry

Sylvia Denais

Kostymedesigner og scenograf

Portrettfoto av mann
Terje Ranes

Skuespiller

Terje Strømdahl

Skuespiller og regissør | Møt meg ved morgengry

Thali M. Liberman

Skuespiller

Therese Slob

Danser

Portrett av Thomas A. Østbye
Thomas A. Østbye

Filmskaper

Portrettfoto av mann
Thomas Hildebrand

Figurfører og skuespiller

Portrett av Thomas Holtermann Østgaard
Thomas Holtermann Østgaard

Regissør

Thomas Johansen

Danser

Thomas Jørstad Pettersen

Skuespiller

Portrett av Thorleif Silkebækken
Thorleif Silkebækken

Lyddesigner

Tine Thomassen

Dramaturg

Portrett av Tom Sterri
Tom Sterri

Regissør

Portrett mann
Torbjørn M. Davidsen

Skuespiller | aka Macbeth

Torkil Sandsund

Regissør og dramatiker

Portrett av Thorleif Kippersund
Torleif Kippersund

Forteller

Tov Ramstad

Lyddesigner

Trond Lindheim

Komponist

Portrett av Unni Moløkken
Unni Moløkken

Skuespiller | aka Macbeth

Portrettfoto kvinne
Victoria Meirik

Regissør

Vincent Vernerie

Skuespiller

Portrett av Yngvild Aspeli
Yngvild Aspeli

Regissør og skuespiller | A Doll's House

Lukk

Agnethe Tellefsen

Agnethe er utdannet scenograf, kostyme- og lysdesigner ved Nottingham Trent University og har en BA i Theatre Design. Hun har arbeidet med scenekunst siden 1998. Fra 1999 bodde hun i Madrid der hun samarbeidet med en rekke kompanier innen teater, dans, flamenco og musikk. Hun har turnert med flamenco og spansk dans til store internasjonale verden over.

I 2015 flyttet hun hjem til Norge og har designet lys ved flere oppsetninger på Nationaltheatret, blant annet Samtaler med Bror i regi av Jan Bosse, Enemy of the Duck, regissert av Thorleifur Orn-Arnarsson, Hærmennene på Helgeland i Eline Arbo sin regi og Dødsdansen av Strindberg regissert av Marit Moum Aune.
Hun har også designet for Riksteatret, KHIO, Nordic Black Theatre, Vega Scene og Teatret Vårt i Molde. På Teatret Vårt hadde hun ansvar for både scenografi, kostyme- og lysdesign på Dei som fer, regissert av Mari Kjeldstadli. Hun har også samarbeidet med SPKRBOX på flere produksjoner, både med scenografi og lysdesign. Senest Korte år, lange dager på Det Norske Teatret, regissert av Hedda Sandvig under SPKRBOX festivalen 2022.

Vinteren 2024 er hun aktuell på Teater Innlandet med scenografi og kostymedesign i forestillingen Drikkegildet.

 

Portrett kvinne
Lukk

Aleksandr mo-lu

Lukk

Amanda Hedvig Strand

Amanda gikk ut fra Teaterhøgskolen i Trøndelag, HiNT i 2017. Hun er skuespiller og kunstnerisk leder for teaterkompaniet Feil Teater. For Feil Teater har hun blant annet spilt i forestillingene Første feil, Tilfellene og Rett under nesa på oss. Hun har også spilt i Akershus Teaters forestilling Kokken Tor. Høsten 2018 og 2019 var hun skuespiller De kaller meg Påsan, som er en co-produksjon med Feil Teater og er basert på sanger og tekster av Vidar Sandbeck.

Portrett av Amanda Hedvig Strand
Lukk

Amina Sewali

Amina er komponist, musiker og skuespiller. Hun har gitt ut flere singler, blant annet opptrådt på Spellemannprisen på NRK1, og i 2011 ga hun ut sitt debutalbum, Amina Sewali. Hun har også reist på turné med Rikskonsertene med forestillingen Amina Sewali – Gjør det selv!. Amina er utdannet skuespiller fra Det Multinorske ved Det Norske Teatret. I 2014 spilte hun Solveig i Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt, og hun hadde en av hovedrollene i ungdomsfilmen 99% ærlig fra 2008. Samme år spilte hun også i spillefilmen Yatzy. For Teater Innlandet har hun vært musiker og komponert musikk til Bivrfrost og GESTR som begge var co-produksjoner med FRIKAR.

Portrett av Amina Sewali
Lukk

Amund Ulvestad

Amund Ulvestad er en multimediekunstner, musiker og komponist med base i Oslo og Berlin. Han har en master i musikkteknologi fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Ulvestad har opptrådt som musiker over hele Europa, Asia og Amerika både som solist og som medlem av ulike ensembler, med cello og lydelektronikk som hovedinstrumenter.

Amund jobber hovedsakelig innenfor feltene eksperimentell musikk, lydkunst og scenekunst. Han har holdt utstillinger og kunstperformancer ved blant annet Atelier Nord, Trøndelag Senter for Samtidskunst, Galleri RAM Oslo og KW Institute for Contemporary Art i Berlin. Han har også skapt musikk og lyddesign til teater- og danseforestillinger ved blant annet Nationaltheatret, Nasjonalteatret i Kroatia, Det Norske Teatret og Den Nationale Scene, samt med en rekke ensembler i det frie scenekunstfeltet.

For Teater Innlandet var han i 2023 komponist og lyddesigner på Få bomme en, og i 2024 er han aktuell som komponist for Pinocchio.

 

 

 

Portrett mann
Lukk

Anders Kippersund

Anders har bakgrunn fra Suttungteatret på Tangen og er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og Finska Teaterhøgskolan i Helsinki. Han er ansatt i Turnékompaniet og blant driverne av Hamar Teater. For Hamar Teater og Turnékompaniet har han blant annet spilt i forestillingene Ambassadøren, Fett, Mullah Sigurd, Romeo og Julie, Tvekampen, Den forsvunne pølsemaker, Gullfuglen, Kvitebjørn Kong Valemon og Hamar 2038. Anders spilte Iago i den Heddapris-nominerte forestillingen Othello ved Barneteatret Vårt i Ålesund i 2015, og har medvirket i spelet Anna i Ødemarka i Engerdal. Han har tidligere jobbet med Artilleriet Produksjoner i forestilling Mannen som ler, og han regisserte Nord-Trøndelag Teaters Prøysen-forestillingen Kjæm du i kveld. I 2015 hadde han regi på Teater Innlandets forestilling Bukkene Bruse vender tilbake. I vinter er han aktuell med De Elendige.

Portrett av Anders Kippersund
Lukk

Anette L. Waaler

Anette har gått Musikkteaterlinja ved Bårdar Akademiet. Hun har spilt i flere store musikaler, blant annet Evita ved Kilden Teater i Kristiansand, A Chorus Line ved Chat Noir, West Side Storyved Moster Amfi i Bømlo og Greasebåde ved Haugesund Teater og ved Chateau Neuf i Oslo. Anette har medvirket i flere tv-produksjoner, blant annet som Katrine i NRKs ungdomsserie Johnny og Johanna. Hun dubber for tv og film og har blant annet hatt en av de norske stemmene i Pixar-filmen Innsiden ut og Disney-filmen Rive-Rolf. Anette har også vært i India og danset i flere Bollywood-filmer. Høsten 2018 spilte hun Josefine i vår oppsetning av Bør Børson jr.

Lukk

Angelina Stojčevska

Angelina Stojčevska har en bachelor og master i regi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun debuterte på Nationaltheatret i 2015 med forestillingen Strategier for en lysere fremtid, som også var hennes diplomoppgave ved Kunsthøgskolen. Forestillingen vant Natt&Dags Oslopris for beste scenekunst og samme år ble hun av Aftenposten utpekt som et av årets nye kulturtalenter. Berlin-baserte Stojčevska jobber som regissør, manusforfatter, scenograf og lyddesigner. Hun har vært engasjert ved en rekke scener, både i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. For Torshovteatret hadde hun i 2017 regi på R.U.R. – Rossum Universal-Roboter og i 2018 hadde hun regi på stykket Tusen takk teater for Det Norske Teatret. Hun hadde også regi på Jean-Paul Sartres Flugorna i 2017 og Little Shop of Horrors i 2019 for Göteborgs Stadsteater. I sine forestillinger tar Stojčevska ofte opp store filosofiske spørsmål i en lekende og normbrytende estetikk, og hun er kjent for å skape et fengende og elegant lydbilde.
Denne høsten er hun aktuell som regissør og scenograf på forestillingen Julius Cæsar (Brutus’ tragedie).

Portrettfoto kvinne
Lukk

Ann-Christin Kongsness

Ann-Christin Kongsness er utdannet innen dans og koreografi fra Spin Off Forstudium i Dans, Universitetet i Stavanger og Skolen for Samtidsdans. Hun har også studert estetisk teori og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun jobber som danser, koreograf og skribent, med base i Oslo. Hennes forrige forestilling, ABOUT, ble nominert til Kritikerprisen for dans i 2018. Hun arrangerte også samtalerekka Skeiv dansekunst under Oslo Pride i 2018, og er redaktør for antologien KOREOGRAFI, som blir utgitt i sin tredje utgave i 2021. Hun underviser fast ved Høyskolen for Dansekunst, og har også skrevet fast for Dansens Hus, i tillegg til annen undervisnings- og skrivevirksomhet. Kongsness er også med i dragking-kollektivet Gutta, som alteregoet sitt Robin. Gutta har opptredd i mange ulike sammenhenger de siste par årene, og hadde i desember 2020 premiere på filmen Guttas presenterer: GUD. Hun driver dansekompaniet Streud/Kongsness, som høsten 2021 gjestespiller ved Teater Innlandet med forestillingen Butch Tribute 

Profilfoto kvinne
Lukk

Anna Dworak

Anna er en norsk skuespiller utdannet fra Nordisk Teaterskole i Århus. Hun har mange års erfaring som skuespiller fra teatre i Sentral-Europa og Skandinavia, blant annet i Østerrike, Tyskland og Danmark. Hun er også regissør og regiassistent for ulike scenekunstprosjekt. De siste årene har hun jobbet med både tv, film, teater og radioteater, hovedsakelig i Norge. Hun har medvirket i en rekke filmer, som Mot Moskva, Sammen, De nærmeste og Fra balkongen, og tv-serier som NRKs Sørgekåpen og Kampen for tilværelsen og Spesialenheten på TV3. Hun hadde hovedrollen i NRK Radioteatrets serie Dommer Hamre. På scenen har Anna blant annet medvirket i Kvinna frå før ved Sogn og Fjordane Teater og som Maria Quisling i Eg vil vaske verden ren ved Kilden teater. I høst medvirker hun NRK Supers serie Helium. For Teater Innlandet er hun aktuell med Kim Fsom er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Lukk

Anne Bolette Stang Eng

Anne Bolette er utdannet fra Det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst (GITIS) i Århus og musikkteaterlinjen ved Bårdar Akademiet. Hun har blant annet spilt i Gutten og Stjerna og Romeo og Julieved Brageteatret, Det eventyrlige Dissosia ved Nordland Teater og Trollmannen frå Oz ved Riksteatret. Hun har også spilt i Prøysenspelene SekundviserTia og timen og Livets tombola og i flere forestillinger ved Akershus Teater i tillegg til at hun dubber og leser lydbøker. Anne Bolette er dessuten vokalist i Briskebyen Lyttemannslag. For Teater Innlandet kjenner vi Anne Bolette fra Pippi LangstrømpeSkaff meg en synder og som blant annet slangen Kaa Jungeboken, produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Anne Holck Ekenes

Anne har en master i koreografi og dans for kamera fra Laban Centre London. Hun etablerte Panta Rei Danseteater i 2000 etter å ha jobbet som danser i England i mange år, og hun er daglig- og kunstnerisk leder for kompaniet. For Teater Innlandet har hun tidligere hatt koreografi på danseforestillingen huset GranNabo, et samarbeid med Panta Rei Danseteater i co-produksjon med Regionteater Väst Dans, og Promise of Departure, en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Panta Rei Danseteater. Høsten 2019 var hun aktuell med En…som som også var en co-produksjon med Panta Rei Danseteater.

Portrett av Anne Holck Ekenes
Lukk

Anne Holtan

Anne Birgitte Holtan er dramaturg, tekstforfatter og pedagog. Hun har en praktisk og akademisk utdannelse i litteratur, pedagogikk og teaterfag. Til daglig arbeider hun som dramaturg, konsept- og tekstutvikler i teaterkompaniet De Utvalgte og underviser i dramaturgi ved KHiO. Som freelancer har hun også gjort flere adaptasjoner og dramatiseringer av prosatekster for scenen.

Portrett kvinne
Lukk

Arne Kambestad

Arne jobbet i mange år i Grieghallen, og etter noen år som freelancer har han siden 1994 vært ansatt som lysdesigner ved Den Nationale Scene. Der har han de siste årene lyssatt blant annet Det gode mennesket i Sezuan, Danny og den store fasanjakten, Spellemann på taket og høstens iscenesettelse av Vigdis Hjorts roman Arv og Miljø. Han var vinteren 2018 aktuell med Kim F som var en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Portrett av Arne Kambestad
Lukk

Arvid Ones

Arvid er utdannet fra Statens Teaterhøgskole og har blant annet vært ansatt som skuespiller ved Den Nationale Scene. De siste årene har han hovedsakelig jobbet som regissør. Han har gjort seg bemerket som regissør for en rekke revyer og mottok årets fagpris under Komiprisen 2015 for sine forestillinger i samarbeid med blant andre Ylvis, Kvinner på randen, Herbjørg Kråkevik og Christine Hope. Han har blant annet regissert flere forestillinger ved Den Nationale Scene, Dickie Dick Dickens ved Oslo Nye Teater og Kondelerer og Gratulerer med Else Kåss Furuseth ved Nationaltheatret. Han var teatersjef ved Hordaland Teater fra 2005 til 2009. For Teater Innlandet har han tidligere hatt regi på Pippi Langstrømpe i 2013, og i vinter har han hatt regi på Jungelboken som produseres i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Audny Chris Holsen

Audny er utdannet fra Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo og fra instruktørlinjen ved Statens Teaterhøgskole. Hun har bred erfaring som både tv- og teaterregissør og har blant annet regissert flere episoder av tv-seriene Himmelblå for NRK og Hvaler for TV2. Hun har satt opp et tredvetalls teaterforestillinger og jobbet ved mange av landets teaterscener. Hun har blant annet regissert Et dukkehjem ved Rogaland Teater, Jeg vil vaske verden ren og En folkefiende ved Kilden teater, Rytmar frå Verdsrommet ved Det Norske Teatret og Rabinowitz for Scenekraft. I 2018 har hun satt opp Hedda Gablerved Rogaland Teater, og i høst er hun aktuell med Yogakrigen ved Sogn og Fjordane teater og DRITT//LA MERDA for Østfold Kulturutvikling. For Teater Innlandet har hun tidligere hatt regi på Jeppe på bjerget I vinter er hun aktuell som regissør og dramatiker for Kim Fsom er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Portrett av Audny Chris Holsen
Lukk

Bård Lie Thorbjørnsen

Bård er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han har hatt oppdrag som scenograf ved en rekke av landets største scener. Han har samarbeidet med Otto Homlung på Juvikfolke og Undset, og har blant annet stått for scenografien til Bikubesong ved Det Norske Teatret, Dødsdansen ved Hålogaland Teater og Gjengangere ved Riksteatret. Bård har vært nominert til Heddaprisen for sitt arbeid flere ganger. I 2014 mottok han Heddaprisen for Beste scenografi/kostymedesign for Besøk av gammel dame ved Trøndelag Teater, og i 2015 fikk han prisen for sitt arbeid med Når vi døde våkner, også ved Trøndelag Teater. For Teater Innlandet har han tidligere vært scenograf på Dikterhøvdingen, og vært både scenograf og kostymedesigner for Hedda Gabler og Om mus og menn. Våren 2018 var han aktuell med Man tager 20 egg.

 

Foto: Riksteatret

Portrett av Bård Lie Thorbjørnsen
Lukk

Bárður Reinert Poulsen

 

Bárður Reinert Poulsen har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og har også en bachelor i utøvende musikk fra NTNU. Som jazzbassist spiller han både elektrisk bass og kontrabass, og fikk i 2016/2017 utmerkelsen som NTNU jazzambassadør med Espen Berg Trio.

Han har samarbeidet med en rekke band og artister, som Einar Olav Larsen Trio og Kristian Kristensen. Han spiller fast med blant andre Wako, The Fjords, Espen Berg Trio og Margaret Berger. I tillegg har han sitt eget band – Bárður Poulsen Trio.  Han spiller også med Færøyenes Symfoniorkester, og var med i oppsetningen av Sound of Music på Trøndelag Teater i 2015. For Teater Innlandet er han høsten 2021 aktuell i musikkteaterforestillingen Den finast eg veit.

Lukk

Berit Hedemann

Berit Hedemann, født 1949 i Trysil, er journalist, forfatter – og nå også nyslått dramatiker. Hun jobbet i NRK Radio fra 1973 til 2015, og er særlig kjent for sitt pionerarbeid med å etablere radiodokumentaren i Norge på 90-tallet. Hun har også vunnet flere internasjonale priser for sine dokumentarer og radioteater, ved å bruke radioformatet til å formidle store temaer gjennom vanlige menneskers historier. 

Hun holder foredrag i dramaturgi, historiefortelling og bildeskapende språk for journalister og forfattere i inn- og utland. I 2014 skrev hun sin første skjønnlitterære roman for voksne, All min forakt. En kjærlighetshistorie. I 2018 ga hun ut romanen Bjørnejegerskens bekjennelser, og høsten 2020 kan hun altså legge tittelen dramatiker til sin lange merittliste. Berit er aktuell for Teater Innlandet denne høsten med forestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser

Portrettfoto kvinne
Lukk

Bjarte Våge

Bjarte er leder for lydavdelingen ved Den Nationale Scene. Der har han hatt ansvaret for lyden på et utall skuespill og musikaler de siste 25 årene, De siste årene har blant annet hatt lyddesign på de store musikalene Kristin Lavransdatter og Hellemyrsfolket. For Teater Innlandet var han vinteren 2018 aktuell som lyddesigner på Kim F som var en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Portrett av Bjarte Våge
Lukk

Borghild Rudjord Unneland

Borghild er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Hun arbeider med installasjoner og bruker ofte kjente og hverdagslige materialer og tekstiler som hun setter inn i nye og uventede sammenhenger. Borghild har stilt ut ved en rekke norske gallerier, Hun er innkjøpt av Kode og har i tillegg gjort flere utsmykninger. Vinteren 2023 er hun aktuell ved Teater Innlandet som scenograf og kostymedesigner, sammen med Sveinung Rudjord Unneland, for forestillingen Møt meg ved morgengry, en co-produksjon med Nationaltheatret.

Portrettfoto kvinne
Lukk

Boya Bøckman

Portrett mann
Lukk

Bridget Ferrill

Bridget Ferrill er komponist, lydingeniør og synthbygger, med base i Real Surreal Studio i Berlin.

Hun har erfaring fra studioer og arenaer som Greenhouse Studios i Reykjavik, Machines with Magnets i Providence (Rhode Island, USA), og med Boiler Room i London. Bridgets spesialiteter inkluderer elektroakustisk musikk og design av håndlaget elektronikk. Hun har jobbet med teknisk elektronikk for saksofonisten Bendik Giskes live-show, design av Anglerfish-dronesynthen for Common Ground, og har laget multimediainstallasjoner med Áslaug Magnúsdóttir.

Musikken hennes kombinerer komposisjon og lyduttrykk, og hun utforsker alternativ, håndlaget elektronikk og eksperimentell datamusikk. Albumet hennes med Áslaug Magnúsdóttir, Woodwind Quintet, ble gitt ut 20. juli 2022, på Subtext Recordings. Hennes siste soloalbum, Only, ble komponert under en turné i 2019.

Ferrill har siden 2015 turnert mye i USA, Storbritannia og Tyskland, og er aktuell på Teater Innlandet høsten 2022, som komponist for Nytt land!

Portrett kvinne
Lukk

Bugge Wesseltoft

Bugge Wesseltoft er komponist og jazzmusiker, med hovedinstrument piano og elektronikk. Bugge arbeider med konsertvirksomhet, komponering, plateutgivelser, produsering, plateselskapsvirksomhet, musikkpolitisk arbeid, undervisning og oppstart av festivaler og konsertserier. Siden 1999 har han holdt 80 til 100 konserter årlig over hele verden med prosjektene New Conception of Jazz, Rymden, Bugge Wesseltoft Solo, Sidsel Endresen/Bugge Wesseltoft, Bugge Wesseltoft/Henrik Schwarz og Bugge and Friends.

Bugge har hatt 25 utgivelser i eget navn i siden 1996, og han har spilt på en rekke store jazzfestivaler rundt i verden. Han er særlig kjent for sine samarbeid med Arild Andersen, Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal, John Scofield, Joshua Redman, Billy Cobham, Laurent Garnier, Det Norske Kammerorkester og Bjørn Eidsvåg.
Bugge driver også plateselskapene Jazzland Recordings og OkWorld. I tillegg driver han lydstudioet Buggesroom og har startet nettstedet gubemusic.com. Bugge har spilt inn og produsert utgivelser med blant andre Unni Wilhelmsen, BeadyBelle, Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Tuva Syvertsen, Kirsten Bråthen Berg, Bafana Nhlapho, Adama Barry, Knut Buen, Håkon Kornstad og Lars Lillo.

Han har vært med å starte opp festivaler og konsertserier i inn- og utland. Han har levert The Organ Club og 123GO 12 timers konserter. Bugge har vært Head of Montreux JazzAcademy 2018, gitt Masterclasses ved Norges musikkhøgskole, Hochschule des Kunzt Zurich, Basel Concervatory, Luzern, Bern, RytmiskKonservatorium Copenhagen, PopAcademy Germany, og hatt sensoroppdrag ved NMH. Han var medlem av German Jazzaward International Expert Jury 2021 og nestleder i Norsk Jazzforum 2009 til 2017, samt vararepresentant i Tono-styret 2015 til 2019. Denne høsten er han aktuell på Teater Innlandet som komponist for Før jeg glemmer at jeg elsker deg: Jeg elsker deg.

Portrett mann
Lukk

Camilla Brandt

Camilla er utdannet ved Holberg teaterskole i København. Hun er skuespiller, sanger og frilans produsent, og driver i tillegg teater-frigruppa FRYD scenekunst. Hun har vært engasjert hos Turnékompaniet/Hamar Teater som blant annet Titania i En midtsommernattsdrøm, dronningen i Tre Musketerer, heksa i Kvitebjørn kong Valemon og Katarina i Kjærlighet på pin(n)e / Loves Labours Lost. I Danmark var hun bakkesangerinne i fem år, hadde tittelrollen i Rødhette og spilte Miss Casewell Musefælden, begge på Teateret Bag Kroen. Camilla driver også med slampoesi og skrev i 2017 Snø på Amygdala, en monolog om psykisk helse som fortsatt spilles på blant annet fagsamlinger. Camilla jobber mye i Den kulturelle skolesekken, både som utøver og produsent. Høsten 2019 er hun skuespiller i Bertil og Borte, en co-produksjon med FRYD scenekunst.

Portrett av Camilla Brandt
Lukk

Carl Svensson

Lukk

Caroline Halvorsen

Caroline er utdannet make-up artist og har jobbet som både make-up assistent og make-up artist på en rekke kortfilmer og tv-serier, blant annet TV2s Hotel Cæsar. Hun har også jobbet som maskør på flere av Riksteatrets forestillinger de siste årene, blant annet Pinnochio, Pulverheksa, Kan nokon gripe inn, og Kardemommeby. For Teater Innlandet har hun vært maskør for Bør Børson jr, og Jungelboken, som ble produsert i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Christine Lohre

Christine har utdannelse innen scenografi og kostymedesign fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har hatt oppdrag som scenograf ved de fleste teatrene i Norge. Min forestilling for min mor og I morgen var jeg alltid en løve – monolog for tre kvinner har begge vært på turne for Teater Innlandet. Hun har også blant annet stått for scenografien til Riksteaterets forestillinger om Pulverheksa og Kong Lear på Den Nationale Scene. I 2005 ble hun nominert til Heddaprisen for «Beste scenografi/kostymedesign» for Alladin og den magiske lampen ved Oslo Nye Teater. For Teater Innlandet har hun tidligere vært scenograf på Rekyl, og i 2017 var hun del av det kunstneriske teamet som vant Heddaprisen for «Beste audiovisuelle design» for den forestillingen. Høsten 2018 var hun aktuell med Bør Børson jr.

Lukk

Claire Gondrexon

Claire Gondrexon er utdannet ved L’Ecole de design i Nantes, og har studert ved Theatre National de Strasbourg. Hun har jobbet som lystekniker på show av Jean-François Sivadier, Eric Lacascade og Denis Podalydès. Claire har samarbeidet om produksjonene til Charlotte Lagrange, Matthieu Boisliveau, Vincent Ecrepont, Bertrand Bossard og Laurent Vacher. Hun har hatt lysdesign på flere produksjoner, blant annet med gruppen La galerie ved Céline Champinot, og for kompanier som le Collectif Ubique, la Brèche og det fransk-norske kompaniet the Krumple. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet, med gjestespillet DÉJÀ.

Profilfoto kvinne
Lukk

Corentin JPM Leven

Corentin er fra Frankrike og er utdannet scenograf ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad. Han jobber som blant annet scenograf, kostymedesigner og lysdesigner, og har arbeidet med en rekke teater- opera- og danseforestillinger, konserter og musikkvideoer i både Norge og internasjonalt. Corentin er også performancekunster og regissør. I vår har han hatt scenografien på GESTR som var en co-produksjon mellom Teater Innlandet og FRIKAR.

Portrett av Corentin JPM Leven
Lukk

CS Sørensen

CS Sørensen er komponist og lydartist. CS er født i Aalborg, Danmark og bor og jobber i København. Sørensen har en mastergrad fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
foto:galimathies

Profilfoto mann
Lukk

Dagny Drage Kleiva

Dagny Drage Kleiva er utdannet scenograf og kostymedesigner ved Central St. Martins College of Art and Design, London. Hun har jobbet på en rekke produksjoner for blant annet Nationaltheatret, Den Nationale Scene, Oslo Nye og Riksteatret for å nevne noen. I tillegg til teater har hun arbeidet som scenograf og kostymedesigner for film, TV-reklame, dans og opera. Nå er hun aktuell for Teater Innlandet og forestillingen Den enfoldige morderen.

Portrett av Dagny Drage Kleiva
Lukk

Daniel Sarr

Daniel har en bachelorgrad innen jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo og har også bakgrunn innen hip hop. Han har blant annet jobbet med danseensembler som Ballet Boyz, Oslo Danse Ensemble og Cre-8 og har turnert i Norge med Riksteatret og Oslo Danse Ensemble. I 2011 vant han konkurransen Eurovision Young Dancers.

Lukk

David Tholander

David Tholander er utdannet fra L’École Internationale du Théâtre Jacques Lecoq, Paris. Han har videre studier i magi ved Dans- och cirkushögskolan i Sverige og har studert magie nouvelle ved Centre National des Arts du Cirque i Frankrike. Han jobber som tryllekunstner og skuespiller – og skaper forestillinger som integrerer teater, foredrag og bevegelse med magi. Han har blant annet gjort magie nouvelle-forestillingen Pigeon Superstition i samarbeid med lydkunstner Christian Skjødt og regissør Lisbeth Burian, The Great Paradox of Play, det magiske trylleshowet Suite 507, performansen Trylologi med psykolog Frederikke Larcheveaut Tholander, og performansen/installasjonen I Overmorgen Bliver Jeg en Anden om Fernando Pessoa, under kunstnerisk ledelse av Morten Burian og Mikkel Flyvholm. Med the Krumple har han skapt og opptrådt i YŌKAI og DÉJÀ. Våren 2022 er han aktuell på Teater Innlandet  med the Krumple i co-produksjonen MEGAMEGA.

Lukk

Dominika Minkacz – Sira

Dominika Minkacz – Sira er utdannet innen skuespill og figurteater ved teaterhøyskolen AST i Wroclaw, Polen. Hun har etablert det internasjonale figurteaterkompaniet Open Window Theatre, hvor hun også virker som leder, skuespiller og figurfører. Teatergruppa har blant annet hatt stor suksess med forestillingen Snill, som har vært på turne både i inn og utland. Hun har også produsert og spilt i Den lille store reisen og Riversosom var co-produksjoner mellom OWT og Den Nationale Scene. Hun har også samarbeidet med Det Vestnorske Teateret, Riksteateret, Ivar Tindberg og Petter Næss. Hun tar også oppdrag som konsulent ved planlegging og gjennomføring av forestillinger. Denne våren er hun aktuell for Teater Innlandet i forestillingen Simplicissimus. 

portrettfoto av kvinne
Lukk

Dylan Read

Dylan Read er utdannet ved L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, Paris, er performer og teaterprodusent, og for tiden basert i Edinburgh, Skottland.

Hans nylige prosjekter inkluderer arbeid med Wils Wilson på Royal Lyceum/Bristol Old Vic med Twelfth Night, The Hour We Knew Nothing of Each Other og Cockpit, ved Oceanallover med Ecdysis in Vivo, Transfigured, Orographic, Sea Hames og Not to Scale, Inês Campos’ Artificĭu, Al Seed+Judith Milligans The Shadow of Heaven, Ludens Ensembles og Alfred Jarry’s Ubu Roi og Macbeth: Without Words, Blood of the Young med Secret Show 1 og Daphne Oram’s Wonderful World of Sound, og the National Theatre of Scotlands Ghost Light.

Dylan er en av grunnleggerne av Théâtre Senza, og han har arbeidet for det profesjonelle vokalensemblet Le Miroir og det internasjonale ensemblet The Spleen.

Hans siste soloopptredener inkluderer Flying [Attempt no.2] og The Mask of Prōtoklētos (Syn Festival), Angelus Novus og The Letter (Bouffon Scratchings), samt poesiopplesninger for The Rimbaud and Verlaine Foundation, Poet in the City og The British Library.

I Edinburgh opptrer han i improviserte bevegelses- og musikksamarbeid med både Reconfigure og Something Smashing.

Dylan underviser også i fysisk teater, og har ledet “movement workshops” ved mange skoler og festivaler. Han opptrer og underviser på engelsk, fransk og grammelot. Han er denne høsten aktuell med The Krumple og DÉJÀ.

Profilfoto mann
Lukk

Eline Øverby

Eline har en bachelorgrad fra Teaterhögskolan i Göteborg, og har i tillegg studert ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og The Lee Strasberg Theatre and Film Institute i New York. Eline var ferdig utdannet i fjor og i sin praksisperiode spilte hun i Teatret Vårt sin oppsetning av Ionescos Neshornet. Etter endt utdannelse medvirket i en produksjon ved Agder Teater og spilte i en episode av NRKs TV-serie Strømmeland. Hun leser også inn lydbøker for Fabel/Lydbokforlaget. I høst er hun aktuell for Teater Innlandet med Den enfoldige morderen.

Portrett av Eline Øverby
Lukk

Elisabeth Maria Lopez Wulfsberg

Elisabeth er utdannet klarinettist med bachelorgrad i musikkpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole. Hun jobber som frilanser på teater og i forsvarskorpsene og har vært ansatt i Hærens Musikkorps Nord-Norge i Harstad. Som treblåser har Elisabeth også medvirket i Les Misérables og The Sound of Music ved Hålogaland Teater. Hun har også vikariert i forestillinger ved Riksteatret, Torshovteatret og Sandnes Kulturhus. For Teater Innlandet er Elisabeth aktuell som musiker i samtidsmusikkensemblet Traktor som spiller i forestillingen Testosteron som er en co-produksjon med Traktor og RingsakerOperaen.Testosteron spilles på Centralteatret i Oslo under Heddadagene i juni.

Lukk

Elisabeth Thorsen

Elisabeth Thorsen er prest og forfatter og arbeider som Bymisjonsprest i Tøyenkirken i Oslo. Hun er utdannet Cand. theol. fra Universitetet i Oslo, høsten 1991, Ped. sem. fra Universitetet i Oslo våren 1992 og ved praktisk teologisk seminar, høsten 1992. Elisabeth skriver sakprosa for Gyldendal og Universitetsforlaget, og skjønnlitteratur for Vigmostad og Bjørke, hvor hun også er forlagsredaktør.
Elisabeth har 30 års erfaring som prest, og de siste 20 årene har hun hatt sitt daglige virke ved Oslo domkirke. Som ledende domkirkeprest har hun arbeidet for at byens hovedkirke skal være åpen og tilgjengelig for alle som søker den. Hun har hatt ansvar for store prosjekter knyttet til kunst, kultur, debatt og samfunnsliv, og har ledet domkirkens visjons- og kommunikasjonsarbeid. Før Elisabeth kom til domkirken, var hun vikarprest på Hamarøy og Finnskogen, gateprest i København, sykehjemsprest på Romsås, døveprest for Østlandet, og timelærer ved Det teologiske Fakultet og Menighetsfakultetet. I 2021 ga hun ut romanen «Komposisjoner av lys». 

Tre felt har fulgt Elisabeth gjennom hennes arbeid med teologi og forkynnelse. Disse tre områdene meislet hun ut allerede under studietiden, og gjenspeiles i hennes valg av fordypningsområder den gang: I sin hovedoppgave i Det nye testamente (1989), skrev hun om forståelsen av «helvete» i Matteusevangeliet. I hovedoppgaven i Systematisk teologi (1991), skrev hun om hvordan en teologisk etikk kan møte utfordringene fra homofile og lesbiske. I sidefagsoppgaven i Det gamle testamente (1992), skrev hun om visdommen i Jobs bok. Motivasjonen for å gå inn i disse fagfeltene lå i at det syntes umulig å snakke med andre om tro om hun ikke også kunne gå inn og diskutere det eksistensielle rundt døden og etterlivet, modernitetens utfordringer når det gjelder synet på seksualitet, og hva slags visdom Jobs bok kan representere i møte med livet, det tragiske og lidelsen.  

Publikasjoner i utvalg: 

2021 «Den gamle mannen og håpet», Litterært essay i Vendepunkter Kalliope forlag, redaktør Siri Meyer.  

2021: «Komposisjoner av lys» roman utgitt på Vigmostad og Bjørke. 

2019 «HAROLD BLOOM, Mellom destruktiv representasjon og pågående skaperkraft», Litterært essay i AGORA, redaktør Kaja Schjerven Mollerin. 

2010 Litterært essay i BØYGEN 01/10: «Å lese kristendom som et rhitzom. Eller: Å gjøre teologi med Julia Kristeva.»  

2010 Litterært essay i RETTFERDIGHET (antologi, Utgiver: Universitetsforlaget): «Salige er de fattige. Himmelriket er deres». 

Prosjekter i utvalg: 

2021 – «Pust meg fram». Tverrfaglige kunstprosjekt, i samarbeid m Lise Bjørne Linnert, Øyvind Jørgensen, Hege Gabrielsen, Biniam Gezai og innsatte Ullersmo fengsel 

2021 Diverse bokbad knyttet til min roman «Komposisjoner av lys», Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes, Larvik, Rena, Lom, Åsgårdstrand 

2021 – 2014 Arrangør av egenutviklet skriveverksted: I løpet av perioden holdt hun til sammen elleve skrivekurs på Ullersmo landsfengsel, Ila sikringsanstalt og Støttesenter mot incest. 

2019 Dialogbasert foredrag om Bergmann og tro, sammen med Tonya Madsen, Film og psykoanalyse, Cinemateket, Oslo, 2019  

2018 Dialogprosjekt med Julia Kristeva i regi av «Cultural Crossings of Care», UiO. 

2018 Dialogbasert foredrag om død og sykdom, sammen med Margreth Olin, Norsk psykoanalytikerforening, Litteraturhuset 

2017 Dialogbasert foredrag om sorg, sammen med Marit Kamøy, åpent seminar, Litteraturhuset  

2015 Dybdeintervju i boka «Meningen med livet» av Alf van der Hagen. 

2015 – 2008 Prosjektleder for samarbeidsprosjekt med Jon Fosse, Hans Mathiesen og Magne Draagen: Om melankoli og tro, og behovet for personlige, fysiske uttrykk. Samarbeidet resulterte i sangsyklusen «Lysande mørker», fremført ved gjenåpningen av Oslo domkirke i 2010, samt boken «Lysande mørker» der Fosses dikt inngår sammen med et essay og et forord av meg. Utgiver: Oslo domkirke, 2015.  

2014 Foredrag om Freud og teologien, Norsk psykoanalytikerforening, Litteraturhuset 

Foredrag om offer i psykologien, litteraturen og bibelen, Oslo internasjonale kirkemusikkfestival 

Pågående prosjekter: 

De siste to årene har Elisabeth hatt permisjon fra domkirken, og arbeidet med følgende prosjekter: «Pust meg fram!», performance, utstilling og skriveverksteder i samarbeid med innsatte ved Trondheim og Ullersmo fengsler, oversettelse og innstudering av Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning for Teater Innlandet, redaktør for kunstmagasinet «Julenatt» (for Vigmostad og Bjørke), en bok om døden (for forlaget Gyldendal).  

Høsten 2022 kommer hun ut med to bøker: «Presten, psykologen og gærningen. Samtaler gjennom år» (for Universitetsforlaget), og «Vær hilset, Maria! Samtaler med biskop Solveig Fiske om livet, troen og kunsten» (for Hamar bispedømme). 

Lukk

Eliza Wills-Crisp

Eliza er skuespiller og regissør. Hun er utdannet ved Ecole Jacques Lecoq i Paris og The Oxford School of Drama i Oxford. Hun var med å etablere teaterkompaniet Jammy Voo i 2006 og har turnert i hele Europa med alle kompaniets forestillinger. Eliza har også etablert teateret «Blue Scream Theatre». Hun har vært involvert i flere produksjoner ved blant annet Soho Theatre og EuroDisney. Eliza jobber også som lærer ved Touring Theatre ved University of Worcester. For Teater Innlandet er Eliza våren 2017 aktuell som skuespiller i forestillingen Tornerose.

Portrett av Eliza Wills-Crisp
Lukk

Ella Iversen Strømbu

Ella Iversen Strømbu er født i 2011 og kommer fra Hamar.

Ella har stått på scenen i ulike syngespill av Tor Karseth i Hamar-området, som Hele Hamars Hulda, hvor hun hadde hovedrollen som den unge Hulda Garborg, og i Mens Edvard tegner, om Edvard Munchs barndom på Engeloug i Løten, hvor hun spilte en av nabojentene.

Ella går på Lunden skole. På fritiden driver hun med turn og dans, og hun har vært med på flere av PS:Dans sine forestillinger i Hamar kulturhus.

Lukk

Ellen Jerstad

Ellen Jerstad er regissør, scenograf og dramatiker. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Academy of Performing Arts i Praha, Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow og Høyskolen for Dansekunst i Oslo. 

Jerstads arbeider i møtet mellom ulike sjangere og er interessert i måter å utfordre scenekunstens rammer. Hun inspireres av biologi, økologi og mytologi, og undersøker gjerne den menneskelige opplevelsen i lys av disse. De siste verkene hennes har utforsket håpefulle fremtidsvisjoner gjennom omsluttende sceniske univers. Hun jobber romlig, med det audiovisuelle som bærende element. Publikum er gjerne sentrale i verket, i det hun forsøker å smelte skillet mellom scene og sal. 

Ellen har siden 2014 vært kunsterisk leder i scenekunstkollektivet Øy der hun har vært medskapende i åtte forestillinger. Parallet har hun samarbeidet med kompanier som Feil Teater og The Krumple, og coprodusert med institusjoner som Vega Scene og Dansens Hus. Mellom 2019-2021 har Jerstad mottatt statens arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnarar fra kulturdirektoratet, og i 2022 ble hennes verk kinShips nominert til Heddapristen for beste scenografi og kostyme og beste barneforestilling. Jerstad har vist arbeid på institusjoner som Rosendal Teater, Riksscena, Kloden, Unge Viken Teater, Festspillen i Nord-Norge, Bærum Kulturhus og Teater Innlandet. 

I 2023 er hun aktuell som regissør, dramatiker, scenograf og kostymedesigner for forestillingen Solsnu på Teater Innlandet.

Portrett kvinne
Lukk

Ellen Lindblad

Ellen er fra Sverige og er utdannet ved Kungliga Svenska ballettskolan i Stockholm. Hun har blant annet turnert med Oslo Danse Ensemble og Riksteatret ved flere anledninger og har jobbet med anerkjente koreografer som Jo Strømgren og Virpi Pahkinen. Hun har danset hovedrollen i en moderne versjon av Nøtteknekkeren ved Dansen Hus i Stockholm, en forestilling hun også har turnert i Europa med.

Lukk

Emilie Marie Karlsen

Emilie er utdannet innen samtidsdans ved Northern School of Contemporary Dance i Leeds. Etter endt utdannelse i 2016 har hun jobbet med kompanier og koreografer i både Norge og England. Hun har blant annet turnert i England med Joss Arnott, vært danser for Jamaal Burkmar og danset i forestillingen Mass av koreograf Rina Rosenqvist, som har blitt fremført både i inn- og utland. Emilie har også koreografert for og danset i vandreforestillingskonseptet På tå hev Sentralen i Oslo, en samproduksjon mellom Sentralen og Den Norske Opera & Ballett. Høsten 2019 var hun aktuell for Teater Innlandet med forestillingen En…som, en co-produksjon med Panta Rei Danseteater.

Portrett av Emilie Marie Karlsen
Lukk

Emily Kreider

Emily er skuespiller, musiker og foreleser. Hun studerte ved Ecole Jacques Lecoq i Paris. Emily er en av de kreative lederne for teaterkompaniet Jammy Voo og har turnert over hele verden med kompaniet. Emily har også jobbet med blant annet Friches Teatre Urbain, Red Moon Theatre og Pachamama Theatre. Emily underviser i teater ved University of Exeter i England og har tidligere bidratt til boken Lecoq Practitioners in the UK. Våren 2017 var hun aktuell for Teater Innlandet som skuespiller og musiker i Tornerose.

Portrett av Emily Kreider
Lukk

Esben Esther Pirelli Benestad

Esben Esther Pirelli Benestad har medisinsk embetseksamen fra UiO i 1976, og har jobbet som allmennlege fra 1977. Esben Esther er utdannet familieterapeut IAP, spesialist i klinisk sexologi NACS og professor i sexologi ved Universitetet i Agder, og har vært kjent som transperson i Norge siden programmet «En anelse rødt» gjorde hen offentlig. Dette ble forsterket av sønnen Even Benestads film, «Alt om min far» fra 2002. Hen har vært forfatter eller medforfatter til en rekke bokkapitler om sexologi og ikke minst om kjønn både på engelsk og norsk, og har fått stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet har hen mottatt «The gold medal» fra World Assiciation for Sexual Health for «A lifelong contribution to sexual health».

Esben Esther ble tidlig engasjert i amatørteater, og har vært alt fra kulissemaker til tekstforfatter og skuespiller. I 1983 var hen hovedforfatter for Den sunne fornufts død og begravelse som turnerte fra Flekkefjord til Oslo. I 2010 framførte hen og hens kone professor Elsa Almås sin «performance lecture» Kjønnbegeistring, en såkalt «performance lecture», på lille scene på den National Scene i Bergen. Forestillingen ble spilt sju kvelder for fulle hus. Esben Esther og Elsa har bygget sitt eget teater i hagen – «Hageteateret 42», hvor det har vært oppføringer av blant annet Når ordene danser, med tekster av Esben Esther selv, tonesatt og framført av Rune Udal, og med Esben Esther og Solveig Oveland på tekst og vokal. En annen forestilling er Esben Esthers liv på 2×45 min.

Hen har også fått et renommé som poet både på norsk og engelsk, og i 2011 fikk hen tilbud om å lage sin egen TED-talk som ble framført i november 2021. Den er å finne på Youtube. Hen har også vært med i TV-programmet «Skal vi danse» (i 2007). Esben Esthers ideologi er: To assist people in seeing their inner beauty. Høsten 2022 er hen aktuell i forestillingen Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning. 

Lukk

Espen Mauno

Espen er utdannet skuespiller fra Høyskolen i Nord-Trøndelag. Han har jobbet ved flere teatre i Norge. Han har blant annet spilt i Trollmannen fra Oz ved Brageteatret, La den rette komme inn ved Nord-Trøndelag Teater, og Peer, du lyver ved Riksteatret. Han har også jobbet ved Haugesund Teater og Barneteatret vårt i Molde, og medvirket i flere produksjoner ved Hålogaland Teater, blant annet Et juleeventyr og I blanke messingen. Ved Hålogaland Teater har han også spilt Wolfgang Amadeus Mozart i Amadeus. Espen jobber også som musiker og komponist.

Portrett av Espen Mauno
Lukk

Ester Grenersen

Ester er utdannet fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har blant annet spilt i Mein Kampf på Det Norske Teatret, De dødes tjern ved Oslo Nye Teater og Frøken Julie og Landstrykerne ved Riksteatret. Ester har også skrevet to enaktere for Vinterlysfestivalen ved Norland Teater. Hun er medlem av fri-gruppen Fjerdeklasses Produksjon og har medvirket i flere filmprosjekt. For Teater Innlandet har hun blant annet spilt i Inntrengerne og Fire forsøk på å gjøre en forskjell.

Portrett av Ester Grenersen
Lukk

Francisco Kalle Navarro

Francisco Kalle Navarro er skuespiller, og en del av Teater Innlandets ensemble. Han har utdannelse fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Francisco begynte på veien mot sin skuespillerkarriere som 22-åring i 2016, og avsluttet sin skuespillerutdannelse våren 2023.

Høsten 2023 har han spilt i den kritikerroste forestillingen Fuckgirlog i familieforestillingen Solsnu. I 2024 er han aktuell i rollen som Faidros i Drikkegildet, basert på Platons «Symposium», og i familieforestillingen Pinocchio.

Portrett mann
Lukk

Francois Lecomte

François er skuespiller, regissør og lærer i teater, med base i Paris. Han studerte ved École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq. I 2019 gikk han inn i lærerteamet ved skolen, hvor han underviser i bevegelsesanalyse og akrobatikk.

François er medkunstnerisk leder for det internasjonale, prisbelønte kompaniet Tooth and Nail, som kombinerer teater og akrobatikk i en visuell stil. Parlour Games og Hummingbird er kompaniets to første show. Disse forestillingene har turnert rundt i verden. Kompaniet har stor suksess med å jobbe med mennesker i alle aldre gjennom et svært aktivt workshop-program.

Lukk

Frank Havrøy

Frank er sanger og komponist med utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. Han har sunget med en rekke orkester og på mange musikkfestivaler i hele landet. Siden 1997 har han vært medlem av vokalensemblet Nordic Voices. De blir regnet som et av de fremste vokalensemblene i verden, særlig når det kommer til samtidsmusikk og tidligmusikk, og med dem har Frank turnerer verden rundt og gitt ut flere plater. Som komponist arbeider han innenfor flere sjangre. Spesielt har hans verk for kor oppnådd stor utbredelse. Han er også meget aktiv som låtskriver, og fremfører ofte sine egne sanger med sitt eget band. I 2011 debuterte han som skuespiller ved Nationaltheatret, i Istialia, og har siden vært aktiv innenfor scenekunst, spesielt musikkteater. For Teater Innlandet er han aktuell som skuespiller i Testosteron, en co-produksjon med Traktor og RingsakerOperaen. Med Testosterondebuterer han dessuten som dramatiker. Testosteron turnerte i Innlandet i 2018, og nå skal den spilles på Centralteatret i Oslo under teaterfestivalen Heddadagene i juni 2019.

Lukk

Frank Kjosås

Frank Kjosås er norsk skuespiller og regissør. Han er utdannet ved Bårdar Danseinstitutt og Statens Teaterskole (2003-2006). Etter Teaterskolen spilte han Woof i Hair (2006) på Det Norske Teatret, og han har vært ansatt der siden da. På det Norske Teatret har han blant annet spilt tittelrollen i Peter Pan (2007), Judas i musikalen Jesus Christ Superstar (2009), Adolf Hitler i Mein Kampf (2013), Hjalmar i Trost i taklampa (2014) og hovedrollen i Sweeney Todd (2015). Fra 2017 til 2019 spilte Kjosås rollen som mormoneren Kevin Price i publikumssuksessen The Book of Mormon. Frank Kjosås har også hatt opptredener ved andre teatre og scener, som Hamlet på Hålogaland (2012) og som Dovregubben i Peer Gynt (2014 og 2015) på Gålå.

Mange kjenner også Kjosås fra film og TV-serier. Han har blant annet hatt roller i NRK-seriene Kampen om tungtvannet og Halvbroren. I 2013 ble han belønnet med prisen for beste mannlige skuespiller under Gullruten for innsatsen sin som Fred, en av hovedrollene i nettopp Halvbroren. De siste årene har Frank Kjosås også gjort seg bemerket som regissør, og det er som regissør han nå er aktuell for Teater Innlandet med Den finast eg veit.

Portrettfoto mann
Lukk

Fredrik Longva

Fredrik Longva (født 1987) er utdannet regissør fra Teaterhøgskolen på Kunsthøgskolen i Oslo. Hans første arbeid etter endt utdannelse var som regissør på Dødsdansen på Trøndelag Teater i 2019. Forestillingen ble belønnet med fire nominasjoner til Heddaprisen. Høsten 2020 hadde han regi på Ibsens Fruen fra havet, også det på Trøndelag Teater.

Siden har han hatt ansvar både for manus og regi for ungdomsforestillingen Habitat på Teatret Vårt i Molde og hatt regi på Hedda Gabler på Riksteatret. Fredrik Longva jobber også i Danmark, hvor han nylig regisserte Leonora Christina – Sandhetens dronning av Christian Lollike på Aarhus teater.
Hans seneste prosjekt har vært Stengd gitar av Jon Fosse for Det vestnorske teateret, der han sto for både dramatisering og regi.

Få bomme en er Fredriks første arbeid for Teater Innlandet, men han samarbeidet med dramatiker Daria Glenter allerede i 2019, på Norsk dramatikkfestival med hennes tekst RING RING RING.

Lukk

Fredrik Longva

Fredrik Longva (født 1987) er utdannet regissør fra Teaterhøgskolen på Kunsthøgskolen i Oslo. Hans første arbeid etter endt utdannelse var som regissør på Dødsdansen på Trøndelag Teater i 2019. Forestillingen ble belønnet med fire nominasjoner til Heddaprisen. Høsten 2020 hadde han regi på Ibsens Fruen fra havet på Trøndelag, også det på Trøndelag Teater.

Siden har han hatt ansvar både for manus og regi for ungdomsforestillingen Habitat på Teatret Vårt i Molde og Hedda Gabler på Riksteatret. Longva jobber også i Danmark, hvor han nylig regisserte Leonora Christina – Sandhedens dronning av Christian Lollike på Aarhus teater.Hans seneste prosjekt har vært Stengd gitar av Jon Fosse for Det vestnorske teateret, der han sto for både dramatisering og regi.

Få bomme en er Fredriks første arbeid for Teater Innlandet, men han samarbeidet med dramatiker Daria Glenter allerede i 2019, på Norsk dramatikkfestival med hennes tekst RING RING RING.

Portrett mann
Lukk

Frode Berntzen

Frode er gitarist, komponist og driver eget musikkstudio. Han spiller fast med Guren Hagen og i GLO og Briskebyen Lyttemannslag. Fra 2008 til 2014 var han musikalsk ansvarlig for de årlige Prøysenspelene under Prøysenfestivalen. For Teater Innlandet hadde Frode det musikalske ansvaret for Om mus og menn. Sammen med Knut Erik Engemoen har han de siste årene turnert med konsertforestillingen Ungkar, en co-produksjon med Teater Innlandet. Han har også vært på turné med Teater Innlandet og Musikk i Hedmarks Willie Nelson kjente mor mi der han var musikalsk ansvarlig. Nå er han aktuell som musiker i forestillingen Bertil og Borte, en co-produksjon med FRYD scenekunst og formidling.

Portrett av Frode Berntzen
Lukk

Gard B. Eidsvold

Gard er skuespiller, regissør, produsent og manusforfatter. Som skuespiller har han spilt i nærmere femti teaterproduksjoner og seksti filmer. Han har vært engasjert og ansatt ved en rekke teatre, som Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og Teater Ibsen. Han har også jobbet som skuespiller og produsent for Statsteatret. For Teater Innlandet har han regissert forestillingen Inntrengerne i 2014 og Fire forsøk på å gjøre en forskjell i 2017.

Portrett av Gard B. Eidsvold
Lukk

Gjermund Andresen

Gjermund Andresen er utdannet Theatre and Performance Designer ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i 2004. Siden da har han medvirket som scenograf og kostymedesigner i over 80 produksjoner ved de aller fleste teatre i Norge. Noen forestillinger i utvalg: Verdas mest forelska par, Hyper i Egypt, Tenk om, The Book of Mormon og Charlie og Sjokoladefabrikken ved Det Norske Teatret. Alice i Vidunderland ved Nationaltheatret. Georgs magiske medisin og Bukkene Bruse ved Riksteatret. Oliver!Lærere for livet,  Snøfall og Så som i himmelen ved Oslo Nye Teater. The Black RiderEt Juleeventyr og Den sommeren pappa ble homo ved Hålogaland Teater. Når enden er god er allting godt og La den rette kommer inn ved Rogaland Teater. Peer Gynt ved Gålåvannet. Tryllefløyten og Trubaduren ved Opera Østfold. Nå er Gjermund aktuell som scenograf for Den finest eg veit på Teater Innlandet.

Portrettfoto mann
Lukk

Gjøril Bjercke Sæther

Gjøril Bjercke Sæther har hovedfag i kostymedesign fra Kunsthøskolen i Oslo, og har siden designet kostymer for mer enn 50 ulike produksjoner både i Norge og utlandet. Hun har samarbeidet over lang tid med flere av de mest kjente kompaniene innen fri scenekunst, som Grusomhetens Teater, De Utvalgte og Wee/Francesco Scavetta. Av andre prosjekter kan nevnes kostymedesign for Min Briljante Venninne på Oslo Nye Teater i 2019, Over Ævne II på SND, Det Slovakiske Nasjonalteatret i 2018 og Brand på Teater Ibsen i 2016. Våren 2021 er hun aktuell for Teater Innlandet med familieforestillingen Fuglefesten.

Portrettfoto Kvinne
Lukk

Greg Hall

reg Hall er komponist og musiker. Hans musikk har blitt brukt i flere internasjonale tv- og filmproduksjoner, blant annet Shane Meadows film Le Donk & Scor-Zay-Zee. Han er medlem av bandet Minima, som er ledende innen livemusikk til stumfilmer. Greg har jobbet ved flere britiske teater, blant annet The National Theatre. Han har også jobbet med etnomusikologi for The British Library. For Teater Innlandet er han våren 2017 aktuell som komponist for Tornerose.

Portrett av Greg Hall
Lukk

Gunnar Flagstad

Gunnar er utdannet ved Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, med hovedfag i akkompagnement/samspill og er førsteamanuensis i akkompagnement og Fagseksjonsleder for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon ved Norges musikkhøgskole. Han har også i en årrekke vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt. Gunnar har opptrådt i en rekke land i Europa, på ledende arenaer som Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields og BBC Radio 3 i London, Konzerthaus i Berlin, Lucerne Festival i Sveits og Usadba Jazz festival i Russland. I Norge har han spilt på festivaler som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Hardanger Musikkfest og Festspillene i Nord-Norge. Han er jevnlig gjest i NRK radio og TV, har turnert landet rundt med Rikskonsertene, og som kammermusiker er han å høre blant annet i Tine Thing Helseth Quintet, samtidsensemblet Traktor og pianoduoen 20 fingre. Gunnar er en av de tre kunstnerisk ansvarlige i konsertserien Resonans på Gjøvik, og sitter i kunstnerisk råd for RingsakerOperaen. For Teater Innlandet er han aktuell med Testosteron, en co-produksjon med Traktor og RingsakerOperaen. I juni blir det gjensyn med Testosteron når den skal spilles på Centralteatret i Oslo under teaterfestivalen Heddadagene i juni.

Lukk

Guoste Tamulynaite

Guoste Tamulynaite er en Oslo-basert komponist, pianist og utøver fra Litauen, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Som komponist og utøver er Guoste glad i tette samarbeid og interdisiplinære møter. Hun har skrevet musikk for små kammerbesetninger, danseproduksjoner, teaterforestillinger og film. Disse har turnert og blitt vist blant annet under Borealis festival, festival Danserom, Only Connect Festival of Sound, på Rosendal Teater og Damfzentrale. Som utøver har Guoste blant annet besøkt Ultima festival, Sildajazz, Vossajazz, Mandaljazz, Coda dansefestival og Ravnedans. Guoste er for tiden også leder for nyMusikks komponistgruppe og er en av de fire komponistene bak kunstnerkollektivet Blomsterbed.

I sine personlige prosjekter arbeider Guoste mye med bevegelse, stemme og objekter, og bruker noen ganger også egen-lagde kostymer og scenografi. De mer performative verkene hennes kan beskrives som dels minimalistiske og ofte surrealistiske. Musikken henter derimot inspirasjon fra naturlyder, men leker også ofte med det sentimentale og musikkreferanser fra 60- og 70-tallet.

Høsten 2023 er hun aktuell ved Teater Innlandet som komponist for familieforestillingen Solsnu.

 

Portrett kvinne
Lukk

Guoste Tamulynaite

Guoste Tamulynaite er en Oslo-basert komponist, pianist og utøver fra Litauen, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Som komponist og utøver er Guoste glad i tette samarbeid og interdisiplinære møter. Hun har skrevet musikk for små kammerbesetninger, danseproduksjoner, teaterforestillinger og film. Disse har turnert og blitt vist blant annet under Borealis festival, festival Danserom, Only Connect Festival of Sound, på Rosendal Teater og Damfzentrale. Som utøver har Guoste blant annet besøkt Ultima festival, Sildajazz, Vossajazz, Mandaljazz, Coda dansefestival og Ravnedans. Guoste er for tiden også leder for nyMusikks komponistgruppe og er en av de fire komponistene bak kunstnerkollektivet Blomsterbed.

I sine personlige prosjekter arbeider Guoste mye med bevegelse, stemme og objekter, og bruker noen ganger også egen-lagde kostymer og scenografi. De mer performative verkene hennes kan beskrives som dels minimalistiske og ofte surrealistiske. Musikken henter derimot inspirasjon fra naturlyder, men leker også ofte med det sentimentale og musikkreferanser fra 60- og 70-tallet.

Høsten 2023 er hun aktuell ved Teater Innlandet som komponist med barneforestillingen Solsnu med regissør Ellen Jerstad

Portrett kvinne
Lukk

Guro Skumsnes Moe

Guro Skumsnes Moe er musiker og komponist.  Hun har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Musikkkonservatoriet i Agder. Hennes hovedinstrument er bass, og gjennom hele sin tid som utøvende og skapende kunstner har hun beveget seg ut over de oppsatte grensene, ikke minst gjennom bandet MoE sammen med Håvard Skaset. MoE er et sjangeroverskridende band som bruker rock som ett av virkemidlene i musikken, og turnévirksomheten har inkludert blant annet Kina, Japan, Malaysia, Singapore og Mexico i tillegg til konserter i mange europeiske land.

For teaterscenen komponerer Guro musikk for figurteatergruppen Plexus Polaire. I 2022 var hun med på å vinne Heddapris for Beste Audiovisuelle design, for sin musikk til forestillingen Moby Dick. Guro er bosatt på Tangen, og fikk i 2022 også Stange kommunes kulturpris. Sammen med partner Håvard Skaset har hun kjøpt Børsen kulturhus på Tangen som skal gjøres om til et kunstnersenter med formål å øke kunstens vekstvilkår og synlighet i lokalsamfunnet.

Hun komponerte musikken til Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis for Teater Innlandet i 2023, og vinteren 2024 er hun igjen aktuell her, nå som komponist og musiker på scenen i Drikkegildet.

Portrett kvinne
Lukk

Håkon Moe

Håkon er utdannet ved Liverpool Institute of Performing Arts. Han har medvirket i forestillinger ved en rekke teatre, blant annet i Evig Ung ved Det Norske Teatret, Postkort fra Lillebjørn og Karlson på taket ved Oslo Nye Teater og All’s well that ends well ved Rogaland Teater. Han har vært ansatt ved Teatret Vårt i Molde i flere år og gjort en rekke produksjoner for Riksteatret, samt vært engasjert ved Sogn og Fjordane teater og Akershus Teater. Han har også jobbet for frie teatergrupper og spilt i både film og tv-serier, blant annet Bølgen og Hotell Cæsar. Håkon har de siste årene vært tilknyttet Den Nationale Scene i Bergen hvor han blant annet har spilt i Spellemann på taket, Danny og den store fasanjakten, Engler over Møhlenpris og Der går grensen, som han også var komponist og musikalsk ansvarlig for. Håkon spiller flere instrumenter og har vunnet Spellemannsprisen for årets popgruppe som medlem av bandet Superfamily. For Teater Innlandet er han aktuell med Kim F som er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Lukk

Hallgrim Hansegård

Hallgrim er danser, koreograf og kunstnerisk leder for FRIKAR som han etablerte i 2006. Han er utdannet filmskaper og viste film på Biennalen i Venezia før han satset som koreograf. Hallgrim har koreografert for blant TV, teater og orkester, åpningsseremonien under Ungdoms-OL og dataspillet Age of Conan. Arbeidene hans har blitt vist i 34 land for over 400.000 publikummere. Hallgrim har mottatt en rekke utmerkelser for sitt arbeid som danser og koreograf. Han har blitt Norgesmester i halling under Landskappleiken en rekke ganger, og i 2009 fikk han prisen for beste koreografi under Eurovision Song Contest, da FRIKAR danset Alexander Rybak og Norge fram til seier. I 2013 ble han tildelt sølvprisen i kategorien for utøvende kunst i Prix Italia, og i 2017 ble han som første koreograf tildelt Anders Jahres Kulturpris. For Teater Innlandet har han tidligere koreografert Bivrfrost og koreografert og danset i Leahkit, som begge var co-produksjoner med FRIKAR. Våren 2019 koreograferte og danset han i GESTR som også var en co-produksjon med FRIKAR.

Portrett av Hallgrim Hansegård
Lukk

Halvard Bjørkås

Lukk

Hanne Frostad Håkonsen

Lukk

Hans Marius Indahl

Hans Marius Indahl er utdannet trommeslager fra Westerdals og jobber som frilanser for band og artister i tillegg til å undervise. Han spiller i flere band, og har samarbeidet med artister som Arif, Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Jørn Hoel og Karpe Diem for å nevne noen. I 2019/2020 turnerte han internasjonalt som bandleder og trommeslager for Anna of the North, og bidrar på plateutgivelser sammen med band og artister som Halva Priset, Morgan Sulele og Mimmi Tamba. Hans Marius har tidligere medvirket som musiker på Peer Gynt og Hakkebakkeskogen ved Nationaltheatret og er nå aktuell som musiker på Teater Innlandets familieforestilling Fuglefesten.

Portrettfoto mann
Lukk

Helena Schaber

Helena er en østerriksk kunstner og scenograf med base i Berlin. Hun gjorde sin første teatererfaring i verksteder på teatre og operahus i Østerrike. Nå er hun under utdanning ved Universität der Künste Berlin. I sine konsepter begynner Helena ofte med tverrfaglige tilnærminger og jobber med ulike profesjoner utenfor teater og film, som har inkludert geologi, matematikk, politisk vitenskap og kunsthistorie. Helenas kunstneriske arbeid er inspirert av organiske former, farger og teksturer man kan fifinne i naturen, men også eventyrlige og mystiske fortellinger og fusjoner mellom det vitenskapelige og det mystiske. Som del av kollektivt koordinerte grupper har Helena bidratt i flere prosjekter, blant annet til Claim Your Space, en neon-gul skattkiste og omreisende scene, og til design av foajeen og auditoriet i HAU Berlin i 2020/21. Soloprosjekter inkluderer romlige installasjoner, skulptur og video som vises i utstillinger i Berlin og Aachen. Høsten 2022 har hun scenografi og kostymedesign på TI Lab-forestillingen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

Portrettbilde
Lukk

Helge Bjørnå

Helge er fagsjef for maskeavdelingen på Riksteatret. Han har tidligere vært ansatt ved Oslo Nye Teater og Nationaltheatret. Han har hatt maskedesign på en rekke forestillinger, for eksempel Undset, som Otto Homlung hadde regi på, Lilli Valentin for Nationaltheatret og Vildanden for Riksteatret. Helge var fast maskør for Wenche Foss i mange år. For Teater Innlandet har han vært maskør på Dikterhøvdingen.

 

Foto: Riksteatret

Portrett av Helge Bjørnå
Lukk

Helle Ottesen

Helle Ottesen er utdannet ved Trøndelag Teaters elevskole og ble ansatt ved teatret i 1966. Fra 1969 til 1979 var hun ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, og hun var også med på oppstarten av Telemark Teater – nåværende Teater Ibsen i Skien. I 1979 kom hun tilbake til Trøndelag Teater og var ansatt der fram til 2016, kun avbrutt av fire år hvor hun drev Teater Vito, sammen med sin mann, skuespiller Sigurd Werring. Fra 1989 til 1993 var hun teatersjef ved Trøndelag Teater. Hun har gjestespilt ved Det norske Teatret, Rogaland Teater, Agder Teater og Riksteatret og medvirket i filmer, Fjernsynsteatret og underholdningsprogrammer for TV. Hun har spilt revyer med Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen jr. og har turnert hele landet med diverse kabaret-oppsettinger. Mest kjent er kanskje Store lille Otto, basert på tekster av Otto Nilsen. I løpet av sin karriere har hun spilt i ca. 90 produksjoner, og hennes allsidighet har gitt henne ledende roller i alt fra kabaret og komedier til tyngre drama. Hun har også fått bruke sin musikalitet i operetter og musikaler, som for eksempel i Flaggermusen, My fair Lady, Spelemann på taket, Chicago og Sound of Music. I 2016 pensjonerte hun seg etter 50 år som skuespiller, men gjorde et tidlig comeback her hos oss som Hanna Winsnes i Man tager 20 egg.

Portrett av Helle Ottesen
Lukk

Henriette Hamli

Henriette er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har en bachelorgrad innen jazzdans derifra. Hun har jobbet med en rekke velrenommerte koreografer og dansekompanier, som blant andre Oslo Danse Ensemble, Subjazz, Jo Strømgren Kompani og Panta Rei Danseteater, og hun har turnert både i Norge og i utlandet med dem.

Lukk

Henrik Lødøen

Henrik Lødøen er utdannet jazzmusiker ved NTNU i Trondheim. Som trommeslagerkomponist og keyboardist har han spilt i band og med artister som Megalodon CollectiveRoheyMikhael PaskalevBillie Van, Hollywood og Amanda TenfjordJazz-septetten Megalodon Collective som ledes av Henrik, slapp sitt debutalbum i 2015Samme år ble albumet nominert til Spellemann, og i 2016 vant bandet prisen for Årets Unge Musikere under JazzintroMed jazzbandet Rohey ble han nominert til Spellemannprisen Årets Nykommer i 2017Han har også spilt på utallige festivaler og jazzfestivaler, blant annet Moldejazz, Øyafestivalen, NYC Winther Jazz, London Jazzfestival, Slottsfjellfestivalen, Vinjerock og Blue Note Festival for å nevne noen. For Teater Innlandet er han høsten 2021 aktuell i musikkteaterforestillingen Den finast eg veit. 

Portrettbilde mann
Lukk

Ida Grimsgaard

Ida Grimsgaard er scenograf og kostymedesigner med utdanning fra Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold. Hun har siden jobbet med både teater, dans/koreografi), installasjoner og utstillinger.

Tidligere i 2022 var hun scenograf og kostymedesigner på Soga om oss ved Rogaland Teater.

Ida har samarbeidet med regissør Corell Petersen ved tre anledninger tidligere: Lenis plassar på Rogaland Teater, Onde fabler og Vinterreise, de to siste ved Det Norske Teatret.

Hun har samarbeidet med regissør Eirik Fauske om visninger på flere festivaler i Norge: Stamsund Teaterfestival, Teaterfestivalen i Fjaler, Sånafest og Høstscena.

I tillegg har hun scenografi- og kostymeansvar på forestillinger, installasjoner og performance i Sveits, Spania, Russland, USA, Tyskland og Finland.

Nytt land! er Ida Grimsgaards første oppdrag for Teater Innlandet.

Portrett av kvinne
Lukk

Ida Holten Worsøe

Ida er utdannet fra Teaterhögskolan i Gøteborg. Hun har vært fast ansatt ved Hålogaland Teater og engasjert ved blant annet Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Riksteatret og Agder Teater. Hun har blitt nominert til Heddaprisen to ganger, blant annet for rollen som Sally Bowles i Cabaret. Hun turnerer kontinuerlig med egenproduserte konsertforestillinger, blant annet A Lady Called Sven – En hyllest til Monica Zetterlund, og har også vært en del av Jo Strømgren Kompani. For Teater Innlandet har hun tidligere spilt i Det året det var så bratt og KORPS. Vinteren 2019 spilte hun blant annet gribben Lulu i Jungelboken, som Teater Innlandet produserte i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Ida Høy

Ida Høy er teaterregissør og manusforfatter, utdannet ved Universitetet i Oslo. Ida har virket som regissør i det frie feltet i mange år. I 2013 hadde hun regi på barneforestillingen Øye i Øye som ble utviklet og spilt på Munchsenteret i Løten, med teaterkompaniet Teater Tinghuset. I 2018 etablerte hun Ibsenkompaniet Lerkefugl produksjoner sammen med Hadle Reisæter, og i 2019 hadde de premiere på den kritikerroste forestillingen Peer På Pub som Ida bearbeidet manus til og regisserte. Hun har også laget Peer Gynt Escape Room på Henrik Ibsen Museum i Skien, og hatt regi på spelene Anna i Ødemarka og Marispelet ved Rjukanfossen. I 2016 bearbeidet og regisserte Ida Ibsens Brand for Teater Ibsen, fremført i kirker.  Våren 2021 er hun aktuell for Teater Innlandet med familieforestillingen Fuglefesten.

Portrettbilde kvinne
Lukk

Ine Jansen

Ine Jansen er utdannet ved Statens teaterhøgskole. Hun er fast ansatt ved Nationaltheatret hvor hun har medvirket i en rekke forestillinger. Blant annet Suzanne i Figaros bryllup, Masja i Måken, Ralph i Fluenes herre, Grete i Forvandlingen og Emma i Personer, steder og ting. I tillegg til teater er Ine også godt kjent for TV- og filmpublikumet, da hun har hatt roller blant annet i TV-seriesuksessene DagMammon, Jul i Blodfjell og Helt Perfekt. Sistnevnte mottok hun Gullruten for i 2012 og Komiprisen for i 2015 og 2016. På kinolerretet har hun vært å se i Norske Byggeklosser og Mordene i Kongo. I 2022 spilte hun sammen med Linn Skåber i Mens vi venter på no’ Godt på Kanonhallen.

Vinteren 2023 er hun aktuell ved Teater Innlandet i Møt meg ved morgengry, produsert i samarbeid med Nationaltheatret.

Portrettfoto kvinne
Lukk

Inga-Live Kippersund

Inga-Live jobber som skuespiller, manusutvikler og regissør i Turnékompaniet og er i tillegg daglig leder for Hamar Teater, med hovedansvar for programmering og daglig drift. Hun er også aktiv barne- og ungdomsteater-instruktør og tar hånd om det meste av kostymedesign og søm for Turnékompaniet og Hamar Teaters produksjoner. Som skuespiller ved Turnékompaniet og Hamar Teater har hun blant annet medvirket i Mulla Sigurd, Ambassadøren, Fett, Tvekampen, Romeo og Julie, Den forsvunne pølsemakeren, Tullfjøl og gjetbukk i Vestbygda, og Hamar 2038. Hun har hatt manus og regi på de åtte siste «romjuls-teater»-produksjonene på Hamar Teater, samt Å er det dekk driv mæ? og Kjærlighet på pin(n)e. Hun har tidligere jobbet med Artilleriet Produksjoner i forestillingen Mannen som ler. I 2018 var hun aktuell for Teater Innlandet med De elendige, en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Artilleriet Produksjoner.

Portrett av Inga-Live Kippersund
Lukk

Ingjerd Egeberg

Ingjerd er utdannet ved Statens teaterhøgskole. Hun har vært ansatt som skuespiller ved blant annet Hålogaland Teater, Rogaland Teater og Nationaltheatret. Ingjerd har gjennom et rikt teaterliv gjort store roller på flere teatre. Hun har også vært teatersjef ved Rogaland Teater. Nå er Ingjerd ansatt som skuespiller ved Nationaltheatret, hvor hun blant annet har medvirket i Peer Gynt, Hjemkomsten og For lukkede dører. Mange har også blitt kjent med Ingjerd gjennom filmer og TV-serier. Av filmer kan vi nevne Detektor, Marias Menn og ikke minst Hollywood-filmen Downsizing. Ingjerd spilte også i TV-serien Mammon, og hadde tittelrollen i TV-serien Ambassadøren.
Ingjerd var på turné med Teater Innlandet med forestillingen Vid din sida i 2011. I 2021 hadde hun sin regissørdebut hos oss, med Harold Pinters Kjøkkenheisen. Vinteren 2023 er hun aktuell i forestillingen Møt meg ved morgengry.

 

Portrettfoto kvinne
Lukk

Ingrid Frivold

Ingrid Frivold er musiker og komponist, med utdannelse fra Trinity College of Music London med fordypning i waldhorn. Etter hvert fikk hun en stigende interesse for improvisasjon, og var siden vernepliktig hornist ved Luftforsvarets Musikkorps.
Ingrid har de siste årene hatt hovedfokus på improvisasjon og bruk av elektronisk prosessering i musikk, men har også lang fartstid i Oslos musikkmiljøer. Hun har spilt med «Kongsvinger»-bandet Beglomeg siden 2011, som blant annet vant Spellemannsprisen i 2015 i klassen Rock for debutalbumet «Eurorkjem». Bandet ble nominert for Natt&Dags «Årets live» flere ganger før det vant denne prisen i 2019.

Ingrid spilte 15 år i Frank Znort Quartet og har gjestespilt med en lang rekke band og artister, blant andre Okay Kaya, Sysselmann, Elivra Nikolaisen, Kristine Hovda, Norsk Råkk, MT Hammed, BeachHeads, Sysselmann, Deathcrush, Synne Sanden og Cagri Erdem.
I 2021 ga hun ut sitt første soloalbum: «Blitz191119», under navnet Frvldz, og har vært å høre på samleutgivelse av Hærverk Records og Olivias Rekorder, samt ved samarbeid med Snorre Magnar Solberg, for plate og komposisjon.
I 2022 ble også platen «All the way from Kathmandu» av LvbCats gitt ut. Hun komponerte musikk for stykket «Ukjent Forrykt» av Erik Borchsenius, satt opp av Akershus Teaterverksted i 2000 og var i perioden 2001-2004 husmusiker/komponist ved Oslo Teaterskole.

Ingrid har også holdt workshops i scenefremtreden for UKM, sittet i juryer for musikkbedømming, innvalgt som meddommer ved Borgarting Lagmannsrett, vara til landsstyret i Samefolkets Parti og har vært en stemme i den offentlige debatten gjennom flere år blant dem som moderator i diskusjonsgruppa «Den Selskapelige». På Teater Innlandet er Ingrid Frivold aktuell som musiker og komponist i forestillingen Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning. 

 

Lukk

Ingrid Hundsal

Ingrid Hundsal er produsent og en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst – TI Ung. Hun er utdannet innen drama og teaterkommunikasjon ved OsloMet, og fullfører denne våren et årsstudium i kulturledelse ved samme institusjon. I 2018 etablerte hun figurteaterkompaniet Tellus Teater, som gjorde forestillingen Himmelen bak huset, ved Sentralen i Oslo. Ingrid har også vært produsent for Barnas Verksted ved Sentralen, og har jobbet med Værsågod Festivalen ved Nordic Black Theatre i Oslo. På Teater Innlandet var hun i 2021 produsent for TI Ung-produksjonen Oksesult. Vinteren 2021/22 var hun produsent under Harold Pinters Kjøkkenheisen. Nå er hun aktuell som produsent på forestillingen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

 

Portrettfoto ung kvinne
Lukk

Ivar Furre Aam

Ivar er regissør og skuespiller. Han ble utdannet regissør fra Teaterhøgskolen og Kunsthøgskolen i Oslos regilinje i 2021 og debuterte ved Det Norske Teatret som regissør høsten 2021. I tillegg er han utdannet skuespiller ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad og Stockholm University of the Arts.

Gjennom sin karriere har han jobbet som skuespiller, danser, regissør og medskaper ved forskjellige teaterinstitusjoner og i det frie feltet i Norge og utlandet. Ivar har blant annet skrevet og regissert forestillingene Stammen og The Expressions of the Emotions som har blitt spilt ved Teaterhuset Avant Garden i Trondheim og Black Box teater i Oslo. For Teater Innlandet spilte Ivar i De elendige i 2018, en co-produksjon mellom Artilleriet produksjoner og Teater Innlandet.

Nå er Ivar tilbake på Teater Innlandet, og er aktuell som regissør for Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

Lukk

Janne Langaas

Janne har vært teatersjef for Teater Innlandet siden 2011. Hun er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har vært ansatt ved Hålogaland Teater. Som frilanser har hun hatt engasjementer ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Riksteatret, Teater Ibsen og Brageteatret. Hun har også medvirket i flere TV-, radio- og filmproduksjoner. Før hun begynte som teatersjef for Teater Innlandet drev hun sitt eget produksjonsselskap.
Janne har hatt regi på Knut Nærums Willy Nelson kjente mor mi for Teater Innlandet og Levi Henriksens selvbiografiske konsertforestilling Det beste bandet i himmelen for Musikk i Hedmark. I 2017 hadde hun regi både på teaterversjonen av Jon Michelets romansuksess Skogsmatrosen og Knut Nærums KORPS. Hun var også involvert som med-regissør for forestillingen Hva for en klovn er jeg, av og med Tom Styve. Janne er også del av det kunstneriske teamet bak ideen og manuset til barneforestillingen Se! Jeg fant!, en forestilling hun også har regi på.

Portrett av Janne Langaas
Lukk

Jo Even Bjørke

Jo Even Bjørke har en mastergrad i teater/regi fra Kunsthøgskolen i Oslo, og er utdannet fra L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris. Han er medgrunnlegger av det internasjonale teaterkompaniet the Krumple, og har skrevet og turnert omfattende med forestillingene Go to Sleep, Goddamnit!, Do Not Feed the Trolls, YŌKAI, Harrison og DÉJÀ. Jo Even arbeider ut fra et interdisiplinært ståsted både som regissør og utøver, hvor han interesserer seg for de visuelle, sanselige og assosiative aspektene innen scenekunst. Våren 2022 er han aktuell på Teater Innlandet med the Krumple som dramaturg for co-produksjonen MEGAMEGA.

Lukk

Joanna Dahlgren

Joanna Dahlgren er skuespiller, sanger og artist fra Sverige. Hun har bakgrunn fra Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, hvor hun studerte fysisk teater sammen med klassekameratene i The KrumpleJoanna har hovedsakelig jobbet i Storbritannia og i Sverige som skuespiller og sanger/kabaretartist. Hun har jobbet med kompanier som Théâtre Sans Frontières, vært på turné med The Mechanical Animal Corporation i Storbritannia og Pantomimteatern og Funk i 4D i Sverige. Når hun ikke spiller teater, synger hun og opptrer med musikere som den klassiske pianisten Jacob Moscowicz hjemme i Stockholm. 

Lukk

Johannes Blåsternes

Johannes er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Siden endt utdannelse i 2016 har han vært ansatt ved Teater Kilden i Kristiansand. Der har han blant annet spilt i Et dukkehjem, Juryen, Terje Vigen, Sidespringerne, Tingenes tilstand og Helt privat. Han har også jobbet mye med improvisert teater, tatt oppdrag som instruktør, og vunnet Aftenpostens revypris to ganger. For Teater Innlandet er han høsten 2019 aktuell med Den enfoldige morderen.

Portrett av Johannes Blåsternes
Lukk

Johannes Skyberg

Johannes er utdannet bratsjist ved Østlandets Musikkonservatorium, Universität Mozarteum Salzburg, og Prague Conservatory. Etter to år i Den Norske Operas orkester og ti år i MiNensemblet, har han siden 2009 virket som frilansmusiker, bosatt på Gjøvik. Johannes spiller med en rekke forskjellige ensembler og har spilt konserter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Italia, Tsjekkia, Russland og USA. Han har som teatermusiker og komponist samarbeidet med blant andre Figurteateret i Nordland, Levende dukker og Det Stille Teateret. I perioden 2010-2012 ble Johannes tildelt Oppland fylkes arbeidsstipend for kunstnere. Han etablerte samtidig ensemblet Traktor og har siden oppstarten vært ensemblets leder. Johannes jobber også som produsent, pedagog, konsertarrangør og komponist og er en av tre kunstnerisk ansvarlige for kammermusikkserien Resonans i Gjøvik. For Teater Innlandet har han tidligere vært engasjert som musiker i forestillingen Storm og Silke. Han er nå aktuell med Testosteron, en co-produksjon mellom Teater Innlandet, Traktor og RingsakerOperaen. Testosteron var på turné i Innlandet i 2018 og skal nå spilles på Centralteatret i Oslo under Heddadagene i juni 2019.

Lukk

John Ivar Knutzen

John Ivar er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU. Han har i tillegg studert ved Manhattan School of Music, hos Wieland Welzel i Berliner Philharmoniker og hos Nick Woud ved Royal Concertgebouw Orchestra i Amsterdam. John Ivar er ansatt ved Luftforsvarets musikkorps, hvor han i tillegg til å jobbe som slagverker også fungerer som tamburmajor. Han har også en utstrakt freelancevirksomhet, fra musikk fra 1500-tallet, der han spiller på originalinstrumenter, via romantisk orkesterrepertoar, til nyskrevet samtidsmusikk. Han er videre kunstnerisk leder for LFMK Slagverkensemble, og han har skrevet og produsert barneforestillingene Mange rare lyder, Tre tøffe trommiser, og Tamburen på Festningen. Han har også arbeidet som slagverklærer ved blant annet Toneheim Folkehøgskole, og har opprettet og drevet talentutviklingsprogrammet Battuo for unge slagverkere i Hedmark. I tillegg er han ansatt som Universitetslektor ved Institutt for musikk ved NTNU. For Teater Innlandet er han aktuell med Testosteron, en co-produksjon med traktor og RingsakerOperaen.Testosteronspilles på Centralteatret i Oslo under Heddadagene i juni.

Lukk

John Nyutstumo

John er fast ansatt som skuespiller og kunstnerisk rådgiver ved Teater Innlandet. Han var med på å starte Tramteatret i 1976 og var medlem til det ble nedlagt i 1986. Fra denne perioden er han mest kjent som skurken Ronny. Mange kjenner han også fra TVNorge-serien Neste Sommer. John var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010, hvor han blant annet spilte i Himmelske lysterRovdyr og Bygdejævler. For Teater Innlandet har han spilt i Bukkene Bruse vender tilbake, Om mus og menn, GruffaloPippi LangstrømpeMannslagerholaAnd, Døden og TulipanenUnder Vår Himmel. Han har siden 2015 vært på flere turnéer med Vidar Sandbeck-forestillingen Blådansen, og våren 2017 spilte han en rekke roller i teaterversjonen av Jon Michelets Skogsmatrosen. Høsten 2017 turnerte han med Villmarksdikteren, et teaterkåseri om Mikkjel Fønhus. John spilte i og var en del av det kunstneriske teamet bak  barneforestillingen Se! Jeg fant!.
Høsten 2018 så vi ham i Bør Børson jr. og høsten 2019 i Den enfoldige morderen og Guddommelig galskap – et teaterkåseri om Knut Hamsun, som han selv har skrevet. Våren 2020 var John aktuell med Utlendingen og Koronamonologene. I august spilte han i teatrets aller første TI Lab-produskjoen Skjæra tå seg hue. I 2020 og 2021 spilte han i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie). Vinteren og våren 2022 spilte han i familieforestillingen Karons sandkasse, som også vant Heddaprisen for beste barneforestilling.
Han har også vært med i alle sesongene av TV-serien Neste sommer på TV Norge.

John Nyutstumo gikk av med pensjon fra sommeren 2022, men er engasjert for å spille i Før jeg glemmer at jeg elsker deg: Jeg elsker deg, som vil være hans avskjedsforestilling ved Teater Innlandet.

Portrett mann, svart/hvitt
Lukk

Jon Ludvig Hansen

Jon Ludvig Hansen er pianist, keyboardist og trommeslager. Han har en master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og en master i musikkpsykologi fra Goldsmiths College, University of London, med studiespesialisering innen felt som hukommelse, musikkpersepsjon, og kognitiv nevrovitenskap. Jon Ludvig har tidligere spilt med Morten Myklebust i bandet Apothek, vært pianist under junior-NM i teatersport, og er trommeslager i Complete Drumline. For Teater Innlandet er han høsten 2021 aktuell i musikkteaterforestillingen Den finast eg veit. 

Portrettbilde mann
Lukk

Jonas Corell Petersen

Jonas Corell Petersen er dansk regissør og dramatiker bosatt i Norge. Han har studert teatervitenskap, kunsthistorie og filosofi ved Københavns Universitet og har i tillegg utdannelse fra regilinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo (2005–2010).

Hans første store regioppgave var Unge Werthers Lidingar på Det Norske Teatret. For denne  forestillingen mottok han den europeiske Fast Forward-prisen for unge regissører. Jonas har satt opp forestillinger på de store teatrene i Norge, blant annet Tro, håp og kjærlighet  ved Trøndelag Teater, ZOO for Black Box og teaterhuset Avantgarden og Bank ved Rogaland Teater. Han har satt opp Baby og Nostalgi 2175, i tillegg til de egenskrevne forestillingene Vi tygger på tidens knokler, Øy og Arbeidstittel: Savnet fellesskap på Nationaltheatret. Fra 2015 til 2018 var han husregissør på Nationaltheatret.
Jonas har også flere oppsetninger bak seg i Danmark og Tyskland, som Othello ved Staatstheater Braunschweig, og senest Sandmanden ved Århus Teater i 2022.
Nytt land er Jonas’ første regioppgave ved Teater Innlandet.

 

Portrett av mann
Lukk

Jonas Digerud

Jonas er utdannet danser fra Den Norske Operas ballettskole og KSO ballettskole, Riddarfjärdsskolan, i Stockholm. Han arbeider som koreograf, danser, skuespiller og regissør.
Han har hatt koreografien på store oppsetninger som Oliver Twist og The Producers ved Oslo Nye Teater, Rockeulven ved både Trøndelag Teater og Nationaltheatret og Evitaved Chateu Neuf, og han har hatt regi på blant annet black metal-musikalen Svartediktet ved Den Nationale Scene. Som skuespiller har han medvirket i blant annet Jungelboka ved Det Norske Teatret, West Side Story og A Chorus Line ved Chateu Neuf og Singin’ inn the Rain ved Oslo Nye Teater. Som danser har han jobbet med dansekompanier som Carte Blanche, Oslo Danse Ensemble og Jo Strømgren Kompani, hvor han medvirket i A Tribute to the Art of Football. For Teater Innlandet var han høsten 2018 aktuell som koreograf på Bør Børson jr.

Lukk

Jørgen Skjulstad

Jørgen er låtskriver og musiker. Han er best kjent for sitt soloprosjekt Center of the Universe, men har også spilt og skrevet låter for flere band og har en lang diskografi. Han lager også remixer av andre artister og har grunnlagt plateselskapet Metronomicon Audio. Jørgen har blant annet skrevet musikk til danse- og teaterforestillinger og bidratt til utstillinger, musikk og lyd-installasjoner, performance-forestillinger og laget musikkverksted og improvisasjonskonserter for og med barn ved flere kunst- og kulturinstitusjoner. I 2018 var han aktuell som musiker og komponist i forestillingen De elendige, en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Artilleriet Produksjoner.

Portrett av Jørgen Skjulstad
Lukk

Julia Küster

Julia ble uteksaminert fra skuespillerlinjen ved Nord universitet, tidligere,HiNT, i 2017. Hun er medlem av teaterkompaniet Feil Teater hvor hun blant annet har spilt i forestillingene Første Feil, James Bond og Rett under nesa på oss. Hun har også spilt i Kaptein Sabeltann på dagtid i Kristiansand Dyrepark og i Kokken Tor ved Akershus Teater. For Teater Innlandet var hun i fjor høst medskapende skuespiller i Vidar Sandbeck-forestillingen De kaller meg Påsan, som var en co-produksjon med Feil Teater. Vinteren 2019 spilte hun tigeren Shere Kahn i Jungelboken, produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Julian Spooner

Julian er skuespiller og er utdannet ved University of Bristol og Ecole Jacques Lecoq i Paris. Han var med å etablere teaterkompaniet Rhum and Clay i 2010 og er kunstnerisk leder for kompaniet. Han har produsert og spilt i alle teaterets oppsetninger siden 2010, blant annet <i>64 squares</i>, <i>TESTOSTERONE</i>,<i>A Strange Wild Song</i> og <i>The man in the Moone</i>. Julian har også turnert internasjonalt med teaterkompaniet Idle Motion. For Teater Innlandet var han våren 2017 aktuell som skuespiller i forestillingen <i>Tornerose</i>.

Portrett av Julian Spooner
Lukk

Julie Bjørnebye

Julie er en del av Teater Innlandets faste ensemble, etter at hun mellom 2020 og 2022 var en del av talentprogrammet TI Ung. Hun er utdannet ved The New School of Drama i New York og ved Norsk skuespillerinstitutt.

I 2019 var hun med i monologforestillingen Jeg reiser alene, både på scenen og som manusforfatter. Hun hadde hovedrollen i The Exploration of the Everchanging ved The New School Main Stage i New York, og har også medvirket i flere musikkvideoer og kortfilmer. Julie har jobbet som manusforfatter, PR-sjef og skuespiller i Kompani K20.

For Teater Innlandet har hun spilt i TI Ung-produksjonene Oksesult og Kjøkkenheisen. Julie spilte også i monologforestillingen Åsta Holths VOLVA, som hun skrev sammen med Jørgen Strickert. Vinteren 2022 ble Julie nominert til Heddaprisen for Beste kvinnelige skuespiller for sin tolkning av karakteren Maja i forestillingen Karons sandkasse, som vant prisen for Beste barneforestilling. Høsten 2022 spilte hun i TI Lab-produksjonen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild, og i Jonas Corell Petersens Nytt land!

I 2023 spilte hun i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, basert på Sigrid Undsets første bok med middelaldertema, og Daria Glenters Få bomme en, før hun selv skrev, regisserte og spilte i den kritikerroste Fuckgirl. Hun har også en rolle i familieforestillingen Solsnu, av Ellen Jerstad.

Vinteren 2024 er hun aktuell i rollen som Agathon i Drikkegildet.

 

Lukk

Kari Holtan

Lukk

Karstein Solli

Lukk

Kate Edwards

Kate er skuespiller, forfatter og dramatiker. Hun er utdannet ved Ecole Jacques Lecoq i Paris og ved Warwick University i England. I 2006 var hun med å etablere teaterkompaniet Jammy Voo, og har turnert i hele Europa med alle kompaniets forestillinger. For Teater Innlandet var Kate våren 2017 aktuell som skuespiller i forestillingen Tornerose.

Portrett av Kate Edwards
Lukk

Ket Iren Lødemel

Ket Iren er pianist, utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole, og har lang erfaring som musiker, kapellmester og musikalsk ansvarlig i både musikaler og teaterproduksjoner ved Nationaltheatret og Riksteatret siden 1990. Ved Riksteatret har hun medvirket og turnert med mer enn 25 forestillinger, blant annet West Side Story, My Fair Lady, Anni Get Your Gun og Hakkebakkeskogen. Hun har medvirket i et tilsvarende antall forestillinger ved Nationaltheatret, blant annet Reisen til julestjernen, Romeo og Julie, Rockeulven og En folkefiende. I 2007 mottok hun, sammen med Per Chr. Revholt, Heddaprisen for «Særlig faglig innsats» for deres arbeid med forestillingen Tolvskillingsoperaen ved Riksteatret. I 2019 var hun musikalsk ansvarlig for Jungelboken, en co-produksjon med Riksteatret.

Portrett av Ket Iren Lødemel
Lukk

Kjersti Elvik

Kjersti Elvik er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og arbeider både som skuespiller og regissør. Hun debuterte på Den Nationale Scene og har i tillegg vært tilknyttet Trøndelag Teater og Nationaltheatret, samt vært en del av den kunstneriske ledelsen på Torshovteatret. Hun har også hatt flere sentrale TV- og filmroller, og mange husker henne fra TV-serier som Vestavind (1994-1995) eller som politibetjent Hanne Wilhelmsen i Carl Jørgen Kiønigs Anne Holt-filmer. Hun spilte også i NRKs julekalender Snøfall i 2016. Kjersti debuterte som regissør på Nationaltheatret i 2014, med Doktor Proktors prompepulver etter Jo Nesbø. Hun har vunnet Amandaprisen for rollen som Hanne Wilhelmsen, og ble nominert til Heddaprisen for rollen som Fru Orm, i Werner Schwabs Folkeutrydning – eller leveren min er meningsløs. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet med monologforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser 

Portrettfoto kvinne
Lukk

Knut Kippersund

Knut Kippersund er sanger, låtskriver og skuespiller. Han har utdanning fra Norges musikkhøgskole. De siste årene har han vært å se i forestillingene Hjertet mitt for dekk og Næsning på Hamarmart’n på Prøysenhuset og som Roy i Trost i taklampa på Atlungstad. Låta hans “Head High” ble plukket ut som den offisielle låta for Oslo Pride 2021. Knut har vært å se på TV-skjermen flere ganger, i blant annet Melodi Grand Prix, The Voice og Beat for Beat. Sammen med hedmarksbandet MEER har han gitt ut to plater som ble tatt godt imot i det internasjonale prog-miljøet. Dette er første gang Knut presenterer sitt eget soloprosjekt.   

Portrett Knut Kippersund Nesdal
Lukk

Kristian B. Jacobsen

Kristian B. Jacobsen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har en Bachelor i Utøvende Musikk fra NTNU. Jazzbassisten har spilt i band som Rohey, Drøm, Neon Ion/Natalie Sandtorv og Reggie Got Beats. Med bandet Rohey ble han i 2017 nominert til Spellemann for Årets Nykommer – for albumet A Million Things. Han har samarbeidet med en rekke artister, deriblant Sandra Kolstad, Sondre Lerche og Bugge Wesseltoft, og han har spilt på jazzfestivaler over hele verden – blant andre New York Jazz Festival, Moldejazz, Eurosonic, London Jazz Festival, Paradiso Amsterdam og Oslo Jazzfestival. For Teater Innlandet er han høsten 2021 aktuell i musikkteaterforestillingen Den finast eg veit. 

Portrettbilde mann
Lukk

Kristian Berg Jåtten

Kristian er utdannet ved The New York Conservatory for Dramatic Arts og har spilt i flere forestillinger med Moving Pictures Theatre Company i New York. Kristian har vært engasjert ved Rogaland Teater hvor han har spilt i Black Rider og hovedrollene i Jungelboken 2099 og La den rette komme inn. Han har også medvirket i Rogaland Teaters sommerteater i tre sesonger hvor han har spilt i Snøhvit, Hans og Grete og De tre musketerer. Kristian er nå tilknyttet Den Nationale Scene i Bergen hvor han blant annet har spilt i En julefortelling, Spellemann på taket, Danny og den store fasanjakten og Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter. For Teater Innlandet er han aktuell med Kim F som er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Lukk

Kristian Winther

Kristian Winther er utdannet fra Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold. Han har arbeidet som skuespiller, musiker, regissør, dramatiker, scenekampinstruktør og komponist i tv-serier, filmer og teaterforestillinger. Som skuespiller og regissør har han vært tilknyttet blant annet Nationaltheatret, Riksteatret og Brageteatret. I 2014 sto han på scenen i forestillingene Doktor Proktors Prompepulver og Kong Lear, begge ved Nationaltheatret. For Nordland Teater har han virket som skuespiller, regissør og komponist ved flere forestillinger. Kristian var også skuespiller og figurfører under Frank Kjosås’ regi i Hand to God ved Oslo Nye Teater, og har spilt og virket i flere kortfilmer. I 2020 hadde han en rolle i Sara Johnsens NRK-serie 22. juli.

Portrettfoto av mann
Lukk

Kristin Bengtson

Kristin er scenograf ved Teater Innlandet. Hun var ansatt ved Hedmark Teater fra 1991 til 2010. For Teater Innlandet har Kristin vært scenograf og kostymedesigner på blant annet The 39 StepsWillie Nelson kjente mor miInntrengerneDet året det var så brattDrømmecontainer’nPippi LangstrømpeSkaff meg en synderJeppe på Bjerget og Pingviner i Sahara. Høsten 2017 var Kristin visuell dramaturg og foto- og videograf på Solveigs 2. sang, en teaterinstallasjon som fortsatt vises. Hun er del av det kunstneriske teamet som har hatt og idé og manus til barneforestillingen Se! Jeg fant!, en forestilling Kristin også hadde scenografien på. Vinteren 2019 hadde hun scenografi, video- og fotodesign og kostymedesign på Kim F, en co-produksjon med Den Nationale Scene, og scenografien til Jungelboken som Teater Innlandet produserte i samarbeid med Riksteatret. Høsten 2019 var hun aktuell med En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater. I 2020 var hun en del av det kunstneriske teamet som hadde konsept/manus/regi/scenografi på teatrets aller første TI Lab produksjon Skjæra tå seg hue, og som scenograf for dobbeltforestillingen Bjørnejegerskens bekjennelser og Mistero Buffo. Våren 2021 var hun scenograf på familieforestillingen Fuglefesten, og vinteren 2021/22 med TI UNG-produksjonen Kjøkkenheisen. Vinteren og våren 2022 er hun aktuell med familieforestillingen Karons sandkasse.
Portrettfoto kvinne
Lukk

Kristin Fyrand

Kristin er utdannet ved Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, med hovedfag i utøvende musikkformidling. Hun er i dag høgskolelektor og fagleder for klaver og vokal ved Musikk på Majorstuen, Barratt Due musikkinstitutts nye satsing i grunnskolen. Kristin er en dedikert kammermusiker, noe som har medført en utstrakt konsertvirksomhet både i Norge og Europa. Gjennom sin store interesse for undervisning, har hun blant annet ført fram flere elever til priser i Virtuos, Ungdommens Musikkmesterskap, Sparre Olsen-konkurransen og Toneprisen. Kristin er idehaver både til pianoduoen 20 fingres suksesskonsept, Opera Gourmet, og kammermusikkserien Resonans, hvor hun er leder og en av tre kunstnerisk ansvarlige. Hun er også fast pianist i samtidsensemblet Traktor. For Teater Innlandet er hun aktuell i Testosteron, som er en co-produksjon med Traktor og RingsakerOperaen og skal spilles på Centralteatret i Oslo under Heddadagene i juni.

Lukk

Lars Erik Holter

Lars Erik Holter er professor i skuespill ved Kunsthøgskolen i Oslo, hvor han også tok sine to utdannelser som skuespiller (1994) og regissør (2001). Holter har arbeidet som skuespiller og regissør ved en rekke institusjonsteatre og privatteatre, samt produsert egne forestillinger i det frie felt. Hans to oppsetninger i sesongen 2006/2007, Helten på den grøne øya ved Det Norske Teatret, og Våre foreldres seksuelle nevroser ved Den Nationale Scene ble begge nominert til Heddaprisen for beste regi. I 2020 ble hans oppsetning av Villanda ved Det Norske Teatret tildelt Heddaprisen for beste scenetekst, v/Holter, Weme Nilsen og ensemblet. Forestillingen ble også nominert til Heddapris for beste ungdomsforestilling. For Teater Innlandet har han regissert Hedda Gabler (2015), som var både en forestilling og et kunstnerisk utviklingsprosjekt i samarbeid med Teaterhøgskolen. Forestillingen ble invitert til, og spilte ved, Ibsenfestivalen 2016.  Høsten 2018 regisserte han Bør Børson jr., hvor han også oversatte og bearbeidet manus. Han var regissør og dramatiker for Testosteron, en co-produksjon med Traktor og RingsakerOperaen. Testosteron hadde Innlandsturné høsten 2018 og ble senere spilt på Centralteatret i Oslo under Heddadagene. Høsten 2020 var han regissør for forestillingen Mistero Buffo, og denne høsten er han aktuell som regissør for Før jeg glemmer at jeg elsker deg: Jeg elsker deg.

Portrett av mann, svart/hvitt
Lukk

Lars Halvor Andreassen

Lars gikk ut fra skuespillerlinjen ved Nord universitet, tidligere HiNT, i 2017. Han var med på å starte teaterkompaniet Feil Teater og har vært både medskaper og skuespiller i kompaniets forestillinger Første Feilog James Bond. Han har også spilt i blant annet Antiteatrets forestilling Snork og i Natives ved Brageteatret. For Teater Innlandet spilte han Mowgli i Jungelboken, som ble produsert i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Lars Henrik Aarnes

Lars Henrik er utdannet ved musikkteaterlinjen ved Bårdar Akademiet. Han har blant annet spilt i Spellemann på taket, Hellemyrsfolketog Momo ved Den Nationale Scene, I blanke messingen ved Hålogaland Teater og spilt Marius i Les Misérables ved Folketeatret. Lars Henrik har også deltatt i Beat for Beatpå NRK1 og spilte i Prøysenspeletunder Prøysenfesivalen i 2015. Han har også spilt i Pinocchio, Alice i eventyrland og Peter Pan ved Låveteatret på Helgøya i Ringsaker. Han komponerte også musikken til Peter Pan. For Teater Innlandet spilte han vinteren 2019 blant annet Apekongen i Jungelboken, som ble produsert i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Lars Jacob Holm

Lars Jacob er danser, koreograf og skuespiller og er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole. Han har medvirket i en lang rekke forestillinger ved flere norske teatre, blant annet Robin Hood, Cabaret, Guys and Dollsog Chicago ved Oslo Nye Teater, Spellemann på Taket ved Hålogaland Teater, Don Quijote, Bør Børson jr., Which Witch og Jungelboka ved Det Norske Teatret og Reisen til julestjernen og Ronja Røverdatter ved Nationaltheatret. Han har vært tilknyttet både Oslo Danse Ensemble og samtidsdanskompaniet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. Han har hatt koreografi på blant annet Den fjerde nattevakt og Jorden rundt på 80 dager ved Den Norske Opera & Ballett, Cabaret og Svarta Bjørn ved Nordland Teater, Vildanden ved Riksteatret og Kongen dør ved Nationaltheatret. Lars Jacob er ansatt i Skuespiller- og danseralliansen. For Teater Innlandet har han tidligere medvirket i Blod, jern og olje vol.2. I fjor høst så vi ham i Bør Børson jr.

Lukk

Léna Rondé

Léna Rondé er skuespiller, sanger og regissør, og er skolert innen piano, klassisk dans og lyrisk sang. Hun har også studert musikkvitenskap og fransk litteratur i Sorbonne, og ble uteksaminert fra L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq (Paris) i 2013. Léna er en av grunnleggerne av the Krumple, og var dermed med på å skape prisbelønte YŌKAI i 2016, som turnerte både i Europa og i USA, og deretter DÉJÀ i 2019.

Léna er spesielt glad i prosjekter som kombinerer teater, musikk og koreografisk bevegelse. Hun har hatt flere roller i moderne operaer som Qui a peur du Loup? (Dumont ), Macbeth (Shakespeare) og L’Ébloui (Musseau). I 2016 spilte hun rollen som Guitl i Dibbouk (An-Ski), regissert av Benjamin Lazar, og i 2019 i La Forêt des Fables, etter La Fontaine, av samme regissør. Hun har spilt i flere forestillinger av L’ensemble Oneiroï, inkludert Métamorphos(é)es etter Ovid, samt Chansons du temps des Princes og Cabaret Baroque. Som regissør har hun gjort flere operaer, inkludert Fables (Aboulker), Tears of Knife (Martinu), Tryllefløten (Mozart), West Side Story (Bernstein) og The Child and Spells (Ravel).

Våren 2022 er hun aktuell på Teater Innlandet med the Krumple i co-produksjonen MEGAMEGA.

Lukk

Lennart Lidström

Lennart Lidström er opprinnelig journalist, men har arbeidet som teatermusiker og komponist, skuespiller, dramatiker og sceneinstruktør. Han er utdannet dramatiker ved professor Rudolf Penka i Stockholm, og har studert ved Eugene O’Neill Theater Center i USA. Lidström har skrevet en rekke manuskripter for scene, radioteater, fjernsyn og film. I Norge har Lidström vært tilknyttet og arbeidet for Tramteatret, Piratteatret, Nordland Teater, Telemark Teater, Hålogaland Teater, Nationaltheatret, Teater Innlandet, AS Dameteater & Søn og andre frie gruppekonstellasjoner, samt Radioteatret og NRK. 

Lidström har vunnet førstepris i Nationaltheatrets konkurranse om beste barneteatermanuskript, han har mottatt Oslo Bys kulturstipend og statens treårige arbeidsstipend. Han har også undervist ved Teaterhøgskolene i Oslo og Stockholm. 

I 2010 skrev og regisserte han Pingviner i Sahara for Teater Innlandet, som siden gikk som gjestespill på Det Norske Teatret og Nationaltheatret. For Pingviner i Sahara fikk Lidström Ibsenprisen 2011. Høsten 2020 er han aktuell for Teater Innlandet med fortellingen Beretninger fra unge Herr Fallers liv og levnet. 

Portrettfoto mann
Lukk

Linn Løvvik

Linn Løvvik er utdannet skuespiller fra GITIS Scandinavia,The Russian Academy of Theatre Arts, i Århus. Etter endt utdannelse debuterte hun som Una i Blackbird ved Haugesund Teater. Siden har hun jobbet som frilans skuespiller og medvirket i nærmere 30 produksjoner ved flere av landets scener. Blant annet i Rabinowitz, produsert av Scenkraft, og som ble Heddanominert for beste forestilling i 2011, I love you, You ́re perfect, Now change!, En Barokk Opplevelse, Helter, Grease, Romeo og Julie, Gi meg en lykkelig slutt, Transparens, Amanda fra Haugesund, Rederinnene og Heks – en thriller ved Haugesund Teater. Siden 2015 har Linn vært tilknyttet Kilden Teater hvor hun har spilt Dr. Stockmann i En Folkefiende, Snødronningen i Snødronningen, Norges første kvinnelige ordfører i Kvinnekuppet og Halldis Neegård Østbye, Quislings høyre hånd, i Jeg vil vaske verden ren. I 2018 har hun spilt i Jungelboken ved Haugesund Teater, og i høst er hun aktuell med Yogakrigen ved Sogn og Fjordane teater. For Teater Innlandet er hun aktuell som Kim Friele i Kim F, en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Lukk

Liv-Ellen Kahrs

Liv-Ellen er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og Högskolan för scen och musik ved Gøteborgs Universitet. Hun jobber som skuespiller, musikalartist og sanger. Hun har spilt ved flere teatre i Norge, blant annet i Jungelboka i både Kilden teater og Bømlo Teaters oppsetninger av Evita,ristiansand, i Hellemyrsfolketved Den Nationale Scene, Jeppe ved Chat Noir, I blanke messingen ved Hålogaland Teater og Cabaret både ved Nordland Teater og Oslo Nye Teater. Liv-Ellen lager også egne prosjekt, som teaterkonserten Gjenklang – musikken som vant krigen og Beatles in disguise. I fjor høst så vi henne i Bør Børson jr.

Lukk

Loan Hà

Lukk

Mads Dinesen

Mads Dinesen er en dansk motedesigner, utdannet gjennom et femårig diplomstudium ved Universität der Künste Berlin. Berlin-baserte Dinesen jobber som designer, kostymedesigner, stylist, konsulent og lærer. Han underviser blant annet på Royal College of Art  i London og Universität der Künste Berlin.

Av seneste prosjekter kan vi nevne at han i 2017 var kostymedesigner på det sceniske verket New Skin for Black Box Teater og for Bora Bora – Dans og Visuelt Teater i Århus har han hatt kostymedesign på Den 4. morgen i 2017 og For Ever Four Seasons i 2019. Han har også hatt kostymedesign på enTmenschT av Line Tjörnhöj and Signe Klejs for Godsbanen i Århus i 2018. Som motedesigner har Dinesen hatt visninger på en rekke prestisjetunge show som moteuken i Paris, Berlin og Wien. Han har også mottatt flere priser for dette, blant annet Premium Young Designer Award – Menswear og The Golden Julius i Berlin. For Teater Innlandet var han både kostymedesigner og scenograf på forestillingen Julius Cæsar (Brutus’ tragedie) som hadde premiere i 2020, og er vinteren 2023 aktuell med Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis.

Portrett mann
Lukk

Mads Faste Liang Nilsen

Mads arbeider med audiovisuelle uttrykk innen blant annet kunst og teater. Han driver sitt eget produksjonsselskap og har blant annet laget installasjoner og projeksjoner for lysfestivalen Factory Light, Fremtiden i våre hender og for Gatas Parlament, mot utbygging av Hauskvartalet i Oslo. Mads lager også workshops for ungdom der han underviser i blant annet projektormapping, videoscenografi, tekniske løsninger og produksjon av innhold. Han har tidligere jobbet med Artilleriet Produksjoner på forestillingene Dropout, Sadim, Dunkel og Myke Øyne. Han bidro i De elendige, en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Artilleriet produksjoner i 2018.

Portrett av Mads Faste Liang Nilsen
Lukk

Maja Bekken

Maja Bekken er frilans skuespiller, med bachelor i teater og skuespillerfag fra Nord Universitet, 2009 – 2012. Sammen med franske Cie. Philippe Genty har hun vært på to verdensturnéer med produksjonene Forget Me Not og Inner Landscapes. Maja er medlem av teatergruppa The Great Pretenders/Marie og Fredriks teaterlag som har gjort flere produksjoner på Otta i Gudbrandsdalen. Maja har tidligere samarbeidet med the Krumple om forestillingen DÉJÀ.

Lukk

Mari Amalie Hove

Mari Amalie Hove fra Trondheim er skuespiller, med utdannelse fra NSKI Høyskole i Oslo, hvor hun gikk ut i 2023.

Tidligere har hun også grunnfag i engelsk fra Universitetet i Oslo og utdannelse som radiojournalist fra Høgskulen i Volda.

 

Mari begynte med ungdomsteater og musikaler i Bolla og Lillebills Teaterselskap i Trondheim, og gikk Musikkteater på Romerike Folkehøgskole.

Under utdannelsen på NSKI spilte hun blant annet Irina i Chekhov’s Måken, Julie i Cecilie Løveids Julie, Colleen i Kitt LaVoie’s Realer than that og Medea i Sara Stridsbergs Medealand.

 

Hun har spilt i friteaterforestillingene Høst & Vinter av Lars Norén på Gamle Raadhus Scene og Drømmemannen med Ljåen av Astrid Dalsberget på Sentralen Ung.

Nylig spilte hun i urpremieren av barnejulemusikalen Jul i Musehuset av Josefin Tønnesen og Beate Haugsdal på Sentralen Ung. Amalie har også hatt en minirolle i spillefilmen Storm fra 2022.

 

For Teater Innlandet er hun aktuell i rollen som Agathon i Drikkegildet.

Portrett Mari Amalie Hove
Lukk

Mari Kvien Brunvoll

Mari Kvien Brunvoll er komponist, sanger og multiinstrumentalist bosatt i Bergen. Hun studerte improvisasjonsmusikk ved Griegakademiet i Bergen, og har siden gitt ut ni album med ulike prosjekter, blant annet med bandet Building Instruments og duo med Stein Urheim. Mari Kvien Brunvoll har turnert jevnlig i Norge og Europa siden 2008, og særlig har hun fått oppmerksomhet internasjonalt for sitt soloprosjekt hvor hun hovedsakelig bruker stemmen og elektronikk for å skape egenartede komposisjoner og improvisasjoner. Hun jobber også tverrkunstnerisk med dans, teater, film, eller med lydinstallasjoner. De siste årene har hun også spilt på  instrumenter som hun har skapt selv. Hun har deltatt på festivaler som Borealis, Ultimafestivalen, Moldejazz, Øyafestivalen og Nattjazz.

Vinteren 2023 år er hun aktuell som komponist for forestillingen Møt meg ved morgengry, en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Nationaltheatret.

Portrettfoto kvinne
Lukk

Mari V. Kjeldstadli

Mari er regissør og dramaturg, utdannet ved Universitetet i Oslo. Hun har vært tilknyttet Nationaltheatret som dramaturg i en årrekke, arbeider fast med flere anerkjente dramatikere og har dramatisert verk for en rekke teatre i Skandinavia og England.

De seneste årene har hun primært virket som regissør. Hennes seneste forestilling var Animal Farm av Tom Silkeberg og George Orwell på Rogaland Teater. Ved samme teater regisserte hun også Åpenbaringen av Mattias Anderson i 2019 og Landet Kaos basert på «Bestialitetens historie» av Jens Bjørneboe i 2021. Ved Kilden Teater i Kristiansand har hun hatt regi på Jonas av Jens Bjørneboe i 2020 og Henrik Ibsens Rosmersholm i 2022. Samme år var hun også ved Teatret Vårt i Molde der hun regisserte Dei som fer av Mette Karlsvik og Arne Lygre.

Vinteren 2024 er hun aktuell på Teater Innlandet som regissør på forestillingen Drikkegildet.

Portrett kvinne
Lukk

Maria Ferguson

Maria har en bachelorgrad i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har bakgrunn innen både jazz og moderne og har jobbet med flere ulike danseensembler og koreografer, blant andre Oslo Danse Ensemble, Subjazz og Dansekunst i Grenland.

Lukk

Marianne Stranger

Marianne Stranger er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) innen Theatre and Performance design. Hun arbeider som scenograf og kostymedesigner for blant andre Artilleriet Produksjoner og Claire de Wangens stedspesifikke teater. For Teater Innlandet har hun tidligere laget både scenografi, kostymer, figurer og musikk til Bukkene Bruse vender tilbake og scenografi og kostymer til And, døden og tulipanen, som var en co-produksjon med Artilleriet Produksjoner. I tillegg til teater arbeider hun med installasjonskunst, performance, skulptur, lydkunst og popmusikk. I perioden 2017-2019 er hun tildelt Statens kunstnerstipend. I 2018 hadde hun kostymedesignet til De Elendige for Teater Innlandet, en co-produksjoner med Artilleriet Produksjoner.

Portrett av Marianne Stranger
Lukk

Marius Leknes Snekkevåg

Marius er utdannet tekstforfatter ved Westerdals school of communication i Oslo. Han debuterte som dramatiker med stykket Slipp meg, jeg elsker deg under Norsk Dramatikkfestival i 2009. I 2011 ble hans stykke Rabinowitz – Norge under andre verdenskrig I, som var et samarbeid mellom teaterkompaniet Scenekraft, Haugesund Teater, Det Norske Teatret, Festiviteten i Haugesund, Rogaland Teater og musikkselskapet MUNOR, nominert til Heddaprisen for årets forestilling. Marius har skrevet Heks for Scenekraft, Gi meg en lykkelig slutt for Haugesund Teater og Rogaland Teater, Folkedypet for Brageteateret, Jeg vil vaske verden ren – Norge under andre verdenskrig II for Kilden Teater, Sviker – Norge under andre verdenskrig III for Scenekraft og Haugesund Teater og Monsterungafor Nordland Teater. Han har tidligere mottatt treårig kunstnerstipend fra Norsk Kulturråd, samt skrivestipend fra Dramatikkens Hus i flere omganger. Flere av tekstene hans er blitt oversatt til engelsk og presentert som lesninger både i Chicago og New York. For Teater Innlandet har Marius tidligere vært en av dramatikerne for forestillingen !KYSS. Vinteren 2018 var han aktuell hos Teater Innlandet med Kim F, som var en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Portrett av Marius Leknes Snekkevåg
Lukk

Marte Reithaug Sterud

Marte Reithaug Sterud har en bachelor i moderne/samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er også utdannet ved Høgskolen for Dansekunst og går nå masterprogrammet i Gender Studies ved Universitetet i Oslo. Hun jobber som danser, koreograf og skribent. Hun har arbeidet med egne produksjoner som Soft Manifesto ved Black Box teater, prosjektet Skeiv Dansekunst – en samtalerekke og Vrangforestilling ved Kunsthall Oslo. Hun medvirket i produksjonen LightnessFleire ved Dansens Hus, og gjort bestillingsverk til Ivar Aasen-tunet og Prøysenhuset.  Gjennom dansestuntgruppen Haus har hun også samarbeidet med Henie-Onstad kunstsenter og bandene Outer Limit Lotus og Phaedra. Hun har publisert tekster i KOREOGRAFI, MELK og MER BEVEGELSE og skriver dansekritikker for Norsk ShakespearetidsskriftHun driver dansekompaniet Sterud/Kongsness, som høsten 2021 gjestespiller ved Teater Innlandet med forestillingen Butch Tribute.

Profilfoto kvinne
Lukk

Marte Røyeng

Marte Røyeng er komponist og tekstforfatter innenfor samtidsmusikk, populærmusikk og musikk for teater og dans, Hun har utdannelse fra Norges musikkhøgskole og komponerer akustisk og elektroakustisk musikk for soloutøvere, kammerbesetninger, store ensembler og kor. De siste årene har hun hatt flere samarbeidsprosjekter med koreografer, operasangere og skuespillere, og jobbet med ulike innfallsvinkler til musikk for teater og dans. Røyeng har sammen med tre andre komponister etablert kunstnerkollektivet Blomsterbed. Som utøver har hun spilt konserter og forestillinger med musikk- og scenekunstprosjekter i Norge og Europa. Som singer-songwriter ga hun ut debutalbumet “Reach” i 2019.

For Teater Innlandet er hun våren 2022 aktuell som komponist på forestillingen MEGAMEGA.

Portrettfoto kvinne
Lukk

Marte Stolp

Marte er utdannet skuespiller fra Webber Douglas Academy of Dramatic Art i London. Hun har jobbet ved flere teatre og blant annet spilt i Annie Get Your Gun ved Riksteatret, Spellemann på taket ved Hålogaland Teater, Folk og røvere i Kardemomme by ved Riksteatret og Revisoren ved Nationaltheatret. Hun var ansatt ved Trøndelag Teater i flere år, og der spilte hun blant annet i Berlinerpoplene, Kong Lear, Den siste viking, Madame Thenardier i Les Misérables og tittelrollen i An-Magritt. Marte er også dukkespiller og har medvirket i blant annet Mummitrollet og det usynlige barnet og Den lille muldvarpen som lurte på hvem som hadde bæsjet på hodet hans ved Oslo Nye Teater og Bukkene Bruse på badeland ved Oslo Nye Teater og senere på turné med Riksteatret. Hun har også vært tilknyttet Jo Strømgren Kompani og spilt i forestillingene Eksperimentet og Klosteret. For Teater Innlandet spilte hun i fjor høst i Bør Børson jr..

Lukk

Martin Vinje

Martin Vinje er utdannet jazzpianist fra Griegakademiet i Bergen. Martin jobber som musiker, komponist, produsent, og har også arrangert flere verk for klassiske ensembler. Han spiller i bandet til artisten Neon Ion og i Fagernes Yacht Klubb. I perioden 2016-2019 var Martin bandleder for artisten Sigrid, og i løpet av denne tiden turnerte han store deler av verden, opptrådte på internasjonale festivaler som GlastonburyCoachella, Roskilde og Øyafestivalen og gjode tv-opptredener på store TV-show som  The Graham Norton Show og The Tonight Show Starring Jimmy Fallon For Teater Innlandet er han høsten 2021 aktuell i musikkteaterforestillingen Den finast eg veit. 

Portrettbilde mann
Lukk

Mathias Calmeyer

Mathias jobber som både skuespiller, regissør og dramatiker. Han var medforfatter for NRKs suksesserie Himmelblå, hvor han også regisserte flere episoder. For Radioteatret har han blant annet skrevet seriene Scandinavian Star og musikalen Lyden av Tandberg, som ble direktesendt som radioteater høsten 2016. I 2014 fikk han Radioteatrets utmerkelse «Blåfugl». I 2017 var han aktuell som regissør for Solveigs 2. sang, et samarbeidsprosjekt mellom Teater Innlandet og NRK Radioteater.

Portrett av Mathias Calmeyer
Lukk

Matilde Solbakken

Matilde er utdannet ved Skuespillerskolen Ophelia i København. Hun har blant annet spilt i Karlsson på taket ved Oslo Nye Teater, Panikk i kulissene ved Teatret Vårt samt flere oppsetninger for Victoria Productions. Hun har også jobbet med TV og spilt i blant annet Hotel Cæsar på TV2 og Presten på NRK. Da hun studerte og jobbet i Danmark spilte hun i barnetv-serien Mors lille hjælper og den prisvinnende sitcomen Sjit Happens. Hun er i høst aktuell for Teater Innlandet med Den enfoldige morderen.

Portrett av Mathilde Solbakken
Lukk

Mats Moe

Mats er nyutdannet skuespiller og gikk ut fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo våren 2018. Han har også utdannelse fra Bårdar Akademiet. Han har blant annet spilt i Alice i Eventyrland for Sommerteatret i Frognerparken og i bymusikalen Da verden kom på skinner på Lillestrøm kultursenter. Høsten 2018 spilte han i vår oppsetning av Bør Børson jr..

Mats Moe
Lukk

Matthew Wells

Matthew er fra Australia og utdannet ved University of Western Sidney og Ecole Jacques Lecoq i Paris. Matt har turnert i Australia med teaterkompaniet Brainstorm productions, som spesialiserer seg på teater for barn og unge. Han jobber nå som regissør og koreograf for kompaniet. Matt var med på å starte teaterkompaniet Rhum and Clay i 2011 og er en av de kunstnerisk lederne for kompaniet. Han har spilt i alle teatrets oppsetninger siden den gang, blant annet 64 squares, TESTOSTERONE, A Strange Wild Song og The man in the Moone. Våren 2017 er Matt aktuell som skuespiller i Tornerose.

Portrett av Matthew Wells
Lukk

Michael Dahlen

Michael er lyddesigner som startet sin karriere som frivillig på Chateau Neuf i 2004. Han fikk sin første erfaring som tekniker i teatersammenheng med Maridalsspelet i 2010. Frem til han ble ansatt på Teater Innlandet jobbet han på mange konsertscener, samt på alt fra små arrangementer til større idrettsarrangementer og festivaler. Han har i flere år jobbet med Putti Plutti Pott og Kristinspelet på Sel. Hans første produksjon for Teater Innlandet var Jungelboken i 2019, etterfulgt av Den enfoldige morderen. Michael var også med på teatrets aller første TI Lab-produksjon Skjæra tå seg hue. Tidligere i år jobbet han med Teater Innlandets co-produksjon med the Krumple; MEGAMEGA. Høsten 2022 har han lyddesign på TI-Lab-forestillingen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild.

Portrettfoto mann
Lukk

Mikkel Bugge

Mikkel er dramatiker og forfatter. Han debuterte med den kritikerroste novelleserien Yttersider i 2007. For sin andre novellesamling, Tauet, ble han nominert til Brageprisen. Han har skrevet teaterstykkene Velkommen og Drømmebyen, som har blitt oppført på henholdsvis Hålogaland Teater og Den Nationale Scene. Han var husdramatiker ved Dramtikkens Hus i 2016-2017. For Teater Innlandet skrev han manuset til forestillingen Inntrengerne.

Portrett av Mikkel Bugge
Lukk

Miriam Prestøy Lie

Miriam Prestøy Lie er en teaterregissør med bred erfaring fra scenekunstfeltet. I tillegg til sitt virke som regissør, har hun utviklet flere dramatiseringer og selvstendige verk, og var med i det første kullet av husdramatikere på Dramatikkens Hus.

Nylige arbeider inkluderer Tordivelen flyg i skumringa på Det Vestnorske Teateret i 2020, Jenta med fyrstikkene på Teater Vestland i 2021, Min middag med André på Det Vestnorske Teateret i 2021,  Dette livet eller det neste på Østfold Internasjonale teater i 2021, Vårløysing på Det Norske Teater i 2020, Engelen frå Kobane på Det Vestnorske Teateret i 2019 og Alt det lyse og alt det mørke på Teater Vestland  i 2019. Vinteren og våren 2022 er hun aktuell på Teater Innlandet med barneforestillingen Karons sandkasse, som hun har skrevet sammen med Torkil Sandsund.  Dette er andre gang Sandsund/ Lie samarbeider om å skrive en scenetekst for barn. Forrige gang var med stykket Urmakerens hjarte, som ble nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2012. I tillegg til å samarbeide om produksjoner, driver også Miriam Prestøy Lie og Torkil Sandsund Teaterfestivalen i Fjaler.

Profilbilde av kvinne
Lukk

Morten Kjerstad

Morten jobber som dramaturg ved Den Nationale Scene. Morten er også Statsteatrets dramaturg, og har tidligere jobbet for blant annet Hålogaland teater, Riksteatret og Rogaland Teater. Han har også satt opp flere teater- og musikkforestillinger. For Teater Innlandet har han tidligere vært dramaturg og lyddesigner på Fire forsøk på å gjøre en forskjell. Nå er han aktuell som dramturg for Kim F som er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Portrett av Morten Kjerstad
Lukk

Morten Myklebust

Morten Myklebust er låtskriver og musiker, Han debuterte med sitt første soloalbum Morten Myklebust i 2012, i 2016 kom The sparks flew up, og høsten 2019 kom hans tredje og nyeste album Break up, produsert i samarbeid med Susanne Sundfør. Han er og den ene halvdelen av bandet Apothek. 

Han har også spilt på festivaler som Slottsfjellfestivalen, byLarm og Øyafestivalen. For Teater Innlandet er han høsten 2021 aktuell i musikkteaterforestillingen Den finast eg veit. 

Portrettbilde mann
Lukk

Morten Rudå

Morten er utdannet skuespiller ved American Academy of Dramatic Arts i New York. Han har jobbet med flere teateroppsetninger i USA og blant annet medvirket i La Cage aux Folles, 42nd Street og spilt hovedrollen som Oscar Wilde i forestillingen Oscar. Her hjemme har han vært engasjert ved en rekke teatre, blant annet Nordland Teater, Nord-Trøndelag Teater, Haugesund Teater og Riksteatret. Ved Oslo Nye Teater har han spilt i Jul i Blåfjell, La Cage aux Folles, The Producers, Olsenbanden jr. på Cirkusog Skaff meg en tenor. Han medvirket også i Hedmark Teaters oppsetning av Mack & Mabel. Morten har hatt roller i flere filmer, blant annet O’Horten og Varg Veum – Kvinnen i kjøleskapet. For sin rolle i skrekkfilmen Mørke sjeler fra 2010, vant han prisen for beste mannlige skuespiller i en utenlandsk film ved Melbourne Urban Film Festival. For Teater Innlandet så vi Morten i Bør Børson jr. høsten 2018, og høsten 2019 kommer han tilbake og skal medvirke i Den enfoldige morderen.

Portrett av Morten Rudå
Lukk

Morten Strypet

Morten er utdannet lektor med master i musikk-didatikk og jobber som lærer og musiker med bass som hovedinstrument. Han har de siste årene spilt med Meer, GLO, Guren Hagen, Geirr Lystrup, Zeinerfilharmonien og Hege Nielsen Kvartett med flere, samt i forskjellige lokale prosjekter med kor, amatørteater, revy og som studiomusiker. Han har også medvirket som musiker i Prøysenspelet fra 2012 til 2015, og i 2015 som musikalsk ansvarlig.

Portrett av Morten Strypet
Lukk

Nathaniel Reed

Nathaniel er bosatt i London. Han komponerer musikk for teater, dans, TV og film. I tillegg har han komponert musikk til flere store arrangementer. Blant dem er åpningsseremonien da Turku i Finland ble tildelt tittelen Europeisk kulturhovedstad i 2011. Han har gjort flere produksjoner med Panta Rei Danseteater, og to av dem har vært co-produksjoner med Teater Innlandet: huset GranNabo og Promise of Departure. Høsten 2019 er han aktuell med En…som som også er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater.

Lukk

Nils Haagenrud

Portrettfoto mann
Lukk

Nils Petter Molvær

Nils Petter er jazzmusiker, trompetist og komponist utdannet ved jazzlinja ved Trøndelag Musikkonservatorium. Han har skrevet musikk for ballett og film, samt gitt ut flere album både i eget navn og som en del av Jazzpønkensemblet. I 1997 mottok han Spellemannprisen i kategorien åpen klasse for sitt album Khmer, et album som førte til at Molvær fikk internasjonal oppmerksomhet på grunn av måten han blandet jazz, rock og elektronisk musikk. Han har også i senere år blitt tildelt spellemannspris, både for Er i 2005 Buoyancy i 2017. Nå er han aktuell som komponist for Teater Innlandet og forestillingen Den enfoldige morderen.

Lukk

Nina Wester

Nina Wester er regissør og dramatiker med utdannelse fra Dramatiska Institutet i Stockholm.

Mellom 2013 og 2016 var hun teatersjef ved Hålogaland Teater, der hun hadde dramaturgi- og regiansvar på en rekke forestillinger. De seneste årene har hun vært frilansregissør og dramatiker med base i Oslo. I 2022 mottok hun prisen som Årets Hedda sammen med Rimfrost Produksjoner for sitt arbeid med Utvik Senior, spilt på Hålogaland Teater og Nordland Teater i 2021.

Nina har dramatisert og regissert forestillinger for en rekke av de store scenene i Norge, som Det Norske Teatret, Nationaltheatret og Den Nationale Scene. I 2010 ble hun tildelt Heddapris for Årets beste forestilling med Vi som er hundre, satt opp på Rogaland Teater. Hun har også arbeidet med stykker på svenske scener, som Svenska Riksteatern, Stockholm Stadsteater og Dramaten.

I 2021 dramatiserte og regisserte hun Virvelvind på Teatret Vårt i Molde, og i 2022 Idiot! For Turnéteatret Trøndelag. Samme år fikk hun også Dramatikerforbundets kunstnerstipend.

Vinteren 2023 er hun aktuell som dramatiker og regissør for Teater Innlandet og Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis.

Portrett kvinne
Lukk

Nora Hannisdal

Lukk

Nora Svenning

Nora har ballettutdannelse ved Kunsthøgskolen i Oslo og Den Norske Operas Ballettskole. I 2013 og 2015 sto hun på scenen i Sandnes Kulturhus som Sukkertøyfeen i Nøtteknekkeren. Hun har også mange års erfaring med samtidsdans gjennom dansekompaniene Frikar X og Panta Rei Danseteater. Med Frikar var hun en av danserne under åpningsseremonien under Ungdoms-OL i 2016 på Lillehammer, og i 2018 danset hun i Åbjøra-juvet i Aurdal som en del av vandreforestillingen Draumefangaren. Hun er også med når Draumefangaren igjen fyller Åbjøra-juvet med dans i sommer. Høsten 2019 er hun aktuell med En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater.

Portrett av Nora Svenning
Lukk

Norunn Standal

Norunn Standal er scenograf og lysdesigner med utdannelse fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har de seneste årene hatt en rekke oppdrag, spesielt som lysdesigner, for blant annet Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og Nationaltheatret. I 2019 hadde hun både scenografi og lysdesign på Hålogaland Teaters Drøm om Høsten, som mottok Heddaprisen for Beste scenografi. Hun hadde også lysdesign på den kritikerroste Tid for glede på Det Norske Teatret.

Hennes seneste arbeider er som scenograf på Rosmersholm på Kilden Teater og kulturhus i Kristiansand, og Animal Farm ved Rogaland Teater. Hun har også gjort lysdesign på Jordbærstedet på Nationaltheatret, Det er Berre Verdas Undergang på Det Norske Teatret og Ved Målet på Riksteatret

Få bomme en er Norunns første oppdrag for Teater Innlandet, men hun har tidligere samarbeidet med regissør Fredrik Longva på produksjoner ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Lukk

Oda Kirkebø Nyfløtt

Oda Kirkebø Nyfløtt er skuespiller, scenekunstner og produsent, og en av grunnleggerne av scenekunstkompaniet the Krumple.

Etter ferdig utdannelse ved L’École Internationale du Théâtre Jacques Lecoq, Paris i 2013 har hun med kompaniet vært medskapende utøver i Go to Sleep, Goddamnit!, Do Not Feed the Trolls, YŌKAI og DÉJÀ. Med disse har hun så langt turnert i Norge, Danmark, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, USA og Georgia, og for YŌKAI vant hun i 2016 Les Plateaux du Groupe Geste(s) i Frankrike. Våren 2022 er hun aktuell på Teater Innlandet med the Krumple i co-produksjonen MEGAMEGA.

Som frilans skuespiller har hun i tillegg gjort flere produksjoner ved Teater Vestland og i det frie feltet med blant andre Miriam Prestøy Lie, Marie Nikazm og det franske kompaniet Les Anthropologues. Oda mottok Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere i 2016, 2017 og 2019, og på fritiden liker hun å fiske torsk.

Lukk

Oliver Sale

Oliver bor og jobber frilans som danser, bevegelsesartist, luftakrobat og poet i Storbritannia. Han er utdannet danser ved Rambert School of Ballet and Contemporary Dance utenfor London, og siden endt utdannelse i 2016 har han turnert både i Storbritannia og internasjonalt med dansekompanier som Company Chameleon, Autin Dance Theatre og Julia-Griffiths Dance. I tillegg til å jobbe med etablerte kompanier, utvikler Oliver også prosjekter og forestillinger selv. For Teater Innlandet er han høsten 2019 aktuell med En…som som er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater.

Portrett av Oliver Sale
Lukk

Otto Homlung

Otto debuterte som regissør ved Den Nationale Scene i 1968 og var senere fast tilknyttet teatret. Han har vært engasjert som regissør ved et flertall av landets største scener. Han har blant annet regissert Juvikfolke for Det Norske Teatret, Medmenneske for Riksteatret og Undset for Nationaltheatret/Riksteatret. Otto har vært teatersjef for Trøndelag Teater i to omganger og for Det Norske Teatret. For Teater Innlandet har han skrevet og regissert stykket Dikterhøvdingen som hadde premiere i 2015 og har vært på ny turné våren 2017. Vinteren 2018 var han aktuell som dramatiker og regissør for Man tager 20 egg.

Portrett av Otto Homlung
Lukk

Øyvind Åge Berg

Øyvind jobber blant annet som komponist, musiker, arrangør og produsent. Han har jobbet både med revyer og konserter, og han har komponert, arrangert og spilt inn musikk til en lang rekke musikaler. Han har også komponert musikk til flere lokalhistoriske kirkespill for ungdom i Hamar-området, blant andre Bildet av Marilyn og Djevelens finger. Øyvind har skrevet og arrangert musikk for flere kor, blant annet for Drømmekoret som han også har startet og ledet. Han var produsent for Hedmark teaters forestilling Noas ark, og for Teater Innlandet har han vært musikalsk leder for Pippi Langstrømpe, og Bør Børson jr.

Lukk

Peder Opstad

Peder er utdannet fra The Arts Educational London Schools. Han etablerte Teater Grimsborken i 1998, og er kunstnerisk og daglig leder for kompaniet. Han har spilt i en rekke av kompaniets forestillinger, og også hatt regi på flere av dem. Peder har også medvirket i flere filmer og TV-serier. For Teater Innlandet spilte han i The 39 Steps høsten 2015. Han har turnert over store deler av landet med Vesleblakken som er en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Teater Grimsborken fra 2012. Høsten 2016 var han skuespiller og dramatiker for Et juleeventyr som også var en co-produksjon med Teater Grimsborken. Til høsten blir Peder å se i Den enfoldige morderen.

Portrett av Peder Opstad
Lukk

Per Tofte

Per er utdannet ved Trøndelag Teaters elevskole og ble ansatt der etter endt utdannelse i 1965. Han har senere spilt ved flere av de største teatrene i landet, blant annet ved Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Rogaland Teater og Riksteatret. Han har også spilt i en rekke filmer, som Døden i gatene, Lukket avdeling, Olsenbanden, Jag etter Vind og Pyromanen, og i flere tv-serier, blant annet i NRKs Lilyhammerog Valkyrien og TV2s Best før og Roeng. Per turnerte både med Riksteatret og i Frankrike med sin enmannsversjon av Peer Gynt, og hans egen kabaretforestilling Peer – du lyver fra 1984, ble også filmet for tv. I 2000 og 2001 spilte han 100 forestillinger av Kameliadamen (La Dame aux Camélias) ved Théâtre Marigny i Paris. Per er en av initiativtakerne til Peer Gynt-stemnet på Gålå og spilte selv tittelrollen i Peer Gynt ved Gålåvatnet fra 1989 til 1994. Per filologisk embetseksamen med fransk som hovedfag. For Teater Innlandet spilte han Gamle Bør i Bør Børson jr. høsten 2018.

Lukk

Peter Baden

Peter Baden er musiker, komponist og musikkprodusent. Han har jobbet med artister som Nils Petter Molvær, Mari Boine, Bugge Wesseltoft, Hanne Hukkelberg og Thea Hjelmeland m.fl. Han har også samarbeidet med forskjellige aktører i kunstfeltet som Ultimafestivalen, Berliner Kammersymphonie og KORK. Han har produsert plater for andre artister, komponert musikk for de fleste store teatrene i Norge, samt produsert musikk for TV, film, dans og radio. I 2015 satte han opp sin egen teaterforestilling Rytmer fra verdensrommet på Det Norske Teatret, der han bidro med både manus, video og musikk, og var utøver. I tillegg har han hatt ansvaret for store internasjonale produksjoner som The Viking Planet og Nasjonalmuseets audioguide, og han komponerte i samarbeid med Teater Innlandet musikken til Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

I 2021 var han komponist for Teater Innlandets familieforestilling Fuglefesten. Vinteren og våren 2022 er han igjen aktuell som komponist for en familieforestilling, denne gangen Karons sandkasse.

Lukk

Petter Næss

Petter er teater- og filmregissør med lang og bred erfaring. Han startet sin karrière som produksjonsassistent i Fjernsynsteateret og jobbet som skuespiller fra 1985-1996. Da gikk han over til jobben som prosjektleder ved Centralteatret, Oslo Nye. For kinolerretet har han laget filmer som Elling, Bare Bea, Elsk meg i morgen og Tatt av kvinnen for å nevne noen. Elling ble i 2003 oscarnominert i kategorien beste utenlandske film. For Bare Bea mottok han Amandaprisen for beste barne- og ungdomfilm i 2004. Han har også regissert kjente TV-produksjoner som storsuksessen Himmelblå fra 2010. I 2019 mottok han sammen med Pål Jackman Amandaprisen for sin regi av TV-serien Lykkeland. Han har også blitt premiert for sitt arbeid for teaterscenen, og mottok i 2016 Heddaprisen i kategorien årets barne/ungdomsforestilling for Den sommeren pappa ble homo, som han regisserte for Hålogaland Teater. I høst er han aktuell hos Teater Innlandet som regissør av forestillingen Den enfoldige morderen.

Portrett av Petter Næss
Lukk

Philipp Stengele

Philipp Stengele er utdannet ved Hochschule der Künste Zürich i Sveits. Han har jobbet som skuespiller, regissør og scenograf med diverse frie teatergrupper, men også på flere teatre som Schauspielhaus Zürich, Schauspielhaus Hamburg, Schauspielhaus Bochum og the Slovene National Theatre. I 2011 bosatte han seg i Norge og siden da har han jobbet som regissør, forfatter, skuespiller og scenograf både for det frie feltet og ved institusjonsteatre. I 2016 var han nominert for Heddaprisen i kategorien beste scenetekst for produksjonen Othello, hvem stoler du på, hvor han også hadde regi. Samme forestilling ble også heddanominert i kategorien årets barne- og ungdomsforestilling. Nå er han aktuell for Teater Innlandet med barneforestillingen Bertil og Borte, en co-produksjon med FRYD scenekunst og formidling.

Portrett av Philipp Stengele
Lukk

Pia Holden

Pia er utdannet fra Ballett-akademien Göteborg og Joffrey Ballet School i New York. Hun har jobbet som danser i mange år. Nå arbeider hun som koreograf og pedagog for Panta Rei Danseteater. Hun er også administrerende leder for kompaniet. For Teater Innlandet var hun koreograf for huset GranNabo i 2014, et samarbeid med Panta Rei Danseteater i co-produksjon med Regionteater Väst Dans. Høsten 2016 var hun koreograf på forestillingen Promise of Departure, som var en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Panta Rei Danseteater. Høsten 2019 er hun aktuell med En…som som også er en co-produksjon med Panta Rei Danseteater.

Portrett av Pia Holden
Lukk

Polina Borisova

Polina er russisk og utdannet ved St. Petersburg State Theatre Art Academy og ESNAM, National Superior School of Puppet Arts. Polina har blant annet jobbet med Pupella-Nogues Company og samarbeider jevnlig med kompaniet Plexus Polaire. For Teater Innlandet har Polina tidligere spilt i Opera Opaque. Hun har satt opp flere solo-forestillinger blant andre Go! og Skazka som har turnert verden over. For Teater Innlandet var Polina våren 2017 aktuell som figurmaker og scenograf for Tornerose, og i mars 2022 er hun delaktig som figurmaker i gjestespillet Moby Dick.

Portrett av Polina Borisova
Lukk

Quiet ensemble

Quiet ensemble er et kunstnerensemble som består av italienerne Fabio Di Salvo og Bernardo Vercelli. De har samarbeidet siden 2009 og jobber hovedsakelig med performance-kunst og kunstinstallasjoner der eksperimentering med lyd og lys står sentralt. Quiet ensemble har sitt hovedvirke i Italia, men flere av deres verk har blitt vist på kunstfestivaler i en rekke europeiske land. I 2018 var de aktuelle med De elendige, en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Artilleriet Produksjoner.

To menn med lyspærer foran ansiktene sine
Lukk

Ragni Halle

Ragni Halle er skuespiller utdannet ved Akademi for Scenekunst og Nordic Black Xpress, et toårig teaterutviklingsprogram ved Nordic Black Theatre. Hun har jobbet som figurfører og skuespiller i forestillinger som Rotswitha ved Kattas Figurteater Ensemble, Play with a guinea Fowl ved Teater Nova og Klara, Villsvinet og den lille musikkfabrikkenet samarbeid mellom Riksteatret, Wakka Wakka og Animando. I tillegg produserer hun egne forestillinger, senest redsoil/brownsoil, et samarbeid med det sør-afrikanske teaterkompaniet TheatreDuo. Hun har holdt kurs i figurteater for skuespillerstudenter, barn og amatører i inn- og utland. Denne våren er hun aktuell for Teater Innlandet i forestillingen Simplicissimus. 

Portrettfoto av kvinne
Lukk

Robert Skjærstad

Robert har vært engasjert ved en rekke teatre her til lands, blant annet Nationaltheatret. Han har også lang erfaring fra frie teatergrupper som for eksempel Grusomhetens Teater. Robert har spilt i en rekke filmer og hatt flere ledende filmroller, blant annet i Budbringeren og Amatørene. For rollen som postmannen i Budbringeren mottok han i 2007 Amandaprisen for beste mannlige skuespiller. Han er også kjent fra flere TV-serier, blant annet som smågangsteren Roy i Lillyhammer. Til høsten er han aktuell for Teater Innlandet i Den enfoldige morderen.

Portrett av Robert Skjærstad
Lukk

Roger Opdal Paulsen

Roger er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har stått på flere norske scener, blant annet ved Nordland Teater, Kilden Teater og Trøndelag Teater. For Nordland Teater hadde han i 2012 rollen som Bagheera i forestillingen Jungelboken, og i 2014 sto han igjen på samme scene, da som Ferdinand i Stormen.
I de senere år har han gjestet Kilden Teater på flere forestillinger, deriblant 12 edsvorne menn og Anne Franks søsken. Han har også gjort teater for Kristiansand Dyrepark hvor han fra 2016-2021 spilte rollene som Bamsefar i Hakkebakkeskogen og Politimester Bastian, Kasper og pølsemaker i Kardemomme by.
I 2022 har Roger spilt rollen som Sira-Lars i Maridalspillet, og spilt forestillingen Kant med Det Norske Fossekompaniet. Roger er også aktiv som stemmeskuespiller, og har i tillegg til dubbing av Barne-TV lest inn en rekke lydbøker.

Han hadde sin første opptreden ved Teater Innlandet i forestillingen Utlendingen i 2020og denne vinteren er han aktuell i Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis, av Sigrid Undset.

Portrett mann
Lukk

Ronny Ødegaard

Ronny er keyboardist og har drevet eget lyd-studio i en årrekke. Han har samarbeidet med blant andre Jens Wendelboes orkester, Keith Sewell (Dixie Chicks), Hanne Krogh, Jahn Teigen, Secret Garden, Tina Lia, Johnny Logan, Lewi Bergerud og Knut Anders Sørum. Han har turnert i USA, England og store deler av Europa. Ronny er også kapellmester for revygruppen Friserte Fruer fra Ringsaker.

Portrett av Ronny Ødegaard
Lukk

Sabina Jacobsson

Sabina Jacobsson er filmskaper og kunstner. Hun jobber i forskjellige medier, og ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Trondheim i 2000. Sabina har hatt flere utstillinger i Norge og i utlandet. Hun arbeider frilans som scenograf og videodesigner for dans og teater og har samarbeidet med mange forskjellige regissører. Hun har bak seg et førtitalls produksjoner, blant annet Ikke forlat meg, Brageteatret, Sound of Music, Hålogaland teater, Folk/Olbmot, Sámi Našunálateáhter Beaivváš, og Dronninger, Dansens Hus. Denne høsten er hun aktuell på Teater Innlandet med scenografi og video for Før jeg glemmer at jeg elsker deg: Jeg elsker deg.
Til daglig jobber hun som hovedlærer på filmlinjen på Oslo Fotokunstskole. Hun mottok garantiinntekt for kunstnere i 2012, og fikk under Trøndelag-utstillingen i 2016 den ærefulle tittelen NTNU-kunstner 2016/2017.

 

 

 

 

 

Portrett kvinne sort/hvitt
Lukk

Sebastian Myers

Sebastian gikk ut fra skuespillerlinja ved Nord universitet, tidligere HiNT, i 2017. Han har vært med på å starte teaterkompaniet Feil Teater og vært medskaper og skuespiller i deres forestillinger Første Feil, Tilfellene og Jeg har skrevet en liste over ting jeg syns er viktig her i livet. Han har også blant annet spilt i Noob ved Turnéteatret i Trøndelag og spilt Blekkboksmannen i Trollmannen frå Oz ved Riksteatret. For Teater Innlandet spilte han vinteren 2019 Bagheera i Jungelboken som ble produsert i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Sergio Junior Benvindo de Souza

Sergio er svensk-brasiliansk og er utdannet ved Kungliga Svenska ballettskolan i Stockholm. Han har blant annet danset for Batsheva Dance Company fra Israel, Gøteborgsoperaen, Oslo Danse Ensemble og Zhukov Dance Theatre fra San Fransisco. Han var en av finalistene i So You Think You Can Dance Scandinavia i 2008. Sergio er også akrobat og er skandinavisk mester, europeisk mester og verdensmester i freestyle.

Lukk

Simen Formo Hay

Simen er utdannet teaterregissør fra Kunsthøgskolen i Oslo og tekstforfatter fra Westerdals og Forfatterstudiet i Tromsø. Han jobber som teaterregissør, dramatiker, musiker og produsent. Simen har blant annet regissert og skrevet teateroppsetninger ved Antiteatret, Teatret Vårt og Brageteatret. Siden 2014 har han vært kunstnerisk leder for foreningen Døgnfluer, og han medvirker i kompaniene Vadmelsbanden og Trosterudstiftelsen. Høsten 2021 er han aktuell som regissør på TI Lab-forestillingen Den største festen.

Profilfoto mann
Lukk

Sofie Huijs

Sofie er en av fire deltakere i Teater Innlandets program for utvikling av unge talenter innen scenekunst; TI Ung. Hun er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen og ved NTNU i musikkteater og musikkvitenskap.

Hun har gjort flere teaterproduksjoner med kompaniet Ask Scenekunst, blant annet rollen som Ylva i Julegaven som ble borte og som danser i Karius og Baktus. Sofie dubber TV-serier, blant annet for NRK Super, og har også jobbet som steppdanser, både utøvende og som pedagog. Avgangsforestillingen hennes ved Musikkteaterhøyskolen var Shockheaded Peter, i regi av Lars Erik Holter. Tidligere i år var Sofie også med på EuroISHion – en fullverdig Eurovision-finale laget på ett døgn, som var et samarbeidsprosjekt mellom Døgnfluer og En Gjeng Med Idioter.

For Teater Innlandet har hun spilt i TI Ung-produksjonene Oksesult og Kjøkkenheisen. Hun har også spilt i Fuglefesten, den heddaprivinnende familieforestillingen Karons sandkasse og TI Lab-produksjonen Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Høsten 2022 er hun aktuell i forestillingen Nytt land!

 

Portrettfoto kvinne
Lukk

Solveig Holthe Bygdnes

Solveig Holthe Bygdnes (født 1991) er kostymedesigner. Hun kommer fra Harstad og har gått bachelorprogrammet Kles- og Kostymedesign på Kunsthøgskolen i Oslo, der hun ble uteksaminert i 2016.

Hun jobber mest med teater, men har også hatt kostymedesign for TV-serier, blant annet for Side om side på NRK. I tillegg har det siste året hatt ansvar for styling under konserter og turneer med Sondre Justad.

I teatersammenheng har oppgavene vært mange, og for en rekke av landets sceneinstitusjoner. Hun jobbet sammen med regissør Fredrik Longva som kostymedesigner på Riksteatrets Hedda Gabler i 2022, og har ved flere anledninger både hatt scenografi- og kostymeansvar, blant annet for Rommet i mellom på Brageteateret i Drammen i 2020, og den kommende forestillingen Undervannsbyen, som settes opp av Teateret Vårt i Molde denne sommeren.

Solveig er opptatt av det taktile i utviklingen av kostymedesign. Hun ønsker å kunne påvirke og underbygge historien gjennom det tradisjonelle og det moderne utrykket i sitt design.

Våren 2023 er hun aktuell med Få bomme en, som er Solveigs første oppdrag for Teater Innlandet.

 

Lukk

Solveig Holthe Bygdnes

Solveig Holthe Bygdnes (født 1991) er kostymedesigner. Hun kommer fra Harstad og har gått bachelorprogrammet Kles- og Kostymedesign på Kunsthøgskolen i Oslo, der hun ble uteksaminert i 2016.

Hun jobber mest med teater, men har også hatt kostymedesign for TV-serier, blant annet for Side om side på NRK. I tillegg har det siste året hatt ansvar for styling under konserter og turneer med Sondre Justad.

I teatersammenheng har oppgavene vært mange, og for en rekke av landets sceneinstitusjoner. Hun jobbet sammen med regissør Fredrik Longva som kostymedesigner på Riksteatrets Hedda Gabler i 2022, og har ved flere anledninger både hatt scenografi- og kostymeansvar, blant annet for Rommet i mellom på Brageteateret i Drammen i 2020, og den kommende forestillingen Undervannsbyen, som settes opp av Teateret Vårt i Molde denne sommeren.

Solveig er opptatt av det taktile i utviklingen av kostymedesign. Hun ønsker å kunne påvirke og underbygge historien gjennom det tradisjonelle og det moderne utrykket i sitt design.

Få bomme en er Solveigs første oppgave for Teater Innlandet.

 

 

Portrett kvinne
Lukk

Solveig Laland Mohn

Solveig er utdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad og jobber frilans som skuespiller og regissør. Solveig har jobbet i Verk Produksjoner siden 2006 og er med-grunnlegger av Artilleriet Produksjoner. For Artilleriet Produksjoner har hun blant annet spilt i Victor Hugo-forestillingen Mannen som ler. I tillegg til å jobbe i disse kompaniene har hun arbeidet i ulike grupper og ved ulike teatre, blant annet ved Transiteatret, Flaatenbjørk kompani, Rogaland Teater, Den Nationale Scene, Det Norske Teatret, Hedmark Teater, Hamar Teater og Brageteatret. For Teater Innlandet har hun tidligere spilt i Kandisia som var en co-produksjon med Flaatenbjørk kompani, og hatt regi på And, døden og tulipanen som var en co-produksjon med Artilleriet produksjoner. I 2018 spilte hun i de De elendige som også var en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Artilleriet Produksjoner.

Portrett av Solveig Laland Mohn
Lukk

Steffen Mulder

Steffen er en del av skuespillerensemblet ved Kilden Teater i Kristiansand. Der har han blant annet spilt i Romeo og Julie, Snødronningen, Juryen – 12 Edsvorne, Jeg vil vaske verden ren, og i høst spiller han i Kilden Teaters forestilling Tingenes tilstand. Steffen er aktuell for Teater Innlandet med Kim F som er en co-produksjon med Den Nationale Scene.

Lukk

Stian Isaksen-Gihle

Stian er utdannet fra Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har vært ansatt ved blant annet Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater og Teater Ibsen. I tillegg har han vært tilknyttet Jo Strømgren Kompani og Elvekompaniet. Han har også gitt stemme til lydbøker og radioteater og medvirket i TV-serier. I 2017 hadde han regi på forestillingen Eg ringer mine brør ved Hordaland Teater, en forestilling som ble heddaprisnominert i kategorien Beste forestilling for ungdom. Våren 2020 hadde han sin debut hos Teater Innlandet i Koronamonologene. Han har spilt i TI Lab-produksjonene Skjæra tå seg hue og Forbuden fukt – den lille havfruen Arild. Stian har også spilt i familieforestillingene Fuglefesten og den heddaprisvinnende Karons sandkasse. I 2020 til 2022 sto han på scenen som Brutus i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie). Høsten 2022 er han aktuell i forestillingen Nytt land!
Stian er en del av av Teater Innlandets faste ensemble. 

Portrettfoto mann
Lukk

Sudesh Adhana

Sudesh er fra India og flyttet til Norge i 2006. Han er utdannet innen samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo og har også studert danseformene Mayurbhanj Chhau og Kathakali ved Shri Ram Bharatiya Kala Kendra, og International Kathakali Centre i New Delhi. Sudesh har base i Oslo og jobber både nasjonalt og internasjonalt som danser og koreograf, og han driver også sitt eget kompani, Xproarts. Som danser har han vært medskapende i en rekke produksjoner, blant annet for kompaniene Zero Visibility Corp, FRIKAR og Dreamscreen Productions. Han har også jobbet mye med koreograf Sølvi Edvardsen, blant annet med soloforestillingen MAN og dansefilmen Man with beard and umbrella som har vunnet flere internasjonale priser. Som koreograf har han markert seg innen både film og på scene og fått en rekke utmerkelser, priser og stipender for sitt arbeid, blant annet fra kulturdepartementet i India. Han har også gjort seg bemerket i Bollywood og blant annet vunnet National film award for beste koreografi, til sangen «Bismil» i filmen Haider i 2015. Våren 2019 var koreograf og danser i Gestrsom var en co-produksjon med FRIKAR.

Portrett av Sudesh Adhana
Lukk

Sunniva Du Mond Nordal

Sunniva er utdannet ved Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har i tillegg studert musikkteater ved Romerike Folkehøgskole og Musikkteaterhøyskolen i Oslo. I forbindelse med utdannelsen har hun hatt ulike roller i skolens teateroppsetninger og kortfilmer. Hun har også stått på scenen på Nationaltheatret som Gaupa i forestillingen Ulven, hun har spilt Sara i Sett bagen fra deg ved Brageteatret og høsten 2019 spilte hun Henne i Sørsiden på Den Nationale Scene. Sunniva har også vært å se i TVNorge-serien Hvite gutter og hun har jobbet i NRK Radioteatret. Sunniva debuterte for Teater Innlandet i 2020 i Larry Shues Utlendingen. Hun har også spilt i Koronamonologene og teatrets aller første TI Lab-produksjon Skjæra tå seg hue. I 2020 og 2021 spilte hun i Julius Cæsar (Brutus’ tragedie), og i barneforestillingen Fuglefesten. Vinteren og våren 2022 er hun aktuell i familieforestillingen Karons sandkasse. Sunniva er en av fem skuespillere i Teater Innlandets ensemble i perioden 2020-2023.

Portrettfoto kvinne
Lukk

Sveinung Rudjord Unneland

Sveinung er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Selv beskriver han sitt arbeid som en kombinasjon av teknikker og materialer satt sammen i installasjoner, og han har hatt en rekke utstillinger blant annet ved Hordaland Kunstsenter, Kunstnerforbundet og Kristiansand Kunsthall. Han arbeider nå med Phd i kunst ved universitetet i Bergen. Tidligere har han jobbet som scenograf for blant annet Den Nationale Scene. Vinteren 2023 er han aktuell ved Teater Innlandet som scenograf og kostymedesigner, sammen med Borghild Rudjord Unneland, for forestillingen Møt meg ved morgengry, en co-produksjon med Nationaltheatret.

Portrettfoto mann
Lukk

Sylvia Denais

Sylvia Denais (f.1982) arbeider innen kostymedesign, scenografi og tekstilkunst. Hun er for tiden aktuell med Ei Hånd og Holde i ved Nordland Teater, Stein, Saks, Papir med Fleece&Rouge, Bare en Våt Munn med Lindeberg og Nilsen, ARV med Nyaas/Lothe/Sterud, og Lilith med Figurteateret i Nordland/Teater Innlandet. Sylvia ble i 2019 tildelt Hedmark Fylkes kunstnerstipend og stiller ut arbeider ved utstillingen Siamesisk som vises i Kunstbanken på Hamar høsten 2019. For Teater Innlandet har hun tidligere vært kostymedesigner for forestillingene Opera Opaque og Tornerose. Nå er hun igjen aktuell, denne gangen som scenograf i barneforestillingen Bertil og Borte, en co-produksjon med FRYD scenekunst.

Lukk

Terje Ranes

Terje Ranes er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Han har jobbet ved en rekke teatre i Norge, blant annet Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Rogaland Teater, Riksteatret og Hålogaland Teater. Han har gjort flere roller innen film og TV, blant annet i Fritt Vilt III, og NRK-seriene Atlantic Crossing og Mammon. Terje er også kunstnerisk leder for teaterkompaniet Blendwerk. For Teater Innlandet har han tidligere vært å se i forestillingene Fire forsøk på å gjøre en forskjell, Den enfoldige morderen og Simplicissimus.

Portrettfoto av mann
Lukk

Terje Strømdahl

Terje er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og jobber som instruktør og pedagog ved samme skole. Han har vært ansatt ved en rekke teatre, blant annet Torshovteateret og Oslo Nye Teater og han er skuespiller ved Nationaltheatret. Opp igjennom årene har Terje mottatt flere priser, blant annet Kritikerprisen for sin rolle i Den 25. timen. Han fikk også Heddaprisen for rollen i Amadeus og Hedda-nominasjon for sin regi på De Foreldreløse. I 2011 sto han på scenen for Teater Innlandet i forestillingen Pingviner i Sahara. Han har også vært regissør for forestillingene Utlendingen og Evangeliet etter Jesus, Himmelens Dronning, som innleser av fortellingen Beretninger fra unge Herr Fallers liv og levnet, og som skuespiller i forestillingen Mistero Buffo. Vinteren 2023 er han aktuell som regissør av forestillingen Møt meg ved morgengry.

Lukk

Thali M. Liberman

Thali er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Skuespillerkarrieren startet allerede da hun var åtte år og spilte hovedrollen som Maja i spillefilmen Maja Steinansikt. På scenen har hun spilt i blant annet Villanden ved Torshovteatret og spilt Solveig i Nordavind Produksjoners oppsetning av Peer Gynt. Thali driver et eget produksjonsselskap som blant annet har laget flere barne- og familieforestillinger. Hun har medvirket i flere filmer og tv-produksjoner, blant annet TV2s krimserie Grenseland og kortfilmen Dette kunne vært natten. For sin rolletolkning i sistnevnte kortfilm, vant hun prisen for beste kvinnelige skuespiller ved Los Angeles Diversity Film Festival i 2015. I fjor høst spilte hun i vår oppsetning av Bør Børson jr.

Lukk

Therese Slob

Therese har utdannelse i jazzdans fra Kunsthøgskolen i Oslo og har studert ved Kate Simmons School of Dance i England. Som danser har hun blant annet spilt Kattrin i Mor Courage og barna hennar og danset i Survival ved Det Norske Teatret. For Teater Innlandet har hun koreografert og co-produsert Hello og Grisebondens Kunst, stått for én av koreografiene i !KYSS – en scenisk hyllest til Munch, koreografert og danset i Betong Beats vol. 3 og deltatt som koreograf og danser på ROPERT – en festival om demokrati med forestillingen I will Never Fix you. Sammen med mannen sin, Ruben-Arie, driver hun dansestudioet Ps:Dance i Hamar. I 2019 har hun vært koreograf for Jungelboken som ble produsert  av Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret, og for musikkteatret Skrik fra Nordhue. Høsten 2019 er hun igjen aktuell, da som danser i danseteaterforestillingen En…som, en co-produksjon med Panta Rei Danseteater.

Lukk

Thomas A. Østbye

Thomas er dokumentar- og kunstfilmskaper, og filmene hans er ofte knyttet til aktuelle politiske forhold. Østbye driver eget produksjonsselskap og har laget filmer som Imagining Emanuel, Out of Norway, Human, 17000 Islands og In your dreams. Han har blitt nominert til og vunnet en rekke norske og internasjonale priser for sine filmer. I tillegg til dokumentarfilm jobber Thomas blant annet med foto og installasjonskunst. For Teater Innlandet var han filmskaper i De elendige,  en co-produksjon med Artilleriet Produksjoner i 2018.

Portrett av Thomas A. Østbye
Lukk

Thomas Hildebrand

Thomas Hildebrand er skuespiller, figurfører, komponist, sanger, musiker, lyd og videotekniker, scenograf og figurmaker. Han er autodidakt, og kom inn i scenekunsten via musikken og en brennende interesse for moderne scenekunst og figurteater. Han driver teaterkompaniet Hildebrand Produksjoner, i samarbeid med regissør Marius Kolbenstvedt. Han leder også rockebandet Hildebrand og plateselskapet ØRE Grammofon. Han er skuespilleren og figurføreren bak en karakter mange barn og voksne kjenner godt, nemlig Brillebjørn. Denne karakteren har han spilt i to sesonger på NRK Super, og også i to filmer, i perioden 2016-2019. Han er også figurfører bak Zook-karakteren i NRKs Kash & Zook. Thomas er tilknyttet frigrupper som Fabula Rasa, Bal Teatret og Grenland Friteater. Han har gjort lyd, musikk og videoarbeid for bl.a. Ossavy/Kolbenstvedt, De utvalgte, Anne Mali Sæther, Verk, Skuespillerkompaniet og Pia Maria Roll. I 2019 spilte han i Rikke Petrikke og ramperommet ved Akershus Teater/Oslo Nye Teater. Denne våren er han aktuell for Teater Innlandet som figurfører og skuespiller i Simplicissimus. 

Portrettfoto av mann
Lukk

Thomas Holtermann Østgaard

Thomas har en variert utdannelse innen kunst, teater og film. Han jobber som regissør og manusforfatter og jobbet lenge med film før han gikk over til teater. Han er en av lederne av Artilleriet Produksjoner og har skrevet og regissert en rekke forestillinger for kompaniet. I 2012 dramatiserte og regisserte han Victor Hugos Mannen som ler, som hadde premiere på Hamar Teater. Thomas er også kunstnerisk leder for festivalen Dunkel, et tverrkunstnerisk konsept for kunst i stummende mørke. For Teater Innlandet har han tidligere skrevet manus til And, døden og tulipanen, som var en co-produksjon med Artilleriet produksjoner. I 2018 var han aktuell som regissør for De elendige, en
co-produksjon mellom Teater Innlandet og Artilleriet.

Portrett av Thomas Holtermann Østgaard
Lukk

Thomas Johansen

Thomas er utdannet ved Ballettakademien i Gøteborg og har bakgrunn innen jazzdans, moderne og akrobatikk. Han har blant annet jobbet ved Skåne Danse Teater i Malmø, Kungliga Operan i Stockholm og Pantomimeteatret i København, og han har turnert og danset på festivaler i både Europa, Amerika og Asia.

Lukk

Thomas Jørstad Pettersen

Thomas er utdannet ved Teaterhøgskolen i Gøteborg og Bårdar Akademiet. Han har blant annet spilt i Kunst og monologforestillingen Plutselig Pervo ved Kilden Teater, Karlson på taket, Det lykkelige valg og De dødes tjern ved Oslo Nye Teater og Les Misérables ved Den Nationale Scene. Han har også spilt Blåfar i turnéversjnen av Jul i Blåfjell og Løven i Trollmannen frå Oz ved Riksteatret. Thomas er en av to skuespillere som har skapt humorkonseptet På nyklipte stier, som har ført til en rekke store sommer- og juleshow på Sørlandet de siste 10 årene. For Teater Innlandet spilte han vinteren 2019 Baloo i Jungelboken som ble produsert i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Thorleif Silkebækken

Thorleif har vært ansatt som multitekniker ved Teater Innlandet siden opprettelsen i 2010. Han har vært lyddesigner for flere av teatrets forestillinger, blant annet Dikterhøvdingen, The 39 Steps og Om mus og menn. Høsten 2017 hadde han lyddesign på danseforestillingen HELLO, en co-produksjon med Therese Slob Produksjoner, og i 2018 var han lyddesigner på Man tager 20 egg. I 2020 hadde han lyddesign på teatrets aller første TI Lab produksjon Skjæra tå seg hue, og høsten 2020 er han aktuell som lyddesigner i Bjørnejegerskens bekjennelser.
Portrett av Thorleif Silkebækken
Lukk

Tine Thomassen

Tine Thomassen er dramaturg på Riksteatret, der hun har arbeidet med en rekke ulike forestillinger. Hun har også dramatisert flere barnebøker for teater. Den siste er Bukkene Bruse lager rumpebrann. Hun var dramaturg på Jungelboken som ble produsert i samarbeid med Riksteatret.

Lukk

Tom Sterri

Tom har jobbet som programleder, skuespiller, revyforfatter, regissør, TV-produsent, teaterprodusent og teatersjef på Chat Noir, hvor han har sittet i teatersjefstolen siden 1996. Han har også drevet ABC-teatret. Han har en lang rekke teaterproduksjoner bak seg, som Jungelboken, Grease og Cats, et titalls revyer og show, samt farser og komedier. Han har i flere sesonger vært programleder i Skjult kamera på TVNorge, og har hatt eget talkshow på TV2. Han har også vært involvert i Hotel Cæsar i 10 år, hvor han var skuespiller, regissør og produsent. I år har han igjen satt opp Jungelboken og spilt rollen som Baloo, en rolle han har spilt hele 300 ganger. i 2018 skal han regissere Grease på Chateau Neuf.

Portrett av Tom Sterri
Lukk

Torbjørn M. Davidsen

Portrett mann
Lukk

Torkil Sandsund

Torkil Sandsund er regissør, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har også skuespillerutdannelse fra Ecolé Lecoq i Paris.

Sandsund har hatt regi på en rekke forestillinger:

I 2021 sto han for manus og regi av Bondetinget på Teater Vestland. I 2020 hadde han regi på Røyst – høyrespel for fjorden som blei vist på Teaterfestivalen i Fjaler og Festspillene i Bergen og Vi hjemløse på Nationaltheatret (avlyst pga koronapandemien). Andre forestillinger i utvalg er Jostedalsrypa ved Sogn og Fjordane Teater i 2019, Andvake ved Hordaland Teater 2018, Der Båra bryt i Bremanger  2016, og OSV. på Nationaltheatret 2013. Han hadde regi på forestillingene Londinium, Urmakarens hjarte og Delfinen som ble produsert under Teaterfestivalen i Fjaler (2010 – 2012), og BlendverkSå blir det stilt, og Tvillingar ved Det Norske Teatret (2007 – 2009) I Afghanistan regisserte han Parlamentet av Claus Beck Nielsen (2008) og Quessachani (2007) ved Kabul Nendaree, og han debuterte som regissør i Burkina Faso med forestillinga Døden og kongens rittmester ved CITO, Burkina Faso (2005)

Sandsund er til daglig kunstnerisk leder i Preform, og jobber med utvikling av produksjonsmiljøet i Fjaler. Han har vært fast regissør for ungdomsteatret Fabel siden 2013. På Teater Innlandet er han vinteren og våren 2022 aktuell med barneforestillingen Karons sandkasse, sammen med Miriam Prestøy Lie. Dette er andre gang Sandsund/ Lie samarbeider om å skrive en scenetekst for barn. Forrige gang var med stykket Urmakerens hjarte, som ble nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2012. I tillegg til å samarbeide om produksjoner, driver Torkil Sandsund og Miriam Prestøy Lie Teaterfestivalen i Fjaler.

 

 

 

Lukk

Torleif Kippersund

Torleif var i en årrekke skuespiller og regissør ved Suttungteatret på Tangen. Han har vært engasjert ved Det Norske Teatret og Sogn og Fjordane Teater. Torleif har også lest inn flere lydbøker og drev i flere år Novellesalongen i Hamar og Oslo. Han har tidligere jobbet med Artilleriet Produksjoner i forestillingen Mannen som ler. I 2018 var han med De elendige, en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Artilleriet Produksjoner.

Portrett av Thorleif Kippersund
Lukk

Tov Ramstad

Tov er lyddesigner, komponist og musiker. Han har jobbet for blant annet Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Riksteatret. For Teater Innlandet har han hatt lyddesignet på teaterforestillingen Under Vår Himmel i 2012, og ut-/ned/opp/be-STEMT i 2013. Han har også skrevet musikk for NRK TV og NRK Radio, blant annet for Radioteatrets Vinterperle.

Lukk

Trond Lindheim

Trond er komponist og musiker med bakgrunn fra Norges musikkhøgskole. Han har komponert musikk til teaterproduksjoner ved blant andre Hålogaland Teater, Oslo Nye Teater, Rikskonsertene og NRK Radioteatret, og han har komponert diverse bestillingsverk for blant andre NRK, Oslo Filharmoniske Kor, Oslo Sinfonietta og Rikskonsertene. Som musiker har han blant annet vært bandleder for TV-showet I kveld med Thomas Giertsen og spilt i Bør Børson jr., Black Rider og Evig Ung ved Det Norske Teatret, Sofies verden i Hangar 5 på Fornebu, Piaf og Trost i taklampa ved Riksteatret og The Producers og Oliver ved Oslo Nye Teater. For Teater Innlandet er han aktuell som komponist for Testosteron, en co-produksjon med samtidsmusikkensemblet Traktor og RingsakerOperaen. Testosteronhadde premiere i juni 2018 og var på turné i Innlandet i fjor høst. Nå blir det gjensyn med forestillingen på Centralteatret under Heddadagene i Oslo i juni.

Lukk

Unni Moløkken

Unni Moløkken er seniorrådgiver ved Teater Innlandet, og har vært medarbeider ved teatret i over 30 år.

Unni har, i tillegg til lærerutdanning, grunnfag i tverrfaglig praktisk estetiske fag. Hun har også mellomfag i drama, film og teater fra NTNU i Trondheim. I tillegg har hun en ett-årig desentralisert produsentutdanning fra Dramatiska instituttet i Stockholm.

Unni ble ansatt ved Hedmark Teater i 1991 som prosjektleder og aktør for gateteaterprosjektet i forbindelse med Lillehammer-OL i 1994. Siden fortsatte hun i Hedmark Teater som regissør for amatørteater og barne- og ungdomsteater. Hun var i tillegg skuespiller, regissør og koreograf for Martnsrevyen i Elverum i mange år, samt regissør for Elverum barnemusikkteater. Fra 1994 ble hun produksjonsleder (produsent) ved Hedmark Teater.

Gjennom årene som produsent jobbet hun også tett på forestillinger i rollen som inspisient under svært mange forestillinger.

Hun ble produksjonssjef i Hedmark Teater i 2009, en stilling som ble videreført til Teater Innlandet da dette ble stiftet i 2010.

Fra 2023 gikk hun over i en rolle som seniorrådgiver ved Teater Innlandet, og vinteren 2023/24 er hun i tillegg aktuell som skuespiller i forestillingen aka Macbeth.

 

 

 

Portrett av Unni Moløkken
Lukk

Victoria Meirik

Victoria Meirik er utdannet ved Amsterdam Kunsthøgskole i Nederland, og har også studert drama ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Fra 2018 har hun vært tilsatt som dekan for Teaterhøgskolen hvor hun også underviser på Regilinjen som Første Amanuensis i Regi. Hun har vært tilknyttet Nationaltheatret som fast regissør, og vært kunstnerisk leder for Norsk Dramatikkfestival. Victoria Meirik vant Heddaprisen for beste regi for Antigone ved Trøndelag Teater, og ble heddanominert for forestillingene Blackbird og Faderen ved Nationaltheatret. Høsten 2019 hadde hun regi på den kritikerroste Tante Ulrikkes vei ved Det Norske Teatret. Denne høsten er hun aktuell for Teater Innlandet med en ny forestilling basert på en roman, nemlig Bjørnejegerskens bekjennelser.   

Portrettfoto kvinne
Lukk

Vincent Vernerie

Vincent Vernerie er en fransk billedkunstner og teaterprodusent med base i Oslo. Han er en av grunnleggerne av the Krumple. Med the Krumple regisserer og fremfører han originalt arbeid, i tillegg til å designe et mylder av masker og dukker.

Produksjoner med the Krumple inkluderer Go to Sleep, Goddamnit!, Do not Feed the Trolls, YŌKAI, DÉJÀ og Harrison. Vincent skapte og spilte i the Krumples verk, SOLA; kompaniets første solo-forestilling. Våren 2022 er han aktuell på Teater Innlandet med the Krumple i co-produksjonen MEGAMEGA.

Ved å bruke det visuelle for å vise det som vanligvis er usynlig, liker Vincent å balansere på en fin linje mellom det som fortryller og det som forstyrrer. Utenfor ensemblet har han vært involvert i ulike prosjekter som skuespiller eller regissør både i Frankrike og i Norge, og han har tidvis instruert på teaterverksteder.

Etter å ha studert filmregi og etter å ha laget kortfilmen Le Jardin des Imbéciles, studerte han ved L’École Internationale du Théâtre Jacques Lecoq, Paris, 2011-2013.

Lukk

Yngvild Aspeli

Yngvild Aspeli er fra Hamar. Hun er regissør, skuespiller og figurmaker, og er utdannet ved teaterskolene Ecole Jacques Lecoq i Paris og Ecole Nationale Superieur des Arts de la Marionnette i Charleville-Mezieres. Hun var med å etablere teaterkompaniet Jammy Voo i 2006 og har turnert i hele Europa med alle kompaniets forestillinger. For Teater Innlandet har hun tidligere hatt regi og vært figurmaker på Opera Opaque, en samarbeidsproduksjon med det franske teaterkompaniet Compagnie Philippe Genty, Turnéorganisasjon for Hedmark, Maison de la Culture de Nevers et de la Nièevre og Yngvilds eget kompani Plexus Polaire. Plexus Polaire jobber med visuelt teater og lager forestillinger der forholdet mellom skuespillere og menneskestore figurer står sentralt. Våren 2017 var Yngvild regissør for Teater Innlandets oppsetning av Tornerose, og våren 2022 var hun og Plexus Polaire aktuelle hos oss med gjestespillet Moby Dick. Våren 2024 er Yngvild aktuell som regissør og skuespiller i A Doll’s House, en co-produksjon mellom Plexus Polaire, Figurteatret i Nordland og Teater Innlandet.

Portrett av Yngvild Aspeli
Arrangørweb